Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Vægtløs annoncerer debutalbum

Updated
Skærmbillede 2023-11-14 215529

Det er gået rigtig stærkt for Vægtløs, som har opnået temmelig meget på et års tid, og nu er det så tid til at få skudt debutalbummet af sted.

Kunstner
Forfatter

Aalborgensiske Vægtløs, som spiller sortsveden og hudløst sorg-udkrængende post-metal, var for nylig yderst kompetente indskiftere på Aalborg Metal Festival, og nu annoncerer kvartetten så deres debutalbum ‘Aftryk’. Albummet med den næsten paradoksalt korte titel, de vanligt ganske lange sangtitler taget i betragtning, udkommer den 2. februar, men allerede i dag kan du se videoen til den første single, ‘Ingenting kan forhindre, at små struber skælver en forårsnat’.

Ligesom på  7-tommersinglen ‘Kakofoni’, som udkom for lidt over et år siden og ramte flere Devilution-årslister, så er sorgen omdrejningspunktet på ‘Aftryk’. Spørgsmål om hvordan man håndterer nære relationers kræftdiagnoser og dødsfald vendes, hvilket man tydeligt kan høre på ‘Ingenting kan forhindre, at små struber skælver en forårsnat’, både i det indledende digt, som fremføres af Tvivlers (og tidligere Lacks) Thomas Burø, og i Vægtløs’ sanger Troels Højgaard Sørensens poetisk svungne og overbevisende skregne strofer.

Videoen (og pladens cover) er lavet af Hirakis Jon Gotlev, og pladen er masteret af Jacob Bredal. ‘Aftryk’ udkommer på 46 labels verden over og du kan se videoen til ‘Ingenting kan forhindre, at små struber skælver en forårsnat’ herunder.