Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Royal Metal Fest genopstår

Populær
Updated
Rolf Meldgaard

Tidligere i år opgav foreningen med Royal Metal Fest ævred. Pengekassen var tom. Men nu genrejser festivalen sig og er klar igen i efteråret 2023!

Fotograf
Rolf Meldgaard /www.rolfrawphotography.dk

Det var en kedelig nyhed, der ramte os i juli måned, da foreningen Metal Royale kastede håndklædet i ringen efter flere år med ondt i økonomien. Vi havde netop i foråret været til Royal Metal Festival 2022, hvor bl.a. Ihsahn henrykkede publikum, og har været glade for at gæste den årligt tilbageværende begivenhed i hjertet af Aarhus siden 2008. Et sted, hvor vi så Baest give deres allerførste koncert nogensinde tilbage i 2016.

Så det er gode nyheder, at man, sammen med Royal Beer-initiativet TAK ROCK, har lavet en ny frivilligforening, der hedder Royal Metal. Den nye forening kan nu melde ud, at man næste år vil fejre 15-års jubilæet for festivalen og afholde den 1. og 2. september 2023, hvor den bliver en del af Aarhus Festuge.

Formand og talsperson for Royal Metal, Christian Jakobsen, ser samarbejdet med Royal Beer som en oplagt mulighed og frisk start for foreningen:

"Med samarbejdet med Royal Beer udspringer der et hav af muligheder for Royal Metal. Vi får langt flere handle- og samarbejdsmuligheder, som på sigt skal være med til at realisere vores mange tanker og idéer, samt styrke metalmiljøets eksistens i Aarhus. Det er en forretningsmæssig genistreg for både Royal Metal og Royal Beer. For os vil det også betyde, at vi kan puste liv i det bål som brændte ud tidligere på året, samtidig med at en festival, som har eksisteret siden 2008, pludselig får nyt liv."

Med Royal i ryggen ser det ud til, at Royal Metal Fest er sikret i en længere årrække. Senior Brand Manager for Royal Beers TAK ROCK-initiativ Christian Lund-Martorell er ligeledes begejstret for samarbejdet, som skal understøtte den frivillige forening i det videre arbejde:

"Det har været et hårdt år for danske musikfestivaler og -foreninger, der blandt andet har kæmpet en brav kamp med store levn efter corona. Derfor er vi hos TAK ROCK meget begejstrede for at kunne hjælpe en forening, der har betydet så meget for rock- og metalmiljøet både i Aarhus og resten af Danmark med ikke bare at overleve, men også udvikle sig og forhåbentligt trives i mange år fremover. Det er vigtigt for os, at vi ikke ”køber” foreningen, men udelukkende sikrer, at den kan bestå, og dens arv føres videre. TAK ROCK ved, hvor stor betydning de frivillige ildsjæle og foreninger har for det danske musik- og livemiljø, og vi er glade for at kunne støtte dem med dette samarbejde."

Som noget nyt afholder Royal Metal også en mini-festival i foråret. Yderligere information om billetsalg til begge festivaler, line-up mv. annonceres i begyndelsen af 2023.