Carcass forarger ingen

carcass despicable

Med singlen 'Despicable' holder Carcass liv i kadaveret og deres fans mætte i ventetiden forud for næste års plade, der skulle være på trapperne.

Kunstner
Titel
Despicable
Dato
30-10-2020
Trackliste
1. The Living Dead at the Manchester Morgue
2. The Long and Winding Bier Road
3. Under the Scalpel Blade
4. Slaughtered in Soho
Karakter
3

Da Carcass lagde skalpellerne på hylden efter 'Swansong' fra 1996, var der ikke mange, der troede, at vi skulle høre mere til den ildelugtende musik fra Liverpool. Men et årti senere kunne de alligevel ikke holde fingrene fra hinanden, og de beskidte ligskændere begyndte at optræde på festivaler rundt om i verden i slutningen af 00'erne. I starten blev de gendannet med Michael Amott og Daniel Erlandsson fra Arch Enemy på guitar og trommer. Amott havde allerede kortvarigt været med i Carcass, da de udgav 'Heartwork' i 1993, og eftersom den oprindelige trommeslager, Ken Owen, fik en hjerneblødning i 1999 og derfor aldrig ville komme til at spille trommer igen på det niveau. Det betød bl.a., at vi oplevede opsætningen med Jeff Walker på vokal og bas samt Bill Steer på guitar med Amott og Erlandsson på Wacken Open Air i 2008, hvor Ken Owen sørme også lige kom på scenen og gav en lille trommesolo mellem et par numre.

Men et regulært comeback ville aldrig blive muligt, hvis halvdelen af bandet skulle dele sin tid mellem Arch Enemy og Carcass. Så et par år senere fandt Carcass trommeslageren Daniel Wilding, og pladen 'Surgical Steel' blev indspillet og udgivet i 2012, hvor det blot var trioen Walker, Steer og Wilding. Derefter på turne med Ben Ash på guitar, så man igen var kvartet, og siden har Carcass levet på den plade, der bl.a. bragte dem forbi Roskilde Festival i 2014, Aalborg Metal Festival i 2015 og Copenhell i 2017.

Nu er det dog ved at være oppe over. Bandet har skiftet Ash ud med Tom Draper, et relativt ubeskrevet blad, der har en fortid i bands som Savage Messiah, Pounder og Primitai. De fleste læsere kender måske det første af de tre navne. Ikke desto mindre er Draper nu fjerde mand i Carcass' besætning, og nu udgiver de så singlen 'Despicable', der er en slags appetitvækker forud for den plade, der er planlagt til at udkomme næste år. Arbejdstitlen er efter sigende 'Torn Arteries'. Ifølge guitarist Bill Steer er titlen hentet fra et demobånd, som førnævnte Ken Owen lavede, da han var teenager. Oprindeligt skulle 'Torn Arteries' være udgivet 7. august 2020, men pga. covid-19 udskyder man pladen og nøjes med denne single.Det er fire sange, hvor den første, 'The Living Dead at the Manchester Morgue', er den længste på lige knap seks minutter. Derudover tre andre numre, hvor 'Under the Scalpel Blade' var den første, der blev sluppet online allerede tilbage i december 2019.

Knap et år senere er singlen så klar til fysisk udgivelse, og den udgøres af det vraggods, der ifølge Carcass selv, ikke har været godt nok til udgivelse. Derfor skal fans af bandet heller ikke nødvendigvis se det her som et tegn på, hvordan Carcass vil lyde på den kommende plade. Ikke desto mindre er de fire numre klassisk Carcass, som bestemt vil henrykke fans af bandet, der nu har lidt kød at gumle på, mens man venter på pladen næste år. Nogen endelig dato er der ikke endnu, men mon ikke band og pladeselskab venter med at smide den, indtil Carcass får mulighed for at bakke den op med en koncert eller to?

Indtil da nøjes vi med 'Despicable', der trods ordet ikke forarger nogen, men blot kommer til at virke som en appetitvækker i denne tid, hvor alt er lidt på standby.