The Palmeri Danza Glass Cloud Extravaganza

Populær
The Palmeri Danza Glass Cloud Extravaganza

Frankie Palmeri har samlet et stærkt tæskehold til Emmures 7. studiealbum. Desværre lever ‘Look at Yourself’ slet ikke op til de forventninger, den nye konstellation skaber.

Kunstner
Titel
Look At Yourself
Trackliste
You Asked For It
Shinjuku Masterlord
Smokey
Natural Born Killer
Flag Of The Beast
Ice Man Confessions
Russian Hotel Aftermath
Call Me Ninib
Major Key Alert
Turtle In A Hare
Torch
Derelict
Gucci Prison
Karakter
3

I slutningen af 2015 blev Emmure reduceret fra en kvintet til et enmandsprojekt. Frontmand og grundlægger Frankie Palmeri blev forladt, mens de fire andre medlemmer efter sigende skulle være gået sammen om et nyt musikalsk projekt. I forbindelse med episoden udtalte tidligere bassist Mark Davis følgende til Alt Press: “The most important thing I have to say about all this is that there is no time or room for negativity in life. If someone is bringing you down or holding you back from your full potential, it's time to cut them out, no matter how much you may love them”. Verbale hug til Palmeri, der svarede ved at introducere Emmure v. 2. kun fire måneder senere.

Og hvilket line-up. Trommeslager Josh Miller fra Glass Cloud, Phil Lockett, der tidligere har spillet i The Tony Danza Tapdance Extravaganza, og guitar-virtuosen Joshua Travis, der har serveret smukke riffs i begge de førnævnte bands. Et skifte, der skaber høje forventninger og samtidig efterlader et stort spørgsmål: Er Emmure overhovedet Emmure længere?

Det giver ‘Look at Yourself’ svaret på. Emmures 7. studiealbum er som forventet anderledes end deres tidligere udgivelser. Der er stadig tale om metalcore, hvor Palmeri skiftevis brøler og rapper sig igennem lyrikken. Men de tre nye medlemmers bidrag er tydeligt. Førstesinglen ‘Flag of the Beast’ er proppet med Travis’ skrigende signatur-guitar. Det samme gør sig gældende for den stærke ‘Ice Man Confessions’ samt pladens to første reelle numre, ‘Shinjuku Masterlord’ og ‘Smokey’. Velskrevne kompositioner, hvor samarbejdet mellem de fire medlemmer virkelig fungerer. Men generelt får de tre nytilkomne ikke lov til at påvirke lydbilledet alt for meget. Og det er en skam, for der er ingen tvivl om, at Emmures musik er langt mere interessant, når de gør.

De resterende numre er ikke dårlige, de er bare enten generiske metalcore-numre eller lyder som ufærdigt materiale. Skæringer, som sagtens kunne have været bedre skrevet og indeholdt mere lyttevenlige elementer. Bandet har eksisteret under et år, og med pladens samlede spilletid in mente (små 30 minutter) virker det, som om Palmeris personlige behov for at jorde sine tidligere bandmedlemmer har forceret udgivelsen af ‘Look at Yourself’. Numre som ‘Major Key Alert’ og ‘Derelict’, virker med deres spilletid på lidt over et minut som ufærdige skitser. Det er ærgerligt, for begge numre har en interessant og spændende lyd.

Lyrisk er der ikke så meget nyt under solen. Palmeri rapper/brøler sige igennem og sender den ene sviner af sted efter den anden. Naturligvis får de tidligere bandmedlemmer en ordentlig røffel, ikke mindst på førstesinglen, hvor Palmeri kommer hele vejen rundt: "The critics and comments, the press and the nonsense/The fans who feel cheated, and venues I damaged/The people who left me, and ones who I banished/Fuck it, I'm done. I've got one thing to say... Hate me if it makes you feel better." Ikke ligefrem opfindsomt, men i denne sammenhæng ganske effektivt. Generelt er tekstuniverset dog en smule banalt. 

‘Look at Yourself’ er en Emmure-plade, og Emmure er stadig Emmure. Palmeri har fuldt kontrol over, hvad der sker på pladen og i bandet. Travis, Miller og Locket har godt nok tilføjet Emmure umådelig meget energi og kvalitet, hvilket er pladens absolutte styrke. Hvis ‘Look at Yourself’ havde fået et par måneder mere til at udvikle sig, kunne albummet sandsynligvis have udviklet sig til en af årets bedste metalcoreplader.