Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

12 navne klar til Copenhell 2016

Populær
Updated
12 navne klar til Copenhell 2016

Alice Cooper og Megadeth slutter sig til Black Sabbath som hovednavne på Copenhell 2016, der også har ti andre nye navne på plakaten – blandt andre de svenske rapmetallere Clawfinger!

ALICE COOPER

En legende melder sin ankomst. Det er snart fem årtier siden, at den 67-årige Alice Cooper startede karrieren som chok-rockeren, der lod sig hænge på scenen blandt så mange andre obskøne indslag i det teatralske show. Det gør det karismatiske ikon stadigvæk, når han fyrer en sand hitparade af til koncerterne. På Sweden Rock Festival i 2014 og Wacken Open Air i 2013 gav Alice Cooper nogle af de bedste koncerter på festivalerne. Alderen er absolut ingen hindring for The Coop, og stemmen holder såmænd stadig også hele vejen. Alice Cooper har flittigt gæstet Danmark igennem karrieren, men vi skal helt tilbage til 2010, siden han sidst var i Danmark. Og at gensynet nu bliver på Copenhell, kunne næppe være mere perfekt. Det bliver stort!
MEGADETH

Hovednavnet fra Copenhells første år vender endelig tilbage. Som bekendt var det meningen, at gensynet med Megadeth skulle have været i 2014, men ærgerligt nok måtte det legendariske thrash-band aflyse i kølvandet på bassist Dave Ellefsons broes død. Det er tid til revanche, og den kommer næppe på et bedre tidspunkt. ’Super Collider’ var en stor skuffelse, men med det nye lineup, der har Lamb of Gods Chris Alder på trommer, lader Megadeth til at være tilbage i topform på nummeret 'Fatal Illusion' fra næste års udspil ’Dystopia’. Om den heftige Chris Adler spiller med, når Megadeth står på Reshaleøen, eller om han er på turné med Lamb of God, kan vi dog indtil videre kun gisne om. Vi håber på, han er med!
CLAWFINGER

I halvfemserne bragede svenske Clawfinger ind og fik opmærksomhed med deres kontroversielle og politisk ladede rapmetal, der blandt andre talte de to store hits 'Nigger' og 'The Truth' fra debutpladen samt 'Do What I Say' fra opfølgeren og ikke mindst 'Biggest & the Best' på det selvbetitlede tredje album. De røg i unåde i USA, da de vovede at kritisere den amerikanske præsident og deres militær i kølvandet på terrorangrebet mod New York i 2001 på deres plade 'Zeros & Heroes' fra 2003. Clawfinger gik i opløsning i 2013, men kan alligevel ikke nære sig for at give koncerter i ny og næ. Det kommer publikum på Refshaleøen til at nyde godt af til sommer. Det er efterhånden 11 år siden, vi sidst anmeldte en koncert med dem. Det var på hedengangne The Rock. Vi trænger i den grad til en opdatering!
HELHORSE

Det er ikke mere end et par år siden, Helhorse sidst gæstede Copenhell. Det var, mens Iron Maiden var hovednavn. Samme år spillede de også på Roskilde Festival. I år deler de så festivalplakat med Black Sabbath ude på Refshaleøen. Helhorse er fra København, og forsangeren stammer oprindelig fra Hjørring. Et metalband, der har turneret landet rundt et utal af gange, og som har udsendt to plader, hvor 'Oh Death' er den seneste fra 2013. Med sange som 'Fuck Art, Let's Kill', 'Climb through Fire' og 'Death Comes to the Sleeping' skal vi ikke forvente, at der bliver lagt fingre imellem, når Helhorse skruer op for deres tredje koncert på Copenhell (ja, de var der også i 2011).
AUGUST BURNS RED

Noget så aparte som et kristent metalcoreband fra Pennsylvania gæster til sommer Copenhell. Et band, hvis tekniske niveau ligger en anelse højere end AC/DC, og som i sommer udgav deres syvende plade 'Found in Far Away Places'. De har tidligere gæstet Danmark i både Aarhus og København og gør nu deres debut på Refshaleøens betonunderlag. Tilbage i 2012 snakkede vi med trommeslager Matt Greiner om deres musik, tekniske formåen og naturligvis også deres religiøse standpunkt. På Copenhell skal vi dog nok kun forvente en koncert, hvor der bliver fart på, og hvor de sætter tempoet op undervejs, for så at slutte af med en spurt. Tag en dyb indånding.
DROPKICK MURPHYS

