Godt selskab

Populær
Godt selskab

Veteranerne i Bad Company med Paul Rodgers gav en hyggelig eftermiddagskoncert, der dog ikke rykkede ved andet end beholdningen i ølflaskerne rundt omkring på pladsen.

Kunstner
Dato
09-06-2012
Genre
Trackliste
1. Can't Get Enough
2. Honey Child
3. Run with the Pack
4. Burnin' Sky
5. Young Blood
6. Seagull
7. Gone, Gone, Gone
8. Electricland
9. Simple Man
10. Feel Like Makin' Love
11. Shooting Star
12. Rock 'n' Roll Fantasy
13. Movin' On

Ekstranumre:
14. Deal with the Preacher
15. Good Lovin' Gone Bad

Ekstra-ekstranumre:
16. Bad Company
17. Ready for Love
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Her på redaktionen diskuterer vi tit, hvad der hører hjemme i vort magasin, som har undertitlen "om hård rock og heavy metal". Især i forbindelse med festivaler af den større slags, hvor programmet som bekendt kan have en vis bredde. Sweden Rock er en af de større festivaler. Og et af hovednavnene var Bad Company, som der ikke er specielt meget "heavy" over.

Der knytter sig dog en historie til bandet, hvorfra man kan trække tråde til både AC/DC og især Queen, som en del nok vil mene, hører hjemme på disse kanter. Forsanger Paul Rodgers og trommeslager Simon Kirke spillede nemlig inden Bad Company i Free, som AC/DC har baseret en del af deres riffs på, og Rodgers varetog fornylig mikrofonen, da Queen to på "gendannelsestour".

Men i 2008 droppede Rodgers Queen og samlede Bad Company igen med Kirke og guitarist Mick Ralphs, der har skrevet gruppens største hits, og desuden også spiller med Mott the Hoople. Således havde Bad Company fået lørdag eftermiddagstiden på hovedscenen på Sweden Rock, og de udnyttede faktisk tiden fint med deres simple blues-inspirerede rock.

Koncerten markerede gruppens første uden for det britiske kontinent i næsten 40 år, så det var faktisk lidt af et scoop, at Sweden Rock havde fået Bad Co. på plakaten, men det interesserede ikke en særlig stor del af festivalpublikummet; der var i hvert fald godt med plads at boltre sig på, da kvintetten gik på med 'Can't Get Enough'.

Rodgers' stemmepragt er stadig imponerende for en mand på 62, og med udbundet slips og opknappet skjorte spankulerede han ud på rampen og så de festivalens modne kvindelige gæster i øjnene. Og herfra spillede de aldrende herrer igennem 90 hyggelige minutter med fokus på deres tre først plader fra midten af 70'erne.

Rullen gik med alt fra boogie-rock a la Free i 'Gone, Gone, Gone' og hittet 'Movin' On' til ballader som 'Simple Man' og 'Seagull', som Rodgers og Ralphs spillede som akustisk duo på rampen, og utvivlsomt ufrivilligt kom til at minde lidt om Tenacious D minus de platte tekster.

Men Bad Company mente heldigvis koncerten, og derfor ville de dedikerede fans på de forreste rækker heller ikke slippe gruppen, før de havde givet ekstranumre. Tiden gik da også hurtigt med den letbenede rock, og over to gange ekstranumre fik vi til slut 'Good Lovin' Gone Bad', 'Bad Company' og selvfølgelig 'Ready for Love', inden de fem herrer modtog hyldesten, mens de bukkede fra rampekanten.

Det var ikke en epokegørende koncert, og sine steder var det mere havefest, end det var rockfestival, men det var nu, trods bandnavnet, fint selskab at tilbringe en lørdag eftermiddag i.