Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 11: Ugens koncerter

Updated
Alestorm

I denne uge skal der prioriteres, men er du til pirat-metal, ved du nok allerede, hvad du skal. Alternativt kan du vende blikket mod Mayhem, gerne iført corpsepaint, og i det jyske forsætter Hatesphere-karavanen nådesløst.

Det forsætter med gode koncertmuligheder i uge 11. Der er faktisk en overflod af koncerter i den kommende uge. Især i weekenden, hvor der med stor sandsynlighed skal prioriteres benhårdt.

Men der er allerede mulighed for at høre god tråd på tirsdag, når engelske Bloodshot Dawn spiller op til melodød sammen med Vivum på Beta. Dagen efter rykker vi direkte til Stengade, hvor den står på nordisk alliance, når Soen, Ghost Iris og Wheel byder på hvert deres bud på moderne progressiv rock/metal. Vi anmeldte Soens seneste udgivelse i starten af februar og anmeldte ligeledes Ghost Iris på Viborg Metal Festival. Der er altså rig mulighed for at læse op før koncerten.

Torsdag spiller Alestorm første af to koncerter i Danmark i denne uge. Det er Voxhall, der først bliver kølhalet, og dagen efter kan sjællænderne finde træbenet og den udstoppede papegøje frem, når piraterne fra Skotland lægger til kaj ud for Amager Bio. Hvis du ikke lige kan huske, hvem Alestorm er, eller hvad man skal forvente af en sådan koncert, kan du passende sætte dig ind i diskografien ved at læse vores anmeldelse af ‘No Grave But the Sea’ og just efter springe til vores dækning af bandet på Copenhell.

Fredag og lørdag bliver travle dage hvis du er vild med koncerter. Specielt to arrangementer skal dog fremhæves. De to mini-festivaler Vort Fatum 2019 og Temple og Doom Days 2019, der strækker sig over fredag og lørdag. Mayhem KBH står bag førstnævnte, der søger at male weekenden sort, med optræden fra blandt andet Henbane, Frifla de la Secta, Jordslået og Carved Cross. Temple of Doom Days finder ikke overraskende sted i Templet i Lyngby, hvor programmet har en tungere kant. Her står den blandet andet på Bersærk, Konvent og Sylvatica.

Er du bosat omkring hovedstaden, byder fredagen hertil på koncert med Normandie og Sun Arcana, der spiller op til dans med moderne post-inspireret rock på Beta, mens Rising og Alkymist sørger for at Hotel Cecil kommer til at nikke tungt. Inden den koncert bør du løse vores anmeldelse af henholdsvist ‘Sword and Scythe’ og ‘Alkymist’. Tromme-Ramone spiller med Chaos Commute og The Nimbwits på Underwerket og så håber vi for Hanging the Nihilist, at High Voltage ikke oplever strømproblemer, som sidst deathcore-bandet forsøgte at holde releasekoncert. Aner du ikke, hvem Hanging the Nihilist er, så hjælper vi gerne med både pladeanmeldelse og interview.

I resten af det danske land kan Fordærv opleves sammen med Wualfaz og det Astrid Lindgren-inspirerede band Katla i Aarhus, mens  Møl og Deadnate sørger for pest i provinsen, nærmere betegnet Sidesporet Rotation i Holbæk. Mere vestligt ser vi først forbi Odense, hvor Hatesphere, Livløs og Xenoblight hærger på Kansas City, mens Suckerpunch og Black Oak County river Ringkøbing rundt.

Inden du har set dig om ,er det lørdag og det betyder metalcore på Beta, hvor Blood Youth og Parting Gift sørger for breakdowns galore og melodiske passager. Hatesphere-karavanen er at finde på Konfus i Esbjerg, Punk Mahone på High Voltage og endelige bliver VoxHall pyntet med alt godt fra skoven, når Huldre indtager spillestedet.

Oversigt:

Bloodshot Dawn, Virvum - tirsdag 12. marts, Beta, København
Soen, Ghost Iris, Wheel - onsdag 13. marts, Stengade, København
Alestorm, Skálmöld, Bootyard Bandits - torsdag 14. marts, VoxHall, Aarhus
Vort Fatum 2019: Henbane, Grifla da la Secta, Jordslået, Verglas, Carved Cross, Ærekær, Ascendency, Jordablod, Akitsa, Vaal - fredag d. 15 - lørdag d. 16. marts, Mayhem KBH, København
Temple of Doom Days 2019: Bersærk, Konvent, In Mourning, Sylvatica, Demolizer, Deadnate - fredag d. 15 - lørdag d. 16. marts, Templet, Kongens Lyngby
Wulfaz, Katla, Fordærv - fredag d. 15. marts, Aarhus Rugby Klub, Viby
Richie Ramone, Chaos Commute, The Nimbwits -  - fredag d. 15. marts, UnderWerket, Valby
Holbæk Heavy - Pest over Provinsen: MØL, Deadnate - fredag d. 15. marts, Sidesporet Rotationen, Holbæk
Suckerpunch, Black Oak County - fredag d. 15. marts, Generator, Ringkøbing
HateSphere, Livløs, Xenoblight - fredag d. 15. marts, Kansas City, Odense
Hanging The Nihilist, Between Oceans, Auralist - fredag d. 15. marts, High Voltage, København
Normandie, Sun Arcana - fredag d. 15. marts, Beta, København
Rising, Alkymist - fredag d. 15. marts, Hotel Cecil, København
Alestorm, Skálmöld, Bootyard Bandits - fredag d. 15. marts, Amager Bio, København
Blood Youth, Parting Gift - lørdag d. 16. marts,  Beta, København
HeyWire - lørdag d. 16. marts, Boldts Bar, Haderslev
HateSphere, Livløs, Xenoblight - lørdag d. 16. marts, Konfus, Esbjerg
PUNK MAHONE - lørdag d. 16. marts, High Voltage, København
Huldre - lørdag d. 16. marts, VoxHall, Aarhus