Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RB '23: Guide til søndagen

Updated
Big_Brave_Roadburn_Festival_2022_XJD6431

Festivalens sidstedag byder på albumkoncerter med Imperial Triumphant, Big Brave og Wayfarer og danske Afsky får lov til at at lukke festen i Koepelhal.

Spillested
Koncertarrangør
Forfatter

Det er altid lidt vemodigt at tænke på, at Roadburn også slutter igen. Men ikke desto mindre er det en realitet. Heldigvis er festivalen en garant for store koncertoplevelser helt til det sidste. Der også søndag dækket bord til de morgenduelige, hvor morgenmadsklubben sørger for en solid bund at feste videre på. Skulle man have lyst til en tidlig start, er der i festivalens sideprogram en Q&A med Walter Hoeijmakers. For de uindviede er han manden, der år efter år får Roadburn til at lykkes, og han har opnået noget nær kultstatus blandt festivalens stamgæster. Man bør derfor nok møde tidligt op på V39, hvis man vil have en plads. Det sker kl. 12.30.

Skal man bare springe direkte ned i musikken, kan du drikke ironisk champagne i selskab med amerikanske Imperial Triumphant, der giver en albumkoncert på Main Stage. Der er garanti for intelligent blackmetal, der udfordrer lytteren. De spiller hele Spirit of Ecstasy fra ende til anden og det sker kl. 16.00.



Hvis man løber rigtig hurtigt videre fra Main Stage til The Terminal, kan man lige nå at fange hollandske Ossaert, der spiller beskidt og melodisk, midtempo black metal, der sender nostalgiske sjæle tilbage i 00’erne.



Derefter begynder der at gå sport i at se, hvordan man kan få det evindelige programtetris, der altid opstår på Roadburn, til at gå op. Big|Brave spiller dig ned under gulvbrædderne med deres tunge, doomede og skramlede lyd, når de spiller deres album 'nature morte' fra ende til anden. Det sker kl. 17.00 på Main Stage.



Hvis man også er Wayfarer-fan, bliver man nok nødt til at gå fra Big|Brave før de sidste toner klinger ud, for amerikanske Wayfarer tænder deres baggear og deres gotiske americana allerede 17.40 på The Terminal. De spiller også et album, nemlig' A High Plains Eulogy'. Bandet har fået meget ros med på vejen, ikke mindst her på magasinet, så det nok værd at se om du kan presse ind. Læs vores anmeldelse af deres seneste album her.



Hvis du lige mangler de sidste skridt for at opfylde dagens mål, kan du vælge at vandre ned til Main Stage og se Zola Jesus, giver dig eksperimenterende og elektronisk mørk pop, når Nika Roza Danilova, der er kvinden bag Zola Jesus giver dig et bud på hvordan mørk musik også kan lyde. Det sker på Main Stage kl. 18.50.



Vil du have din musik endnu mørkere og mere mystisk, kan du vælge at blive på The Terminal og se amerikanske Mamaleek, der giver dig musik, der går direkte i dit nervesystem. Det er en sjælden mulighed for at se de mystiske brødre, og da du ikke ved, hvornår og om du får dem at se live igen, er dette en rimelig mulighed for at få dig en på opleveren.



Aftenen slutter af med programhovedpiner for alle pengene, når Cave In spiller deres album 'Heavy Pendulum' på Main Stage kl. 20.50, mens danske Afsky stiller sig op på de skrå brædder i The Terminal 21.50 og lukker scenen ned for i år. Afsky er rost vidt og bredt for deres kompromisløse black metal med noget på hjerte.



Desværre for Afsky har Deafkids også noget på hjerte på Next Stage en lille kilometer derfra og det sker kl. 21.40. Så her skal prioriteringen være hård. Deafkids spillede blandt andet på sidste års A Colossal Weekend, hvor anmelderen her på magasinet havde en rigtig fin dansefest til deres polyrytmiske eksperimenterende psych/noise rock.



For de vedholdende er der mulighed for at få årets absolut sidste koncert i selskab med Artist in Residence, Oiseacy-Tempête, der spiller på Main Stage kl. 23.00. De giver en perfekt afslutning på Roadburn med deres eksperimenterende, elektroniske og hyponotiserende ambience.



Og når du så er færdig med søndagen, kan det være du opdager, at alt det, du ikke fik hørt var præcist lige så fantastisk, som alt det, du fik hørt på 2023 udgaven af Roadburn Festival. Det er et vilkår med en af Europas mest nyskabende festivaler. Næste år starter det hele forfra.