Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2013: Fredag

Populær
Updated
Copenhell 2013: Fredag
Copenhell 2013: Fredag
Copenhell 2013: Fredag
Copenhell 2013: Fredag

Det var Alice In Chains, der gjorde det bedst fredag. Amon Amarth, By The Patient m.fl. gjorde det også godt. Ghost og Danzig var dog på det jævne.

Spillested
Dato
14-06-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Der var masser af gode navne på plakaten, da Copenhell åbnede dørene for alle scener fredag eftermiddag. Nu skulle Danmarks største metalfestival for alvor skydes i gang. Torsdagens snigpremiere var gået over al forventning, så nu skulle alle sejl sættes til, når der blev åbnet for alle sluser.

Vejret var for en gang skyld med arrangørerne. Ikke en dråbe kom der ned fra oven, selvom forskellige mere eller mindre rabiate vækkelsesprædikanter og hjernevaskede religiøse grupperinger havde kastet deres kronisk manglende kærlighed over begivenheden. Men lige så lidt det hjælper at bede til de højere magter om at kurere en urinvejsinfektion, når man har været lidt for aktiv i nattelivet, lige så lidt hjælper det at bede til de højere magter om godt eller dårligt vejr. Så trods gejstlig modstand blev der i den grad festet igennem på Refshaleøen denne fredag.

Der var nemlig stemning lige fra åbningen. Undertegnede havde end ikke fået armbåndet sat på, førend jeg rendte ind i en flok bekendte, der bød på humle og Jack D. Store smil og kram hele vejen rundt. Nu var vi samlet for at feste. Vi skålede en gang, fik sat armbånd på, og så fik vi også lige en hilsen fra sikkerhedsfolkene. "God festival", blev der sagt, mens vi fik et smil med på vejen. Med sådan en velkomst fra både venner, bekendte og sikkerhedsfolk er det sgu svært at få mundvigene til at pege nedad.

Smilene blev da også kun større, som vi kom ind på festivalområdet. Masser af gode boder med vinyler, trøjer, mad og væske samt alt derimellem. Der var velkendte smadreland, Biergarten og så det nye vikingeområde, der alt sammen bare stod klar til at blive benyttet af de ca. 11.000 mennesker, der skulle indtage pladsen. Herligt.

Vigtigst er dog naturligvis musikken. Omdrejningspunktet, der gør, at vi hvert år valfarter til Refshaleøens forladte industrikvarter en weekend i juni måned. Her var det danske By The Patient, der åbnede Pandæmonium, mens der en time senere blev åbnet for Hades med Between The Buried and Me. Endnu en time senere var det så mægtige Amon Amarth, der med en halv kutter på scenen åbnede den store scene, Helviti, og agerede trækplaster for at få folket ud på pladsen så tidligt som muligt. Fælles for de tre åbningskoncerter var, at de var ganske udmærkede. Bedst var vikingerne og By The Patient.

Derefter gik det slag i slag som dagen skred frem. Der var både gode og dårlige koncerter, som det oftest er tilfældet. Bedst var klart Alice In Chains, der i den grad fik sparket liv i kludene og nostalgien på Copenhell. Og det selvom de måtte afbryde koncerten i 20 minutter pga. strømsvigt. Heldigvis lod de sig ikke gå på af tekniske vanskeligheder og gennemførte showet, som om intet var hændt. Sådan! Der var også de middelmådige, og vi har listet alle de koncerter nedenfor, som Devilution fik anmeldt fredag. De er opstillet efter scene og i kronologisk rækkefølge.

PANDÆMONIUM
By The Patient

Purified In Blood

Cancer Bats
Scarred By Beauty

Celeste


HADES
Between The Buried & Me

Illdisposed

Ghost

Parkway Drive


HELVITI
Amon Amarth

In Flames

Alice In Chains

Danzig


Torsdagens reportage
Lørdagens reportage