Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 47: Ugens koncerter

Populær
Updated
Aborted

En sløv start på ugen afløses af en hæsblæsende weekend med masser af koncerter rundt omkring i landet.

Kunstner
Titel
+ Betraying the Martyrs + Uriah Heep + Zeal & Ardor + Red Warszawa + Unseen Faith + Royal Deceit + Artillery + Illdisposed + Forever Still + Uncle Acid & The Deadbeats

Ugen starter lidt sløjt ud med en koncertfri mandag. Det er til gengæld også den eneste dag, hvor der ikke er mulighed for at komme ud at svinge nakken til god tråd. Allerede om tirsdagen går det ned på Amager, hvor de franske death-prog-symphonic-core-band Betraying the Martyrs sammen med danske Ghost Iris velsagtens kan få startet ugen godt. Er man ikke helt til det der moderne ‘core, kan man også se forbi Viften i Rødovre, hvor Uriah Heep og The Zombies kan opleves. Begge bands spillede i Aarhus i søndags, og vi fangede også Uriah Heep, da de gæstede Sweden Rock Festival, hvor de spillede en nærmest magisk koncert.

Sløv optakt til weekenden
Kun to koncerter er der i vente onsdag og torsdag, men det er til gengæld to af de rigtig interessante. Det går tungt for sig, når Aborted, Cryptopsy, Benighted og Cytotoxin gæster Pumpehuset på onsdag. Vi anmeldte Aborteds seneste udgivelse ‘TerrorVision’, og den er absolut anbefalelsesværdig at give et lyt op til koncerten.

Zeal & Ardor havde lidt problemer med vinden på Copenhell, men var ellers en interessant oplevelse. Endnu en gang er det Pumpehuset, der lægger koncertsal til, når Manuel Gagneux og resten af det schweizisk/amerikanske avantgarde black metal-inspirerede band lægger vejen forbi, denne gang sammen med NYOS.

En travl weekend
Fredag og Lørdag er spækket med koncerter, så det er bare om at få prioriteret og valgt de rigtige til. Det bliver dumt og grimt både fredag og lørdag, når Red Warszawa spiller op til polsk kælderdans og fest, hvor de rammer henholdsvis Bokzen i Nykøbing Sjælland fredag og Studenterhuset i Aalborg lørdag.

Knapt så dumt bliver det forhåbentlig, når der fredag er core-komsammen på Richter i Gladsaxe. Her står den på breakdowns fra Unseen Faith, Wolves Among Us og Between Oceans. Vi så Unseen Faith spille tidligere på måneden, og her kan man altså forvente brutalitet i højsædet. Kan man ikke lige finde vej til Gladsaxe, er det muligt, at opleve det aarhusianske deathcoreband igen dagen efter, hvor Unseen Faith spiller på hjemmebane sammen med Everything Is Terrible og PIQAIA. Det foregår på HeadQuarters i Århus.

Derud over byder Fredag på Riverhead og Natjager, der spiller på High Voltage i København, Blund og Psycho Brahe rammer Drivhuset i Skive, mens Wayward Dawn, Chronicle og morgendagens stjerner Royal Deceit gæster 1000fryd i Aalborg.

Er turen til Aalborg helt uoverskuelig, kan du nøjes med at tage til Skanderborg dagen efter. Her kan de tre sidstnævnte bands igen opleves, når der for fjerde gang afholdes Djævlebal på Blue on Black. Det plejer at være garant for en god oplevelse og hård stemning. Er man mere til thrash af bedste danske skuffe, så spiller Artillery Posten i Odense ned, og det gør de sammen med Xenoblight og Under the Blood Oak. Xenoblight har vist storform gennem året, så mon ikke kombinationen af dem og Artillery får gulvet til at slå revner?

Vi runder lørdagen af i København, hvor Illdisposed, Spitanger og 9000 John Doe rammer Pumpehuset. Vi så dem spille på Posten, og mon ikke der er ild i posen, nu det er lørdag aften? Alternativt er der rig mulighed for masser af kvindelig vokal og spændende riffs et stenkast fra Pumpehuset, når Forever Still og Eleine gæster High Voltage, mens stemningen bliver rå og brutal, når Ond Tro, Halshug, Ulceras og NO NOSE rydder gulvet i Ungdomshuset.

Søndag skal du i Den Grå Hal, hvor du passende kan pleje dine koncert-tømmermænd. Her spiller Uncle Acid & The Deadbeats sammen med L.A. Witch. Hvis det ikke lige er noget for dig, kan du pleje tømmermændene med det utal af anmeldelser og interview, der er finde på Devilution. Der er i hvert fald ikke så mange andre koncerter at tage til.Oversigt:
Betraying The Martyrs + Ghost Iris, Beta, København, tirsdag d. 20. november
Uriah Heep + The Zombies, Viften, Rødovre, tirsdag d. 20. november
Aborted + Cryptopsy + Benighted + Cytotoxin, Pumpehuset, København, onsdag d. 21. november
Zeal & Ardor + NYOS, Pumpehuset, København, torsdag d. 22. november
Riverhead + Natjager, High Voltage, København, fredag d. 23. november
Red Warszawa, Bokzen, Nykøbing Sjælland, fredag d. 23. november
Unseen Faith + Wolves Among Us + Between Oceans, Richter, Gladsaxe, fredag d. 23. november
Wayward Dawn + Chronicle + Royal Deceit, 1000fryd, Aalborg, fredag d. 23. november
Blunt + Psycho Brahe, Drivhuset, Skive, fredag d. 23. november
Unseen Faith + Everything is Terrible + PIQAIA, HeadQuarters, Århus, lørdag d. 24. november
Djævlebal vol. 4: Royal Deceit + Wayward Dawn + Chronicle, Blue on Black, Skanderborg, lørdag d. 24. november
Ond Tro + Halshug + Ulceras + NO NOSE, Umgdomshuset, København, lørdag d. 24. november
Artillery + Xenoblight + Under the Blood Oak, Posten, Odense, lørdag d. 24. november
Forever Still + Eleine, High Voltage, København, lørdag d. 24. november
Red Warszawa, Studenterhuset, Aalborg, lørdag d. 24. november
Illdisposed + Spitanger + 9000 John Doe, Pumpehuset, København, lørdag d. 24. november
Uncle Acid & The Deadbeats + L.A. Witch, Den Grå Hal, København, søndag d. 25. november