Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hede nørddrømme opfyldes på Copenhell

Populær
Updated
LydDrLjfAU8KjwsREFMTJQ
-E2P9331-94-1434708074
-T1X6348-45-1453452832
-T1X3980-96-1439220310
IMG-59141-5-1498552355
COPENHELL 2019 poster

Det er et af de allerstørste scoops i festivalens historie, når festivalen offentliggør Tool som headliner til næste år.

Kunstner
Titel
+ Slipknot + Rob Zombie
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Det var en sensation, da Copenhell i 2016 kunne offentliggøre metallens fædre, Black Sabbath, som headliner på deres allersidste turné nogensinde. Året efter var det to af de vigtigste arvtagere i moderne metal, System of a Down og 3/4 Rage Against the Machine, der opfyldte et mangeårigt publikumskrav.

Den topper Copenhell med de to første hovednavne, der offentliggøres til den tiende ombæring af festivalen: Tool er en af den moderne metals mest uhåndgribelige størrelser med et fanatisk publikum. Det er 12 år, siden de sidst udgav nyt, og lige så lang tid siden de sidst spillede på dansk grund på Roskilde Festival.

En trods alt hyppigere gæst er Slipknot, som sidst spillede på Copenhell i 2015, men deres betydning for moderne ekstremmetal kan dårligt undervurderes, og med en ny plade på vej er de højaktuelle.

Endelig vender Rob Zombie tilbage med sit horrorshow, der sidst besøgte Copenhell i 2017.

Tool:
Et af vor tids mest respekterede progbands vender endelig tilbage til Danmark for første gang i 13 år, og det må siges at være et af Copenhells absolut bedste bookinger. Nogensinde!

Den amerikanske gruppe med Maynard James Keenan i front, som mange også kender fra projekter som A Perfect Circle og Puscifer, gør sig i et særdeles unikt univers, hvor eksperimenterende rock, skæve og reflekterende tekster samt visuel udtryk vægtes lige. Den treenighed har givet bandet en stærkt dedikeret og kultlignende fanskare, der særligt kom til overfladen efter 1996-udgivelsen ’Ænima’, og som efterfølgende voksede sig større med ’Lateralus’ fra 2001.

Alligevel blev Tool først for alvor anerkendt af masserne i 2006 i forbindelse med deres storkommercielle succes ’10.000 Days’, der til manges ærgrelse også blev deres – indtil videre – sidste plade. Lige siden har musikverdenen været fyldt med rygter om en ny udgivelse, og da bandet tidligere i år endelig offentliggjorde ny musik i forbindelse med en turnétrailer, er det en underdrivelse at sige, at internetmedier og Tool-fans verden over gik amok. Hvorvidt Maynard James Keenan, Adam Jones, Danny Carey og Justin Chancellor har nyt musik med sig, når de gæster Refshaleøen til sommer er svært at spå om, men ét er sikkert: Publikum foran Helviti kommer til at emme af nostalgi, fællessang og glædestårer.

 ">  

Læs alt om Tool her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her. 
Læs vores seneste interview her.

Slipknot:
Bandet behøver næppe nogen introduktion længere. Siden den maskerede ni mand store gruppe fra Iowa debuterede i 1999 og blev et af numetallens største navne, er de vokset til at blive en af den nye metalgenerations største og mest leveringsdygtige bands. Modsat andre har de overlevet og overgået numetal-prædikatet og står i dag for en særegent groovy metal med thrashede riff og gigantiske omkvæd sunget stilsikkert for af Corey Taylors store stemme. 

Bassisten Paul Grays død i 2010 og trommeslager Joey Jordisons afgang i 2013 har ikke kunnet stoppe bandet, der er fortsat ufortrødent på ’.5: The Gray Chapter’ med efterfølgende vellykkede koncerter, herhjemme senest på Copenhell 2015 og i Esbjerg i 2016. Gruppen skulle efter sigende arbejde på et nyt album, der står til at udkomme næste år, så det bliver formentlig med både nyt og gammelt, at metalenheden besøger Copenhell i 2019.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her. 
Læs vores Metaldiktator om ‘Iowa’.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her. 
Læs vores interview fra 2004.

Rob Zombie:
Endnu en gang besøger den sleazy shock rocker, tidligere White Zombie-frontmand og horrorfilminstruktør Rob Zombie Danmark. Vi skal faktisk ikke længere tilbage end sidste år, hvor Zombie også besøgte Copenhell og gav Helviti-scenen et fuldtonet, amerikansk horrorshow. 

Dengang var han og bandet, der blandt andet inkluderer den renommerede guitarist John 5, aktuelle med albummet ’The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser’, og selvom der ikke er noget, der tyder på, at der falder ny musik af inden showet på Copenhell 2019, så er der god mulighed for at blive overvundet af den fuldfede monsterfest, vi bevidnede på Roskilde Festival i 2014.Læs alt om bandet her. 
Læs vores seneste pladeanmeldelse her. 
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.
Læs vores seneste interview her.