Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Royal Metal Fest 2018

Populær
Updated
Top 5 - Royal Metal Fest 2018

Royal Metal Fest 2018 i Aarhus afvikles i weekenden, hvor vi ser frem til en del oplevelser på og uden for scenen. Her lister vi fem bands, der skal ses og høres.

Royal Metal Fest 2018 kommer som sædvanlig til at foregå på de to scener på Voxhall og Atlas i midten af Aarhus. Med Mølleparken og åen som nabo og foråret lurende er der ofte også mulighed for at nyde en god stund i det fri samtidig. Arrangørerne har derfor gode rammer, både lydmæssigt på spillestederne, mens det omkringliggende område heller ikke mangler noget. Derudover har man de seneste år kunne tilmelde sig whisky-smagning lørdag, før programmet starter, hvor entusiaster har whiskyer med fra de øvre hylder, både hvad angår pris, kvalitet, røg og procenter. Det er for både feinschmeckere og naturligvis også bare nysgerrige.

Vi koncentrerer os dog om musikken her på Devilution, selvom alt det andet såmænd også er hyggeligt nok. Her er derfor fem skarpe bud på spændende oplevelser på Royal Metal Fest 2018.

1. (0)
Debutkoncerter er altid spændende, og især når bandet er åh-så-hemmeligt og har skjulte identiteter. I sommeren 2017 udgav (0) deres debut-ep af samme navn, men der skulle alligevel gå flere måneder, før et dansk medie opdagede dem – selvfølgelig blev det Devilution. Bandet blev nævnt i flere af redaktionens årsliter, for vi var meget imponerede over, at et debutudspil fra et (hvad vi ved af ...) så nyt band kunne have så høj en kvalitet. Og nu er det ikke for at lægge for meget pres på (0), men vi er noget spændte på at se, hvad deres debutkoncert kommer til at byde på – vi forventer intet mindre end mindst samme kvalitet som på plade!

2. Ne Obliviscaris
Endelig vender Australiens absolut bedste metalband tilbage til Danmark, mestrene i progressiv ekstremmetal med en forkærlighed for klassisk musik. Selvom der i kun er gået omtrent halvandet år, siden Ne Obliviscaris gæstede Beta i København, føles det som evigheder – og det skal derfor ikke være nogen hemmelighed, at denne første weekend i april ikke kunne komme hurtigt nok. Og nu sker det endelig, endda i forbindelse meget deres nyeste plade 'Urn', som med god grund er blevet anmelderrost verden over. Udover at gøre sig i de obligatoriske guitarer, bas og trommer, der i øvrigt alle bliver spillet af meget teknisk dygtige musikere, gør Ne Obliviscaris også brug af violin og to forsangere – og så begynder tingene ellers for alvor at blive spændende. Oven i købet er bandet et af de få, der bare spiller satans tight på plade og live, hvorfor deres optræden på RMF godt kunne gå hen og blive et af årets allerbedste koncertoplevelser.

3. Deadflesh
Deadflesh lever om noget op til sit navn. Det er dødsmetal, og bandet har også selv været dødt et par gange. Det blev grundlagt helt tilbage i 1996 og udgav debutplade to år senere. Der skulle gå et helt årti, før opfølgeren 'World War III' så dagens lys i 2008, og igen næsten et årti, førend 'Sic Semper Tyrannis' udkom i 2017. Igennem alle disse år er der sket adskillige forsøg på at genrejse det døde flæsk, men først i 2015 begyndte der igen for alvor at ske noget. Det hårde arbejde bærer nu frugt, og umiddelbart efter udgivelsen af 'Sic Semper Tyrannis' spillede de på Metal Magic Festival i 2017 og har siden varmet op for Obituary i Pumpehuset i København. Til foråret skal de også deltage i Wacken Metal Battle, så der er for alvor kommet liv i det gamle dødsmetalband fra Roskilde. De gæster således også Royal Metal Fest, og vi skal afgjort se den koncert!

4. Bloodbath
Hovednavnet er svært at komme udenom. Bloodbath har haft ikoniske forsangere som Peter Tägtgren fra Hypocrisy og Mikael Åkerfeldt fra Opeth i forgrunden. Lige nu er det dog Nick Holmes fra Paradise Lost, der står med mikrofonen. Da de i 2015 turnerede på ryggen af deres seneste plade 'Grand Morbid Funeral', der udkom i 2014, var de forbi både Copenhell og Wacken Open Air. Ingen af koncerterne imponerede synderligt. Heller ikke da vi i december 2016 oplevede dem på Black Christmas Festival i Norrköping, gav de verdens bedste show. Så forhåbentlig er det blevet tid til, at de finder storspillet frem.

5. Blood Eagle
Blood Eagle er et projekt, der blev dannet i 2010 af nogle prominente herrer i det danske metalmiljø. Med fortid i bands som Volbeat, Illdisposed, Mnemic og Hatesphere var det svært ikke at rejse øjenbryn. De udgav en ep i slutningen af 2013 med navnet 'Kill Your Tyrants', gav debutkoncert i Aalborg på Aalborg Metal Festival 2013 og nåede sågar at spille på Copenhell i 2014. De havde tjent så mange penge på den gratis download-ep og de optrædener, at de har kunnet fede den på royalties siden, at det først er nu, kommunen banker på døren. Derfor er de at finde på Royal Metal Fest 2018.