Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2013: Torsdag - "Förhelvede"

Populær
Updated
Copenhell 2013: Torsdag - "Förhelvede"

"Förhelvede", opvarmningsdagen før Copenhells "2 Days of Metal"-koncept for alvor gik i gang, bød kun på åbning af en lille del af Copenhell, men stadig god musik og festlig stemning.

Kunstner
Titel
+ The Defiled + Deus Otiosus + Fall of Pantheon
Dato
13-06-2013
Trackliste
18.00 Fall of Pantheon
19.30 Deus Otiosus
20.45 The Defiled
22.30 Hatesphere
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Torsdag på Copenhell er opvarmningsdagen, hvor kun en lille del af pladsen er åben. I modsætning til sidste år, så krævede det ikke indkøb af en særskilt billet eller camping-pas for at komme ind til løjerne. Fremmødet var derfor også markant bedre end sidste år, selvom man godt kan undre sig lidt over, hvorfor festivallen ikke har bare lidt mere fokus på denne dag.

Programmet, der udleveredes ved indgangen, havde faktisk ikke et ord om denne dag, hvilket går fint i tråd med sloganet ”2 Days of Metal” – der er ikke lagt skjul på, at festivalen først starter fredag. Lidt fjollet, for det var helt tydeligt, at publikum også gerne ville festivalen på denne torsdag, som føltes som lidt mere end bare en forsmag på Copenhell 2013.

Igen en ny pladsindretning

Der er flyttet lidt rundt på pladsen igen i år, hvilket betød, at Pandæmonium nu lå som det første inden for passagen fra indgangen ind til pladsen og dermed til bagsiden af de større scener, Hades og Helviti. Området har diverse merch-, mad- og ølboder, og for enden ligger den der så: Pandæmonium.

Først på scenen var københavnske Fall of Pantheon, der har fået en plads på Copenhell via Mighty Fight Night, som de fortjent vandt tilbage i januar. Man kan så diskutere, hvorvidt de 100 % fik den lovede præmie, når nu de ikke engang er blevet givet plads i det trykte program. Præsenteret af værten for radioprogrammet Sort Søndag, Anders Bøtter, som et band med kæmpe internationalt potentiale, hvilket må siges at være sandt, desværre var lyden bare ikke rigtigt med åbningsbandet (link til anmeldelse ses i bunden).

Næsten stilhed før dødsmetal

Inden næste band skulle en time fordrives og uden åben Biergarten, så savnede man måske flere muligheder for lidt god musik end den smule, der blev spillet ved forskellige boder – fx Hi-Fi Klubbens. Da ventetiden var gået og et par øl eller flere indtaget, fortsatte det med mere i den døde boldgade. Ondt og mørkt, trods dagslys og en konferencier med stort smil, ditto krøller og en speciel skjorte med Sort Søndag-design. En beklædningsdel med visse ligheder med en hawaii-skjorte, selvom designet passende nok var flammer som fra helvede selv. Deus Otiosus stod på scenen med en optræden, der var noget mere udadvendt end set hos åbningsbandet. Og samtidig en markant bedre lyd.

Indtil Grave i lørdagens program var det så som så med den rendyrkede dødsmetal på festivalen, og fra torsdagens to første bands var der noget af et skifte til britiske The Defiled. Et freakshow med karakterer, hvis image måske nok var set mange gange før, men som alligevel fungerede ret fortrinligt, her hvor torsdagsfesten var blevet sparket godt i gang. Modtagelsen virkede varm, selvom der undervejs lige var en enkelt, som nok ikke mente det var metal nok med det emo-agtige udseende, som medlemmerne holdt sig, og kastede en øl (eller pis i ølkrus?!) efter bandet. Det gav et smil på læben hos frontmanden og et ”oh, is it one of those nights?”.

Grisefest

Og i Copenhell-regi var det en ”af den slags aftener”. Regnvejr. Ja, vi slipper aldrig helt på Copenhell, men heldigvis ødelagde det på ingen måde den fest, som var i gang og absolut intensiveredes under danske HateSpheres show. Også her blev der tyet til kasteskyts, om end i lidt sjovere og måske endda respektfuld manér. En Rema 1000-indkøbspose med indhold røg på scenen. Indhold: et stk. grisehoved. Det er nok for sent at advare, men kys ikke på Devilution-kollega og HateSphere-frontmand Esben herefter, da han lige gav det arme kræ et lille kys på trynen.

Efter en times tid i godt selskab var der kun tilbage at glæde sig til de kommende dages stærke program med metal og masser af fest.

Anmeldelser:
Fall of Pantheon
Deus Otiosus
The Defiled
Hatesphere

Fredagsreportage
Lørdagsreportage