Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA 23 optakt – de danske bands

Populær
Updated
Shopped1200_72A6252

Hele fire danske bands gæster i år Wacken Open Air, hvor vi er på plads for 18. festival i træk. Fra hardcore til doom, dødsmetal til crossover. 

Kunstner
Titel
+ Konvent + EYES + Swartzheim
Spillested
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Devilution har siden 2004 været på samtlige Wacken Open Air festivaler. Sommetider har vi jublet, hvis bare der er ét dansk band på plakaten – her i 2023 er der hele fire af slagsen!
Vi ser nærmere på dem.

Swartzheim

Vinderne af dette års Wacken Metal Battle skal i ilden allerede onsdag formiddag klokken 11.25, hvor de skal repræsentere dem selv og Danmark i den internationale konkurrence på Headbangers Stage. Det bliver aldeles spændende at se om de kan følge op på nogle af de flotte placeringer, danske bands gennem tiden har fået. Senest var det Lamentari, der sidste år løb med en flot tredjeplads.

EYES

Hardore for alle pengene. Eyes har vi lige set vælte Roskilde Festival, så hvorfor ikke også Wacken Open Air? De har fået en plads fredag aften kl. 21.30 på Wasteland Stage. Godt nok mens Iron Maiden spiller på en af de store scener, men mon ikke der alligevel er en del, der hellere vil se dansk hardcore end Bruce Dickinson og co.?

Konvent

Samme scene som Eyes et par timer senere bliver det mørkt. For klokken 23.00 fredag aften træder Konvent frem og skal traktere Wacken Open Air med kulsort doom. Sidste år gik bandet sin sejrsgang i Danmark med koncerter på både Copenhell og Roskilde Festival. De udgav deres andet album 'Call Down the Sun', og derpå er sangen 'Pipe Dreams'. Nogle kunne måske godt have sagt til Konvent, at det at stå på en festival der gæster 80.000 publikummer var en uopnåelig drøm – men nu er den her om to uger!Baest

Hvis ikke man i Danmark kender Baest, så må man have sovet under en stor sten. Måske være blevet slået oveni hovedet med den. Flere gange.
Baest har allerede sejret i Danmark. Med deres friske livtag på en klassisk dødsmetalgenre, har de været over det hele. Sidste sommer bandt de en sløjfe på deres rejse ved at stå på Helviti-scenen på Copenhell. Lige før epidemien bragede de gennem på Hades-scenen i 2019 samme sted, hvor vi kaldte det et vagtskifte i dansk metal. Og endnu to år før det, i 2017, stod de på, den dengang mindste scene, Pandæmonium. De har også haft en dokumentar på DR, spillet på Roskilde Festival og mere eller mindre gjort alt, hvad de kunne indenfor landegrænserne. Udlandet må og skal være næste mål, og her er Wacken Open Air et oplagt sted at starte slaget.
Torsdag aften kl. 18.15 indtager Simon Olsen og resten af Baest den mellemstore W:E:T Stage, hvor de får muligheden for at overbevise tusindvis af mennesker om deres internationale berettigelse.

Derudover har Wacken Open Air også førnævnte Iron Maiden, Helloween, Heaven Shall Burn, Doro, Megadeth, Kreator og mange, mange flere. Samt fire danske bands, hvilket er noget af det højeste antal nogensinde fra Danmark!