Uge 46: Ugens koncerter

-XTJ2266-91-1547622905

Er du klar til at glemme alt om elitær smag og upåklagelig stil? Så er koncertugen klar til dig med Alter Bridge, Powerwolf, Jinjer og spoken word med Joey DeMaio.

Kunstner
Fotograf
Jacob Dinesen

Det er ikke, fordi vi ikke har prøvet på Devilution. Uanset hvem vi har sat til at skrive om Alter Bridge, er der bare ikke rigtig nogen, der har ladet sig begejstre over de amerikanske radio-hardrockere siden bandets andet album i 2007, som vi til gengæld gav topkarakter. Men måske bliver det alligevel noget andet denne gang: Bandets nye plade, ‘Walk the Sky’, har i hvert fald fået Devilutions anmelder til at hive topkarakteren frem igen. Så måske er der alligevel håb, når Mark Tremonti, Myles Kennedy og de andre spiller KB Hallen op tirsdag aften som ugens første metalrelaterede koncert.

Meget bedre er det ikke gået Powerwolf, som selv vores ihærdigste Dragejæger ikke har kunnet blive begejstret over, om de så rendte nok så meget rundt mellem guldørne og besynderlige opsatser på Copenhell for et par år siden. Onsdag aften får de chancen for at tage revanche i en af de power metal-koncerter, der så småt begynder at blive flere af i Danmark. Inde ved siden af spiller Corroded dagen efter svensk hard rock, inden det torsdag bliver tid til at sende endnu en anmelder ud for at lade sig irritere grænseløst over det ukrainske groove metal-fænomen Jinjer. Det blev til en decideret sviner fra Devilutions side, sidst de spillede her, men det Copenhell-aktuelle navn tager uforfærdet kampen op med vores stoisk korslagte arme.

Det er en hård uge at være Devilution-koncertanmelder i, men fredag bliver det lidt bedre: Heavymetal.dk arrangerer for fjerde gang Night of the Black Attack, og denne gang spiller fire navne, der hver især har fået Devilutions anmeldere til at dåne på stribe: Slægt, Redwood Hill, Morild og Sinnrs.

Lørdag har vi dog miseren igen: Sonata Arctica, som spiller i Aarhus, har vi tidligere hængt så smukke adjektiver på som banalt, fortænkt og substansløst. Vi finder synonymordbogen frem, når vi skal anmelde koncerten. Hvis ikke vi bare tager i Ungdomshuset og er følsomme til en bunke screamo og metalcore. I Odense prøver de danske veteraner i Wasted at råde bod på deres egen lille misere med et comebackalbum, der efter 16 år lige måtte udskydes en tand til, inden de endelig kan melde klar nu. Dagen efter bliver riget i midten besøgt af ingen ringere end Joey DeMaio fra Manowar, der ved en spoken word-optræden vil fortælle om, hvordan han kan få bygninger til at styrte sammen ved at spille meget hurtigt på elbas, hvordan han undgår, at den olie, han smører sin muskuløse overkrop ind i, laver plamager på benævnte bas, og hvor viril en elsker han er. Plus noget om krigere.

I den sammenhæng virker det faktisk helt tilforladeligt og slet ikke så prætentiøst endda, at Opeth lukker koncertugen ned på den der undergrundsvenue, vi kalder Det Kgl. Teater. Måske kan vi sende de to kamphaner Jacobh og Emil, så de kan stå hele koncerten igennem og mundhugges om, hvorvidt det er godt eller ej. For hvis vi har haft en underlig koncertuge, er der ingen grund til, at I andre skal kunne læne jer tilbage og nyde noget som helst.

Overblik:
Alter Bridge, Shinedown og The Raven Age, KB Hallen, København, tirsdag d. 12. november
Powerwolf og Gloryhammer, Amager Bio, København, onsdag d. 13. november
Corroded og Mile, Beta, København, torsdag d. 14. november
Jinjer, Pumpehuset, København, fredag d. 15. november
Night Of The Black Attack 4.0: Slægt, Redwood Hill, Morild og Sinnrs, Pumpehuset, København, lørdag d. 16. november
Sonata Arctica, Temple Balls og Edge of Paradise, Train, Århus, lørdag d. 16. november
Wasted, Lipid og Evil, Kansas City, Odense, lørdag d. 16. november
Erai, Hanako, Ivy Crown, See More Glass og Cosmic Waves, Ungdomshuset, København, lørdag d. 16. november
Manowars Joey DeMaio Spoken Word, Posten, Odense, søndag d. 17. november
Opeth, Det Kgl. Teater, København, søndag d. 17. november