Det bliver festligt i selskab med Dropkick Murphys. Nok har kvaliteten været svingende på de otte plader, det er blevet til siden debuten i 1998, men amerikanernes blanding af punk og folkemusik går gerne rent ind, når først festen starter med det energiske band på scenen. Med Copenhells mere frie rammer er der i hvert fald lagt op til heftig piratdans og crowdsurfing i takt med, at øllet glider ned. Især til hittet ’I’m Shipping up to Boston’, der gav bandet et større gennembrud, da Martin Scorsese brugte nummeret i sin Oscar-vindende gangsterfilm ’The Departed’.
NORMA JEAN

Amerikanske Norma Jean var med til at kickstarte 00'ernes store metalcore-fest med debutalbummet 'Bless the Martyr and Kiss the Child' i 2002, der især introducerede verden for gruppens signatur-breakdowns med hvinende guitarer, der siden er blevet kopieret langt ud over fornuftens grænser. Det er altså et af de helt store navne inden for genren, som til sommer indtager Refshaleøen. Bandet har siden begyndelsen gennemgået store ændringer i line-uppen, der i dag kun tæller et originalt medlem. Fem album er det dog alligevel blevet til siden debuten, der stadig huser Norma Jeans til dato største hit, 'Memphis Will Be Laid to Rest'. Et nummer, der med garanti vil fremkalde nostalgiske kuldegysninger hos den semi-unge del af festivalens publikum!">
EPICA

Det bliver hollandske Epicas første besøg i landet, når de gæster Copenhell, men der er tale om erfarent band med seks fuldlængder i bagkataloget af storladen symfonisk metal ikke helt ulig landsmændene Within Temptation, omend Epica er et mere råt og samtidig teatralsk bekendtskab. Som førnævnte, der gæstede Refshaleøen i 2014, er det med feminin skønsang i front og store keyboardflader tilsat en solid guitarmur, krydret med growl og en sans for det episke.
SIXX.A.M.

Sixx.A.M er projektet, hvor bassist Nikki Sixx kan slippe for at være en stående joke sammen med Mötley Crüe, som han var medstifter af. Her er han i bedre, om end knap så legendarisk, selskab med sanger James Michael og guitarist DJ Ashba, der for nylig forlod Guns N' Roses. De har i fællesskab lavet tre plader med ganske radiovenlig hard rock, der trækker på deres hjemlige californiske glam-scene, men også har et let alternativt tilsnit. Indtil videre det blødeste på Copenhells 2016-lineup og samtidig et godt bud på en habil fest.CONVERGE

Hvis skurken Splatter fra Spider-Man startede et hardcoreband, ville det lyde som Converge. Et iltert musikalsk bæst, der river og flår i alt omkring sig med en utilregnelighed og nerve, som ophæver alle fysiske og psykiske love. Et band, der 25 år inde i deres karriere stadig lyder lige friske og relevante udi den kaotiske, metalliske hardcore, som de selv har defineret og gjort sig til kongerne af. Glæd dig til et møde med ægte legender, når de herrer Ben Koller, Nate Newton og Kurt Ballou med den hidsige køter Jake Bannon i front næste sommer skærer sig ind i enhver, der møder op. 
RIVAL SONS

Rival Sons holder liv i den klassiske rock. Musikken emmer af forbillederne i Led Zeppelin, og siden debuten i 2009 har amerikanerne sikkert slår deres navn fast som et kompetent liveband. Det blev dog ikke til det store brag af en koncert, da bandet gæstede Danmark i sommer på Tinderbox. Rival Sons var ikke i deres rette element på den fynske festival, men det bliver der rådet bod på, når kvartetten rammer Copenhell til sommer.

MONUMENTS

Monuments bringer djenten til Copenhell. Med deres iørefaldende melodier og tunge polyrytmiske gang tager briterne sig ud som noget, der lever et sted imellem Linkin Park og Meshuggah, men spillet af robotter. Eller sådan lyder det. Hvordan det skal tolkes, er op til modtageren. Gruppen har tidligere medlemmer fra The Tony Danza Tapdance Extravaganza og Fellsilent og har indtil videre gjort sig bemærket med to album på Century Media.