Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell ‘19: De nye store

Populær
Updated
-XSF4859-77-1467105835
-DSF2320-14-1488762271
-XTD7717-97-1522394992
-XTD9545-59-1531925114
-E2P8421-34-1457339944
UADA-04-43-1525122443
UADA-01-71-1525122427

Det var ikke en svipser, da Trivium kom til at offentliggøre sig selv til Copenhell. Sammen med Tesseract, Vltimas, Uada og Cabal fuldender de programmet for tiende omgang på Refshaleøen.

Kunstner
Titel
+ Tesseract + Uada + Vltimas + Cabal
Spillested
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen / Adriana Zak

Det kan ikke rigtig komme som en overraskelse for nogen, at Trivium er med til at fuldende programmet for årets Copenhell: Allerede for 11 dage siden var deres management kommet til at lægge koncerten ind på bandets hjemmeside, og så kunne de fleste ligesom regne ud, at Trivium nok ikke bare havde annonceret sig selv til pop-up-koncert på campingpladsen eller var gået ren gonzo som Red Warszawa.

Den er altså god nok: Trivium kommer, og sammen med Tesseract, Vltimas, Uada og Cabal er det de sidste navne, der føjes til plakaten for Copenhell ‘19.

Trivium:
Uanset om de så ikke var kommet til at stjæle Copenhells torden, ville det alligevel ikke rigtig være nogen overraskelse, at Trivium kommer til Copenhell. De har allerede været der med stor succes i 2012  og 2016, de er klare publikumsfavoritter, og så er de et af de navne, der tydeligst tegner sig som arvtagere til metaltronen, når veteranerne en dag takker af. Endnu mere efter rivalerne i Machine Heads nedsmeltning sidste år.

For lige så utjekkede Triviums management tilsyneladende er, lige så fintunet en maskine er metalcore-bandet, der siden begyndelsen har appelleret langt ud over sin egen scene. Det sker ikke bare med vocoder og popmelodier som i singlehittet ’The Heart from Your Hate’, men også med tunge breaks og et dobbeltstortrommearbejde, der ikke lader den gamle dødsmetal fra hjemstaten Florida noget efter. Og så har Trivium altså en fornemmelse for klassisk heavy metal, der får dem til at appellere bredt til metalpublikummet.Læs alt om bandet her
Læs vores seneste pladeanmeldelse her
Læs vores seneste koncertanmeldelse her
Læs vores seneste interview her


Tesseract:
Som et af få bands, der var med til at drive djenten frem, da den eksploderede i starten af 10’erne, er Tesseract en stadigt voksende spiller indenfor den moderne progressive metal. Modsat mange bands, der debuterede inden for genren i samme periode, har Briterne formået at udvikle kompositioner og musik væk fra decideret djent og mod en renere progressiv lyd.

Bandets bagkatalog er en smeltedigel af genremæssige indtryk. Lige dele pop, rock, metal og progressive takter toppet af Daniel Tompkins sublime og eksplosive vokalføring. Selvom ’Altered State’ uden tvivl er Tessracts musikalske højdepunkt, har kvintetten været utroligt stilsikre i deres udgivelser, hvor selv de svageste plader er en musikalsk fornøjelse. 

Med udsolgte koncerter de sidste mange gange, bandet har gæstet Danmark, var det kun et spørgsmål om tid, før det blev Copenhells tur.Læs alt om bandet her
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.  
Læs vores seneste koncertanmeldelse her
Læs vores seneste interview her


Uada:
Ingen Copenhell  uden lidt black metal til at lukke munden på de skeptikere, der til hver en tid vil hævde, at der kun er plads til mainstream og radiorock, og det er desuden Live Nations skyld, hvis det regner. Mens Dimmu Borgir har haft gennemslagskraft langt ud over black metal i deres lange karriere, og Belphegor standhaftigt har knoklet løs som underdogs igennem alle årene, er Uada et af de nye navne, black metal-fans har fået øje på.

Portland-bandet spiller en USBM – amerikansk black metal – der til punkt og prikke opfylder kriterierne for den gren af genren: Lange, åbne forløb, masser af atmosfære, rå punkethed og, nåh ja, ankellange kutter. Da de sidste år spillede til Dark Mental Festival gav vores anmelder dem topkarakter for en koncert, der flere steder var ved at ryge helt ud af kontrol. På Copenhell får han og alle andre mulighed for at give sig helt hen til det sugende mørke igen.Læs alt om bandet her
Læs vores seneste koncertanmeldelse her


Vltimas:
Vltimas er en vaskeægte supergruppe. David Vincent, der tidligere var forsanger i Morbid Angel og p.t. turnerer med I Am Morbid, er i front for en trio, der er rundet af med Flo Mounier fra Cryptopsy på trommer og Rune Eriksen, der har spillet guitar i Mayhem. Det er altså nogle af de tunge navne fra døds- og black metallen, der har samlet kræfterne i dette nye projekt, hvis debutplade ’Something Wicked Marches in’ udkomer 29. marts 2019 på Season of Mist. Nu bliver Copenhell så første koncert på dansk grund med Vltimas. 

Kan man ikke vente med at opleve David Vincent, så kigger I Am Morbid forbi Aalborg på Studenterhuset d. 28. april. Læs vores seneste interview her


Cabal:
Vi runder af med et dansk navn i form at Cabal. Deathcorebandet med blackened-elementer har efterhånden bevist deres værd – nationalt såvel som internationalt. Med koncerter flere prominente steder, fra Euroblast til Roskilde Festival og naturligvis When Copenhell Freezes over, har den danske kvintet for alvor fået fodfæste og skabt et navn for sig selv. 

Det okkulte univers, de tunge breaks og en stemning, der emmer af ondskab, er helt basale elementer, der kendetegner Cabals musik og optræden. Det er ligeledes grundlaget for bandets fuldlængde-debut, ‘Mark of Rot’ (2018), der for alvor har kanoneret kvintetten op blandt de internationale topnavne. Det er et sikkert Copenhell-valg for yndere af bombastisk atmosfære og knogleknusende riffs. Læs alt om bandet her.  
Læs vores seneste pladeanmeldelse her
Læs vores seneste koncertanmeldelse her
Læs vores seneste interview her.