Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF 24: Nye navne annonceret

Populær
Updated
Heilung live

Roskilde er klar med en række navne til RF 24, hvor især Heilung og The Armed får øjenbrynene til hæve sig. Vi har samlet de interessante navne her.

Kunstner
Titel
+ The Armed + Violent Magic Orchestra + Mandy, Indiana
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Dødsrave, krigerritualer, fransksproget noise og kulørt og vovemodig hardcore – du har mulighed for at komme vidt omkring på Dyrskuepladsen næste år. Her får du fire appetitvækkende nedslag i den aktuelle annonceringsrunde.

HeilungRoskilde Festival 2018. Heilung gæstede for første gang Dyrskuepladsen uden for domkirkebyen midt på Sjælland. Seks år senere får det internationalt anerkendte orkester så comeback på den historiske festival, og denne gang er strubesangen næppe placeret på den mindre Avalon-scene, hvor koncerten i 2018 blev anmeldt til den magiske 666-karakter. Mon ikke arrangørerne kan finde plads på Arena eller Orange? Heilung har i hvert fald siden 2018 gået sejrsgang med deres eksperimenterende musik og sang lige siden, hvor de både har været forbi Copenhell i 2019, udgivet 'Futha' og 'Drif' samt henrykket vores anmeldere i såvel Amager Bio, hvor vi kaldte dem vanvittigt fascinerende samt i Forum så sent som i oktober 2022. Deres seneste besøg i Danmark. Roskilde Festival 2018 var deres første. Nu kommer de igen til sommer. 

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.

Violent Magic OrchestraTænk dig en hybrid af Mayhem og Aphex Twin, hvis bandnavn er et ordspil på det legendariske japanske elektroniske outfit Yellow Magic Orchestra. Et bombardement af selvproklameret 'Death Rave', som deres kommende plade er betitlet.
Dette japanske outfit har både gæstet Roadburn og Brutal Assault, og det forstår man godt, når man hører det. Aggressionen fra black metal underbygges af pumpende breakcore- og IDM-beats, ikke ulig norske Mysticum, og VMO er ment som et kunstprojekt, der netop fusionerer black, elektronisk musík og noise med brug af opfindsomme visuals. Om du vælger at danse eller moshe styrer du selv, men det kommer i hvert fald ikke til at gå stille for sig, når Violent Magic Orchestra bringer deres dødsrave til Dyrskuepladsen.

The Armed

The Armed er et anonymt og hyperomskifteligt kollektiv af musikere, og det eneste, man med en vis sikkerhed kan sige noget om, er, at bandet ofte repræsenteres udadtil af reklamemanden Tony Wolski, dog ofte under navnet Adam Vallely. Og tilsyneladende skrives musikken af den delvist fiktive person Adam Greene. Musikalsk har The Armed rødder i metalcore, hardcore og post-punk, men også neonfarvet popmusik og nuller-klingende emo er at spore i musikken. På det seneste album 'Perfect Savior' medvirker det legendariske rockband Jane's Addictions rytmesektion, trommmeslager Stephen Perkins og bassist Eric Avery – man har vel lov at håbe, at de bliver slæbt med på tour til sommer. Hvem ved? Der har tilsyneladende været over 100 forskellige medlemmer af The Armed, og lineuppet skifter konstant.

Mandy, Indiana

Det engelsk-franske noiseband har slet ikke base i den amerikanske midtvest-delstat, men derimod i Manchester og Berlin, men hvad de mangler i geografisk sans, kompenserer de for med rigelige mængder elektronisk og guitarinduceret støj, tunge trommer og sang på fransk. Og så er dele af deres debutalbum fra i år indspillet i en grotte og en krypt, hvilket man jo bare må elske. Vi spår, at deres koncert kan blive et af årets mere interessante Roskilde-indslag.