Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Solbrud i vante rammer

Populær
Updated
Solbrud i vante rammer
Solbrud i vante rammer
Solbrud i vante rammer
Solbrud i vante rammer

Solbruds koncert på Royal Metal Fest 2017 var en stiløvelse i deres drømmende black metal, der passede godt til rammerne på Voxhall.

Kunstner
Spillested
Dato
07-04-2017
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Sidst denne anmelder så Solbrud, var det også i Aarhus. Dengang var spillestedet blot helt anderledes end de vanlige rammer. Det var nemlig i Langenæskirken, hvor Solbrud andægtigt gik til opgaven og leverede en særlig koncert, der bliver husket af alle, der var til stede den aften i kirken. Såvel kendere af Solbrud som kirkegængere, der ikke normalt hører den hårde genre.

Skiftet tilbage til Voxhall betød, at kulissen var markant anderledes denne fredag aften. Anderledes og mere vanlig end kirkens gulv. Solbrud i Aarhus er ikke en sjælden størrelse, og derfor blev denne koncert også mere ordinær og knap så mindeværdig som den forrige. Solbrud spillede udmærket med kun enkelte svipsere her og der.

Deres messende guitarer og den forpinte vokal er stadig de bærende elementer, der sammen med den tunge bund danner rammen om Solbruds musikalske udtryk, og det fungerede ganske udmærket fredag aften. Solbrud havde et ganske respektabelt fremmøde på en fredag til Royal Metal Fest 2017, der generelt var et tilløbsstykke, som gjorde arrangørerne glade og tilfredse.

Solbrud er i skrivende stund i gang med at lave ny musik, og koncerten på Royal Metal Fest var starten på en mindre turné i april måned, der også bringer dem uden for landets grænser. Solbrud har en helt særlig lyd, der også var til stede på Voxhall, og som ikke ufortjent bringer dem vidt omkring. Denne aften blev det bare lidt for jordnært.