Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 35: Ugens koncerter og udgivelser

Populær
Updated
Marduk

En uge, hvor Kill-Town Death Fest stjæler rampelyset på scenefronten, mens Marduk, Soen og Demoniac blot er nogle af de spillere, der beriger os med nye toner.

Kunstner
Titel
+ Undergang + Soen + Timechild + Taake

Nogle uger er unægteligt travlere end andre. Denne uge holder sig dog primært musikalsk oppe på tæerne, hvis du er en af dem, der skal i Pumpehuset og bombardere øregangene med alskens rådne afskygninger af dødsmetallens verden. Søger du et bedre overblik over, hvad årets udgave af Kill-Town Death Fest lige præcis har i ærmet af både gratiskoncerter i Byhaven og slagkraftige indslag inde på Pumpehuset, så kan du med al god grund finde svar på dine spørgsmål via vores optakt til festivalen her.

Med den oplagte anbefaling af vejen kan vi kigge videre på resten af ugens udbud. En koncertuge, der altovervejende henvender sig til de københavnske metalheads, der allerede onsdag kan hæve næverne i vejret på Lygtens Kro, hvor polske Aquilla og Species begge viser, hvordan den klassiske hevay metal skal skæres. En glimrende opvarmning til dagen efter på Stengade, hvor den stærke kombo af Smoulders episke heavy, som de perfektionerede på 'Violent Creed of Vengeance'-skiven fra tidligere i år, og Towers nostalgiske vink tilbage til NWOBHMs heyday skal stå den længe ventede test. Følger du med i den nye bølge af bands, der hylder den klassiske heavy-skole, så ved du jo nok allerede, at den her aften forpligter – og vil du hilse på Tower forinden, så åbner den lokale heavybiks Mephisto i øvrigt også op for en lille Meet & Greet i butikken kl. 18.Ynder du din heavy mere progget og rocket i det, så er Timechild nu klar med deres anden skive, 'Blossom & Plague', der udkommer fredag - samme dag som de gæster et udsolgt Urban 13 på Frederiksberg, så hvis du ikke allerede har billet, kan koncerten jo nok være ret lige meget – men det skal trods alt ikke hæmme dig fra at lytte op på den lidt mere mørke drejning, de har bevæget sig i i denne ombæring.Blandt øvrige indspark i det københavnske gæster Stockholms darkwave-kollektiv A Projection Stengade til en svingom om fredagen, mens de, der sværger til den mere gammeldags rock og rul, kan slå et smut forbi Hotel Cecil om lørdagen, hvor der står Junkyard Drive på programmet.
Endelig kan du også torsdag kigge forbi Amager, hvor Lamentari fyrer op for de symfoniske prætentioner på BETA, assisteret af Ættir og Wulfaz - et følge, du i øvrigt også kan få glæde af i Aalborg dagen efter.Er du ikke i København denne uge - så er det egentlig lidt synd for dig.
Der er dog lidt behændigt spredte fornøjelser rundt i landet. Gimle i Roskilde fyrer op for den unge jyde-punk om fredagen med Situationsfornærmelse og Smooch, og samme dag kigger Bersærk forbi Fanø, fordi de da ikke skal føle sig alt for udenfor derovre.
Endelig er der også mulighed for at få core-behovet dækket på Badeanstalten, hvor Ghost Iris fredag uden tvivl kan bringe lidt skrål og breakdowns til Slagelse, akkompagneret af We Are The Dead og hardcore-drengene fra Mite.Vælger du at hvile benene derhjemme foran anlægget, så ser vi ind i en uge, som bl.a. byder på intet mindre end det 15. studiealbum fra de svenske svartmetallere fra Marduk. Forgængeren 'Victoria' har allerede fem år på bagen, men bandet lader ikke til at have tabt pusten. I hvert fald ikke fra scenekanten, hvor det bl.a. var en stormblæst affære, da de gæstede Posten sidste år. Så er spørgsmålet bare, om 'Memento Mori' også vil stå distancen – førstesinglen ligger i hvert fald ikke på den lade side ...Landsmændene fra Soen holder samtidig gang i den vanlige udgivelsescyklus med en ny skive hvert andet-tredje år, og på 'Violence' nedenfor er der denne gang skruet en kende op for synthen og ned for melankolien i forhold til, hvad vi normal hører fra de progressive kanter - om det er indikativt for resten af 'Memorial'-pladen, må vi så blive klogere på, når den udkommer på fredag.Taake er også langt om længe ude med opfølgeren til 2017's 'Kong Vinter', mens Undergang har timet udgivelsen af deres nye mini-LP 'De syv stadier af fordærv' helt perfekt til at ryge med i handlen på årets KTDF-metalmarked på søndag.
Skal vi grave lidt dybere, bør dog også nævnes de bidske, chilenske thrashere fra Demoniac, som tog mange med storm i det herrens år 2020, da rygtet spredtes om den fremragende 'So It Goes'. En plade, de nu følger op med 'Nube Negra', som ud fra titelnummeret at dømme lyder til at spille videre på samme hidsige tangenter - så vil man udforske, hvordan thrashen lever videre i andre afkroge af verden, fortjener Demoniac bestemt din opmærksomhed.Ønsker du et overblik over alt ovenstående, og hvad ugen ellers har i vente på metalfronten, så kan du slå dig løs nedenfor.

UGENS KONCERTER:

Onsdag
Aquilla + Species, Lygtens Kro, København

Torsdag
Kill-Town Death Fest IX - The Carrion Gathering: Deteriorot (US), Drowned (D), Ascended Dead (US), Sulphurous , Gutless (AUS), Bones (B), Teratoma (D) - Pumpehuset, København
Lamentari  + Ættir + Wulfaz, Beta, København
Smoulder (CAN) + Tower (US) - Stengade, København
Mess (MEX) + RIval Leaders, Underwerket, København


Fredag
Slag-Town Slays: Ghost Iris + Mite + We Are The Dead, Badeanstalten, Slagelse
Kill-Town Death Fest IX - The Carrion Gathering: Convulse (SF), Of Feather and Bone (US), Ossuary (US), Apparition (US), Phobophilic (US), Gosudar (RUS), Grave Infestation (CAN), Civerous (US), Degraved (US) - Pumpehuset, København
Timechild  - Urban 13, København
A Projection (S) + Abu Nein (S), Stengade, København
Situationsfornærmelse + Smooch, Gimle, Roskilde
Lamentari + Ættir + Wulfaz, 1000Fryd, Aalborg
Fanø Vesterland: Bersærk, Stadionvej 17, Fanø


Lørdag
Kill-Town Death Fest IX - The Carrion Gathering: Benediction (UK), Vanhelgd (S), Sedimentum (CAN), Altars (AUS), Strychnos , Transgressor (JAP), Autophagy (US), Cystic (US), Egregore (CAN), Abhorration (N), Aphotic (I) - Pumpehuset, København
Junkyard Drive, Hotel Cecil, København
The OhNos (SE) + Yu-Gun + Dream Nails + Slytter + Smooch, Stengade, København
Red Warszawa + Krapyl + Anarchy Zone, Richter, Gladsaxe
Ghost Iris + Vaagenat, Kansas City, Odense

Søndag
Kill-Town Death Fest IX - The Carrion Gathering: Bell Witch (US), Anatomia (JAP), Druid Lord (US), God Forsaken (SF), Fuoco Fatuo (I), Fossilization (BRA), Burial (I), Slimelord (UK), V.V.V. (S), The Nausea (CAN) - Pumpehuset, København

UGENS UDGIVELSER:

Baxaxaxa  -  De Vermis Mysteriis (The Sinister Flame, Black metal)
Belial's Throne - Forgotten Land of the Lost Souls (Spread Evil, Black metal)
Bio-Cancer -  Revengeance (Hammerheart Records, Thrash metal)
Black Magic Six - Black Cloud Descending (Svart Records, Satanic thrash blues)
Blessed Black - Seasons: Vol. 1 (Self-released, Heavy doom)
Cultus Sanguine  -  Dust Once Alive (-, Blackened doom)
Demoniac (CHL)  -  Nube Negra (Black Legion Records, Blackened thrash)
Diamonds and Guns - Making Cash For Heartless Crooks (Sound Pollution Distribution, Punk rock)
Dikasterion - Chaos as a New World (Amor Fati, Black metal)

Eclipse  -  Megalomanium (Frontiers Records, hard rock)
Empire State Bastard  -  Rivers Of Heresy (-, Doom/sludge)
Firewind  -  Still Raging: Live At Principal Club Theater [Live] (AFM Records, heavy metal)
Heads For The Dead  -  In The Absence Of Faith [EP] (Pulverised Records, Death metal)
Hån  -  Conquering Magnificent Halls (Northern Silence Productions, Black metal)
Imperial Crystalline Entombment  -  Ancient Glacial Resurgence (Debemur Morti Productions, black metal)
Luring - Triumphant Fall of the Malignant Christ (Iron Bonehead, Black metal)

Marduk - Memento Mori (Century Media, Black metal)
MIND SWELL - Hands Of Fire (Self-released, Deathcore)
Monastery  -  From Blood (Art Gates Records, death metal)
Nashgul  -  Oprobio (Selfmadegod Records, grindcore)
Outergods  -  A Kingdom Built Upon The Wreckage Of Heaven (Prostetic, black/grind)
Phil Campbell And The Bastard Sons - Kings Of The Asylum (Nuclear Blast Records, Heavy metal)
Polaris  -  Fatalism (-, melodic metalcore)
Primal Fear  -  Code Red (Atomic Fire Records, power metal)

Silent Skies - Dormant (Napalm Records, melancholic music)
Soen  -  Memorial (Silver Lining Music, Atmospheric/progressive)
Stitched Up Heart - To the Wolves (Century Media, heavy rock)
THE COLOR OF CYAN - Egress (Guideline Records, Post-Rock)
The Sound That Ends Creation  -  Exactly What You Thought, But Worse Than You Imagined (-, mathcore)
Timechild - Blossom & Plague (Mighty Music, Prog/heavy rock)
Tombstone  -  Angel Of Blood (-, heavy metal)
Taake - Et Hav av Avstand (Dark Essence Records, Black metal)
Undergang - De syv stadier af fordærv (Dark Descent Records / Me Saco Un Ojo Records, Death metal)
VAK - The Islands (Indie Recordings, doom-groovy, stoner/sludge)
Weald And Woe  -  For The Good Of The Realm (Fiadh Productions, black metal)
Weird Tales  -  Second Coming, Second Crucifixion (Interstellar Smoke Records, sludge/stoner)