Klichéen fra sin bedste side

Populær
Klichéen fra sin bedste side

Det er simpelt, fængende og klichéfyldt præcis som den slags poppet punk, amerikanske Veara byder på, skal være.

Kunstner
Titel
What We Left Behind
Dato
25-10-2010
Label
Distributør
Genre
Trackliste
01. We Have A Body Count
02. Better Off Without You
03. My B-Side Life
04. Pull Your Own Weight
05. Waste My Time
06. Role Model
07. Everything To Lose
08. Only Famous People Get Famous
09. Head For The Hills
10. Getting Kicked In The Face Has Never Been So Much
Karakter
3

Medmindre man rent faktisk begår sig i popmusikkens verden, så er "pop" ofte et fy-ord, som man ikke ønsker sat på sin musik. Men amerikanske Veara er ikke bange for at gå til sagen med alle kortene på bordet. Pressematerialet siger slet og ret pop-punk, og det er så rigtigt, som det kan blive.

Bestemt en genre med mange klichéer, og den første for Veara er, at bandet naturligvis består af venner, der mødte hinanden og dannede bandet i high school. Resten af klichéerne ligger i musikken, og det er både dens fordel og dens charme. Musik af denne slags skal være let genkendelig, men bagdelen er naturligvis, at det så er svært for mange anmeldere, at hive de fine fornemmelser over bord og skamrose musikken.

Det gælder også for denne anmelder, der dog vedkender, at han faktisk nynner med på musikken, og at bandet har fat i noget godt. For det fænger hurtigt, og der er god lyd på pladen med de velkendte akkord-progressioner og en insisterende melodi, bassen langt fremme i mixet og dejligt bid i trommerne fra den seje chick. Ja, lyden har faktisk en metallisk reference i sin måde at bide fra sig.

Musikalsk kan det have visse paralleller til den svenske scene og bands som Millencollin, men det har lige lidt mere fokus på det radio-venlige, som fra dengang før Green Day blev et modent pop-rock orkester. 'What We Left Behind' har sine helt klare kvaliteter, men en lidt spydig anmelder vil nok mene, at er man fan af denne scene, så har man nok allerede noget, som kan gøre det ud for Veara.

Videoen til 'My B-Side Life' får du her: