Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige – Jens Back

Populær
Updated
jens back

Jens Back er en af personerne bag Audible Music, Colossal Booking og ikke mindst A Colossal Weekend, der løber af stablen om lidt.

Dato
09-05-2023
Forfatter

Hvis du nogensinde har været til en tung koncert i det købenahvnske, og blevet helt overvældet over et band, du aldrig havde hørt om før, er der en god chance for, at Jens Back har fingre med i spillet. Som bagmand for Colossal Booking og A Colossal Weekend har han kæmpet for at give det alternative København en endnu mere alternativ festival.

Lige om lidt løber A Colossal Weekend '23 (tjek dagsguider her, her og her) af stablen, og for at varme godt op til den, har vi stukket Back vores 10 hurtige.

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Jeg husker en fest jeg var til som helt ung teenager ude på det fynske bøhland. Soundtracket var det sædvanlige bras der kørte i lokalradioerne dengang. Men så var der en, der havde fået overspillet Nevermind med Nirvana på kassettebånd. Jeg tror 'Smells Like Teen Spirit' kørte ti gange i træk og jeg sad bare der med åben mund og kæben nede på gulvet. Det var helt sikkert der, det hele tog sin spæde start for mit vekommende.
Men jeg går egentlig ikke ret meget op i genrebetegnelser. Derfor er Colossal Weekend også en perfekt platform for mig som booker og koncertarrangør. Hvis man kigger på de lineups vi har præsenteret gennem årene, er spektret virkelig bredt. Fra elektronisk dansemusik til black metal på samme plakat. Eklektisk er vist ordet.

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Årh den er svær. Men hvis jeg skal nævne et, der har defineret min tilgang til musik og på
mange måder stadig gør, kommer jeg ikke udenom Sonic Youth.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Jacob Krogholt! Det sker heldigvis af og til.Hvad er dine fem yndlingsplader?

En presbold. Men her er fem bud… (Som sagtens kunne have set anderledes ud, hvis jeg
blevet spurgt en anden dag)
Sonic Youth – 'Goo' (eller en af de andre...)
Cult of Luna – 'Vertikal'
The Flaming Lips – 'American Head'
Nirvana – 'In Utero'
PJ Harvey – 'The Hope Six Demolition Project'

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Jeg er så heldig at være blevet beriget med utallige store koncertoplevelser i mit liv. Igen er det svært at udpege en, som den absolut bedste. Jeg vil sige, at Swans i Den Grå Hal i 2017 var en, der gjorde indtryk. Slowdive til Syd for solen sidste år var også helt magisk. Cult of Lunas koncert til den første Colossal Weekend i 2016 står også som noget specielt – også på grund af omstændighederne.
Men altså. Der er virkelig mange, som må dele førstepladsen her.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik

Primært spillestederne.

Hvilket band er din guilty pleasure?

Det ved jeg simpelthen ikke. Der er ikke rigtigt noget musik jeg føler mig skyldig over at nyde.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Ikke de store. Jeg er selvfølgelig blevet konfronteret med den der forestilling om, at metalkoncerter primært frekventeres af max voldsparate satankultister... til det kan jeg jo altid svare, at da jeg var tilknyttet bookinggruppen på Stengade, droppede vi på et tidspunkt at have vagt på til metalkoncerter, fordi folk var så velopdragne.Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet

Flere end jeg kan tælle. Men helt enkelt – et hav af fantastiske koncerter, fede bekendtskaber og sjove oplevelser.

Hvorfor er du heavyfan?

Jeg elsker jo først og fremmest musikken og miljøet omkring det hele. Jeg har mødt så utroligt mange fantastiske mennesker gennem min tid i diverse bands og som booker. Oplevelserne og fællesskabet er i høj grad det, der gør det for mig og er en af hovedårsagerne til at jeg vedbliver med at være aktiv i alt det her. Og så sætter jeg selvfølgelig en ære i, at være med til at kunne præsentere en masse kvalitetsmusik for folk.