Top 5 - Runde 2

Populær
Top 5 - Runde 2

Carcass er for alvor tilbage, men de er ikke ene om at være mere end berettigede til endnu en tur i manegen.

Kunstner
Titel
+ Carcass + Black Sabbath + Prong + Autopsy
Dato
16-09-2013

1. Gorefest
"Hollænderne havde med 'False' fint fat i den europæiske dødsmetal-scene og fik et større gennembrud med den groovy 'Erase' bagefter. I tiden efter blev stilen mere og mere rocket, og pludselig var bandet væk. Heldigvis kom bandet tilbage efter seks års pause (endda til dødsmetallen) med fortrinlige 'La Muerte' og fabelagtige 'Rise to Ruin' - et af nyere tids vigtigste dødsmetalalbum. Desværre valgte bandet igen at trække stikket, men det må siges at være med manér."

2. Black Sabbath
"Bandet, der ikke behøver nogen introduktion, har i år udsendt deres første album i 18 år og endda med Ozzy på vokal, hvilket sidst skete i 1979. Min kollega på Devilution Lars Schmidt forklarer meget godt i sin anmeldelse, hvorfor dét nu er så vigtigt: "Tronen tilhører Black Sabbath" (jo jo - men jeg tillader mig så at sætte Gorefest på tronen. Sorry, Lars!)"

3. Carcass
"'Heartwork'-skiven er en vigtig skive for mig. God da den kom, men den er for undertegnede endvidere modnet som god vin og er i dag en af de klare favoritter i samlingen. Kong Kent tvivler i sin anmeldelse lidt på, hvor god comeback-skiven 'Surgical Steel' egentlig er, men så læs hellere min korte anmeldelse: Det er en skidegod plade. Punktum."

4. Prong
"Amerikanerne, der måske bedst kendes for sangen 'Snap Your Fingers, Snap Your Neck', har været opløst et par gange, men heldigvis er de vendt tilbage, og seneste skive 'Carved Into Stone' viser et band på den absolutte top. De lander heldigvis på en dansk scene i april næste år."

5. Autopsy
"Måske blasfemi for nogle, men for mig er Autopsy kun blevet skarpere efter comebacket. Både 'The Headless Ritual' og 'Macabre Eternal' er storartede dødsmetal-skiver. Chris Reiferts vokal er stadig syg og sej - musikken er måske i dag ikke længere helt så opsigtsvækkende og bizar - man har jo efterhånden set alt før - men til gengæld så er den velskrevet og stærkt varieret."

Boblere: Man må også sætte pris på Kill-Town Death Fest heltene i Entrails og Convulse begge har taget en runde to. Eller hvad med Alice in Chains? Det er da heller ikke gået helt galt, at de har taget det modige valg at prøve igen trods Layne Staleys alt for tidlige død og har indlemmet en ny forsanger.

All hail Gorefest!