Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 26 – Ugens udgivelser og koncerter

Updated
-XTD3480-48-1624953190

Uge 26 byder på masser af hvile, med mindre du vil rives rundt til populær dødsmetal eller aldeles ukendt hardcore. Der kommer også en ny plade fra At the Gates, der blandt andet er berømte for at spille melodød og berygtede for at have medvirket til opfindelsen af metalcore.

Kunstner
Titel
+ At the Gates + Year of No Light + Die Apokalyptischen Reiter
Dato
27-06-2021
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Puha. Så er vi kommet os over den smule Roskilde, der blev i år, og sikke en omgang. Måske har koncertscenen også fået nok for nu, for det bliver ikke til mere end en enkelt skrabet håndmad i denne uge. To koncerter kan det blive til. Heldigvis er det et par solide stykker, så man kan blive mættet alligevel.

Ugens koncerter:
Torsdag d. 1. juli:
Baest, Bygningen, Vejle
Jylland har haft det endnu værre end København det sidste år, så det er godt at se stjernedødsmetallerne i Baest tage en tur over broen. I Nordens Braunschweig står Spinderiscenen i Bygningen klar til at tage imod det succesrige band, og det er der meget positivt i.

For det første er Vejle så skønt beliggende, at de i mange år havde rekorden for flest trafikdræbte, da folk havde så travlt med at glo ud over Vejlefjordbroen i stedet for på vejen. Det er både rart og temmelig metal. Lidt som at køre henover en gammel begravelsesplads. Derudover er det temmelig billigt. Godt halvanden hundrede kroner. Og bedst af alt, der er stadig billetter.Fredag d. 2. juli:
Hardcore temptation 14: Axe Rash, Indre Krig, Junta, Ungdomshuset, København
Naturskønt er der måske ikke generelt i Nordvest, men alligevel lidt mere inde i Ungerens have, end så mange andre steder. Langt om længe åbner det autonome fort dørene for omverdenen igen, og det gør de med et brag af en hardcore-eksplosion, hvor to gange danske bands og en enkelt udsending fra vores regeringsløse broderland i øst, gør deres bedste for at sætte gang i det lidt mere frie koncertmiljø igen.
Og hvis du troede Vejle var billig, så har du ikke besøgt Dödsmaskinen!

Ugens udgivelser:
På pladefronten er det også lidt tyndt, må man sige. Jo, jo, du kan skaffe dig nogle Impaled Nazarene-, Enslaved- eller In The Woods...-reissues, ligesom en del NSBM-orkestre genudgiver deres gamle plader. Derudover er udvalget nok lidt mindre imponerende end i sidste uge.

At The Gates – The Nightmare Of Being (melodisk dødsmetal)
Når det nu er sagt, så står At The Gates klar med en helt ny plade, og om ikke andet må man give det band, at de står på den absolutte top af Göteborgmelodøden og har været ansvarlig for at inspirere cirka ti års middelmådige metalcorebands. Nu er de så klar med endnu en plade, og at dømme ud fra første single, ‘The Paradox’, bliver det en deprimerende affære fuld af gode licks og den anstrengte vokal, man enten hader eller tolererer.Year Of No Light – Consolamentum (post-rock/ambient/drone)
Franske Year Of No Light er tilbage på en noget tungere karet, end sidst vi mødte dem, og Consolamentum byder på rigelig fuzzy støj til dem, der er tilhængere af den slags. Bandet kan fejre 20-års jubilæum i år og fejrer også dette med en træboks-udgivelse, hvor man udover ‘Consolamentum’ også får de fire øvrige LP’er, en rarities-plade og en masse samlerskrammel med. Good times.Die Apokalytischen Reiter – The Divine Horsemen (Heavy metal)
Tyskerne i Die Apokalyptischen Reiter smider et helt dobbeltalbum på gaden, og der får den ikke for lidt med på guitarpilleri, klaverklimpren og tilbagelænet-aggressiv hostevokal. Hvad det nu skal betyde med guddommelige ryttere fremfor de mere sydligt oprindende, vi er vant til, vil tiden vise, men konceptet er da, om ikke andet, interessant.Grave Titan – In Perpetuum (Dødsmetal/hardcore)
Der er godt med hidsighed i posen, når Idahoesene i Grave Titan synger om deres yndlingsmagickort (vi gætter på den her) og Ringenes Herre på deres nye EP. Derved er det ikke kun deres første ægte release, men også en måde at komme direkte på listen, næste gang vi skriver om nørder, der skriger.Nanowar Of Steel – Italian Folk Metal (Power metal)
Nanowar Of Steel er måske det værste, der er sket for metalmusik siden Van Canto, og nu har de guddødeme lavet en plade mere. Redaktionen har rettet henvendelse til chefen angående muligheden for at give negative sorte kasser.Starspawn Of Cthulhu – Tales From The Unknown (Doom)
Om det er Sepultura, Metallica eller Electric Wizard, som dette band i øvrigt har covered, så kan man være sikre på, at der på teenageværelset har ligget billige udgaver af HP Lovecrafts horror-romaner og -fortællinger. Starspawn Of Cthulhu bærer det som et adelsmærke. Hele deres anden EP, der udkommer fredag, er fuld af referencer til den kosmiske rædselsmester, og det bliver ledsaget af spændende sydlandsk doom med en særdeles bemærkelsesværdig vokal. كوان – خونین شهر  (Akvan – City Of Blood ) 
Iranske Akvan har indspillet endnu en EP, og den er, som vanlig, fuld af rasende black metal med persisk indflydelse. Denne gang er inspirationskilden folkedrab, bombardementer og terrorisme. Det er en hård omgang, og musikken er ikke mindre ubehagelig.Heretic – Feast
Brasiliansk prog med mellemøstlige referencer? Tjoh, ja. Nogen har lyttet til Virgin Steele, i hvert fald. Der er skruet op for både fløjte og patos i denne omgang.

Menu