Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF '13: Lørdag

Populær
Updated
RF '13: Lørdag

Lørdagen på Roskilde Festival 2013 blev en lang affære, der heldigvis bød på masser af store oplevelser, både på de store og de små scener.

Dato
06-07-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Fredagen trak noget ud pga. Volbeat, der først kom på kl. 01.30, hvorfor redaktionen først fandt ro omkring kl. 4-5 stykker lørdag morgen, da der efterfølgende var nogle artikler, der skulle leveres til festivalavisen og nogle billeder, der skulle behandles. Men tømmermænd og mangel på søvn kunne ikke bruges som undskyldning, for programmet startede allerede igen kl. 13.00, hvor Henry Rollins havde en spoken word-seance på Pavilion.

Allerede en time senere var der hardcore på Arena, hvor veloplagte Hatebreed fik sat godt gang i teltdugen. Og mens vi forsøgte at få pusten ovenpå Hatebreed, var der kl. 17.00 en koncert på Odeon, hvor amerikanske Goatwhore forsøgte at bringe lidt black metal på Roskilde Festival. Det lykkedes ifølge vores anmelder ikke. Det gik en anelse bedre kl. 19.00 på Pavilion, hvor Anaal Nathrakh gav genren et noget bedre ansigt udadtil, dog var spilletidspunktet måske ikke helt i englændernes favør.

I løbet af eftermiddagen blev det så også tid til en pause, hvor enkelte af os kunne puste ud, få afprøvet nogle af de mange, mange madboder og hilse pænt på boderne med drikkevarer. For vejret var i den grad med os på dette års Roskilde Festival, og det skulle selvfølgelig både nydes og fejres. Og så kunne vi sidde der med vores svenske kødboller med kartoffelmos, karrygryde, spaghetti, megapita, burger, stegt flæsk med persillesovs osv. osv. Det brede udvalg af mad og den generelle kvalitet af denne overgår langt, hvad denne skribent normalt indtager på metalfestivaler.

Derefter vandrede vi igen mod Arena, hvor norske Kvelertak skulle underholde metalpublikummet med deres version af den tunge tråd. Og efter nordmændene var det så tid til Roskilde Festivals ubetinget største navn på plakaten. Metallica. Pladsen foran Orange Scene var fyldt af forventningsfulde festivalgængere, der ikke siden 2003 har haft fornøjelsen af Metallica på Roskilde, hvilket vores danske trommeslager i bandet da også efter koncerten mente, måske var lidt for lang tid siden.

Selvom det måske kunne virke som det naturlige sted at afslutte lørdagen, så var der altså stadig lige bl.a. svenske Goat, finske Tyranny og engelske Uncle Acid & The Deadbeats, der leverede koncerter på Odeon og Gloria. Her havde vi naturligvis også anmeldere og fotograf tilstede, hvorfor klokken nåede at blive fem søndag morgen, førend vi officielt kunne erklære lørdagens program for overstået.

Lørdagen var derfor lang. Meget lang. Den var dog også klart tiden værd. Metallicas genkomst på Roskilde Festival var lige dele nostalgisk og relevant. For selvom det ikke var den bedste Metallica-koncert, vi her på redaktionen har overværet, så var den bestemt godkendt. Sætlisten var i særklasse god, og publikum gjorde i særdeleshed, hvad de kunne, for, at det skulle blive en mindeværdig aften.

Det samme gjorde finske Tyranny, da de kl. 02.30 på Gloria leverede en omgang doom metal, der kunne gøre selv de mest misantropiske sjæle kisteglade over at være til stede og overvære en speciel koncert for de få fremmødte.

Da så Uncle Acid & The Deadbeats var færdige på Odeon, kunne vi ånde lettet op. De mørke nattetimer var allerede afløst af en gryende morgenstund, hvorfor det føltes helt surrealistisk at gå i seng en søndag morgen kl. 5, velvidende at det hele ville starte igen om ganske få timer. Sådan en lørdag trak veksler på de fleste i redaktionen, men det var alle de mange gåede kilometer værd. Selvom ryg, lænd og fødder måske var en anelse brugte, så var det anstrengelserne værd. Musikken, maden, stemningen, publikum. Det hele var bare godt lørdag.

Læs vores anmeldelser af lørdagens koncerter her:

HENRY ROLLINS - Pavilion
HATEBREED - Arena
GOATWHORE - Odeon
ANAAL NATHRAKH - Pavilion
KVELERTAK - Arena
METALLICA - Orange
GOAT - Pavilion
TYRANNY - Gloria
UNCLE ACID & THE DEADBEATS - Odeon

Menu