Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Citater fra julefrokosten

Populær
Updated
_XJD3527

I weekenden afholdt Devilution julefrokost i førerbunkeren, og det afstedkom en del standpunkter, vi ikke vil snyde vores læsere for.

Fotograf
Jacob Dinesen

Når en flok kloge hoveder kaldes til samling over en festbuffet af sushi og flæskesteg, inklusive det i dansk julefrokosttradition obligatoriske alkohol, vil der unægtelig komme nogle bevingede ord i løbet af, og særligt sidst på, aftenen og natten. Vi har samlet fem af de synspunkter, der blev leveret med stålsat overbevisning og meget stivt blik, så resten af forsamlingen ikke var i tvivl om, at her gjaldt det blot om at rette ind og følge trop.

Nu stirrer vi lige så olmt ind i læsernes øjne. Fokus på tekst. For nu kommer det, der, hvis du, kære læser, har din ære kær, bliver fem nytårsforsætter i 2020.

1. Lyt til Lifesick!

I løbet af aftenen gik diskussionen på forskellige danske bands, store som små, og her endte en af vores skribenter i et blodigt forsvar for disse gutter i Lifesick, der stammer fra Fredericia, spiller hardcore og thrash. På et tidspunkt blev ordene "Lyt! Nævn mig ét andet band i Danmark, der laver det her!" ytret mens Lifesick brølede ud af anlægget. Det blev sagt med en så myndig stemme, at ingen i lokalet turde komme med eksempler endsige tage øjenkontakt med hinanden de næste fem minutter. Så vi brugte tiden på endnu et nummer fra 'Swept in Black'.

2. Lyt til Cattle Decapitation

På mail-udveksling i forberedelsen af julefrokosten havde nordjyden, der anmeldte Cattle Decapitations seneste 'Death Atlas' og gav topkarakter, meldt, at der nok ville komme et forsvar for dette. Så det kom der. Pladen blev sat på, og det blev den eneste plade denne aften, der blev hørt fra start til slut. Enten fordi resten af redaktionen er hunderædde for at komme på tværs af den garderhøje nordjyde med de uigennemtrængelige argumenter, eller også fordi musikken var ved lav volumen og kun agerede baggrundsmusik for samtalerne på tværs af bordet.

3. Lyt IKKE til Cattle Decapitation

At andægtigheden overfor denne skribent endnu ikke har nået et tilfredsstillende niveau, blev tydeligt, da der fra flere kanter blev ytret mishag ved 'Death Atlas'. En enkelt mente, at Cattle Decapitation var toppet allerede på 'Monolith of Inhumanity', andre kunne egentlig godt lide pladerne, men var ikke nær så begejstrede som bannerføreren, og enkelte formastede sig til ligefrem at kritisere pladen. Det afstedkom besværgelser over disse afvigere fra metallens rene sti. Måtte de stå først i køen, når Travis 'Thanos' Ryan knipser med fingrene på årets metalfestivaler!

4. Hexis er noget helt for sig 

Det er ingen hemmelighed, at der blandt Devilutions stab er folk, der enten har været og/eller stadig er aktive musikere i forskellige bands. Alle som én kunne de blive enige om, at Hexis er noget helt for sig. Antallet af koncerter er uvirkeligt. Dedikationen er total. Indtaget af vodka måske på niveau med et unavngivent thrash-band fra Californien med en dansk trommeslager. Hexis har sat barren højt for, hvornår man turnerer nok.

5. Ingen chips med mælk

Man skulle tro, det nærmest gav sig selv. For det er vel mestendels cornflakes, havregryn og jordbær, der overøses med mælk. Her indhenter den fagre nye verden enkelte ronkedorer på redaktionen, da en af redaktionens veganere spørger værten "Er der mælk i de chips?". Det studsede nordjyden alligevel over, for det har aldrig før været et spørgsmål, der har været relevant at stille. Men det her ostepulver, der drysses på enkelte chips, er selvfølgelig med vallepulver. Og ostechips er ikke godt. Hverken for veganere eller nordjyder på Devilutions redaktionen. Så vi gjorde fælles front, og der blev indhentet chips ved den lokale Irma rundt på hjørnet, hvor der ikke var andet end kartofler, olie og salt på ingredienslisten. 

Derudover var aftenen et festfyrværkeri af meningsudvekslinger. Der blev grinet. Mest ad os selv. For redaktionen er meget ofte uenige. Om snart sagt alt. Så der blev kastet argumenter frem og tilbage, og de blev kun bedre, eller i hvert fald mere underholdende, som aftenen og promillen skred frem. Vi lærte også, at en 'gentlemans drink' er halv porter og halv champagne. At grindcore også er core. Samt at man sagtens kan være elitær og høre Hatebreed. Alle udsagn er bestemt til debat.