Uge 41: Ugens koncerter

Machine Head

Der er oldtimers, newcomers, store navne, små navne og alt derimellem. Det er en travl koncertuge, vi går ind i.

Kunstner
Titel
+ Uriah Heep + Sleep + Airbourne m.fl
Fotograf
Henrik Reerslev
Forfatter

Med efteråret kommer mørket, og med mørket kommer metal. Oven på en mager sensommer er koncertkalenderen godt pakket i de kommende uger og måneder.

Lad os tage denne uges store navne først: Allerede mandag aften gæster det klassiske rockband Uriah Heep Amager Bio. Er man interesseret i den hårde rock og metals historie, men af en eller anden årsag ikke bekendt med Uriah Heep, er der god grund til at læse op. Med en perlerække af plader fra første halvdel af 1970’erne var briterne tidligt ude med en lyd, der både var tung, hårdt rockende og gennemsyret af Hammond-orgel, ligesom sangene i komposition og længde var ekspansive og progressive.

Selvom storhedsperioden for længst er ovre, er de stadig leveringsdygtige, både på plade, som det kom til udtryk på sidste års ’Living the Dream’, og live, som det blev bevist på både Train og Sweden Rock sidste år. Med sig har de den underkendte, dansk-svenske prog power-gruppe Royal Hunt som opvarmning.

Onsdag er der metalaftapning af mere moderne karakter samme sted, når Machine Head (billedet) besøger landet igen. Bandet lader til at være kommet sig oven på det makværk, som det seneste album ’Catharsis’ var, men ikke uden konsekvenser, eftersom langtidsmedlemmerne Phil Demmel og Dave McClain smuttede fra bandet i kølvandet på den efterfølgende turné. Derfor har Robb Flynn nu vendt blikket mod fortidens styrker og spiller på nuværende tour debutpladen ’Burn My Eyes’ i fuld længde med trommeslager Chris Kontos og guitarist Logan Mader, der også var med på pladen. Koncerten er udsolgt.

Vil man have det anderledes tungt, spiller Sleep torsdag aften på Train i Aarhus, og hvis de bare holder nogenlunde niveau, bliver det en mindeværdig aften. Voxhall andetsteds i byen får desuden besøg af de australske rock ’n’ roll-krejlere Airbourne lørdag.

Er man derudover villig til at tage turen over sundet, kan man høre 80’er-navnet Y&T på Kulturbolaget i Malmø fredag.

Og så de små
Kigger man mod de mindre navne, er der folk med prog-, metal- og electro-vibes, når norske Gåte besøger landet for første gang i 15 år og spiller i både Odense, Aarhus og København.

Og så er der alle de danske navne: Fredag spiller Aphyxion og Cartographs op til dans i Vejle, mens Shotgun Revolution, Black Oak County og Lucer indtager Tobakken i Esbjerg med rock'n'roll. I København overtager Crocell, Killing Gandhi og Xenoblight Templet i Lyngby, der er doom rock med Lucid Grave på Stengade, og Center of the Earth spiller stoner på UnderWerket, alt imens Ethereal Kingdoms holder releasefest og giver akustisk koncert på Zeppelin Rock Bar på Vesterbro i København.

Ikke så langt derfra kan man også få sin viking på med Vanir og Kurgan på High Voltage lørdag. I Odense er der grind og død på Posten med Vomit Angel, Fordærv og Black Tritonus, der er punk og metal med Amok Amour m.fl. på Paramount i Roskilde, og så rundes ugen af med en omgang hardcoresmadder i form af Frontierer, Arquebus og Throwe søndag på UnderWerket. Tak for kaffe!

Vil man desuden have metal i andet end koncertform, gør vi også opmærksom på, at vi på Devilution afholder musikquiz på ugens eneste ledige koncertdag, tirsdag. Det foregår som altid på Voodoo Lounge i København.

Oversigt:
Uriah Heep + Royal Hunt, Amager Bio, København, mandag 7. oktober
Machine Head, Amager Bio, København, onsdag 9. oktober
Sleep + Pharaoh Overload, Train, Aarhus, torsdag 10. oktober
Gåte + Sorten Muld, Posten, Odense, torsdag 10. oktober
Crocell + Killing Gandhi + Xenoblight, Templet, Lyngby, fredag 11. oktober
Ethereal Kingdoms (releasefest), Zeppelin Rock Bar, København, fredag 11. oktober
Lucid Grave + Beach Envy + Mimic Octopus, Spillestedet Stengade, København, fredag 11. oktober
Center of the Earth + Dunkel, UnderWerket, København, fredag 11. oktober
Gåte + Ættir, Train, Aarhus, fredag 11. oktober
Aphyxion + Cartographs, Værket, Vejle, fredag 11. oktober
Airbourne + Supersuckers, Voxhall, Aarhus, lørdag 12. oktober
Vanir + Kurgan, High Voltage, København, lørdag 12. oktober
Gåte + Ættir, Pumpehuset, København, lørdag 12. oktober
Amok Amour + Hollow Point + Hoak + Dilapidating Mind, Paramount, Roskilde, lørdag 12. oktober
Vomit Angel + Fordærv + Black Tritonus, Posten, Odense, lørdag 12. oktober
Shotgun Revolution + Black Oak Country + Lucer, Tobakken, Esbjerg, lørdag 12. oktober
Frontierer + Arquebus + Throwe, UnderWerket, København, søndag 13. oktober