Uge 45: Ugens koncerter

-T1X5116-62-1402996917-6-1442927632

Den danske metalfestivalsæson blev rundet af i weekenden, og det virker, som om hele landet lige tager en puster med hensyn til tråd i denne uge. Vi guider dig til, hvor du alligevel kan få lidt.

Kunstner
Titel
+ Greta Van Fleet + Brant Bjork m.fl.
Fotograf
Jacob Dinesen

Der er den der stående alkoholiker-morsomhed med at kalde julefrokostsæsonen for en lang række amatøraftener. Lidt på samme måde kan man godt have det med det væld af metalfestivaler, der med samlede pakkeløsninger, pølseboder og væg-til-væg-metal giver publikum alle de koncerter, de ikke orker at komme til i løbet af måneden.

Med Aalborg Metal Festival i den forgangne weekend er metalfestivalsæsonen lukket ned for i år i Danmark, så det er nu, publikum skal stå deres prøve: Kan de komme ud af døren for en enkelt koncerts skyld? Det virker dog, som om metalbookerne også lige har taget sig en ordentlig slapper i den uge, vi går ind i, så man skal godt rundt i landet, hvis man vil ud. 

Allerede i aften er muligheden der dog med Greta Van Fleet i Vega. Tidens mest hypede retrorocknavn blev misset af vores anmelder, da de spillede opvarmning for Guns N’ Roses i Odense i sommer, men en anden af vores skribenter har allerede tippet dem til at blive det helt store

Foretrækker man sin retrorock en del mere tilbagelænet og med en del flere år på bagen, skal man over Øresund til Malmø, hvor stonerveteranen Brant Bjork spiller på Kulturbolaget. Som trommeslager var han med i de formative år i både Kyuss og Fu Manchu, men i sin lange solokarriere er det som varm og funky guitarist og drævende sanger, han gør sig – og det med en vis træfsikkerhed. Samme sted er der i øvrigt skatecore med No Fun at All og Satanic Surfers torsdag.

Bad ass i provinsen
Også på lørdag står den i retrorockens tegn, når de genaktiverede Graveyard spiller i Pumpehuset. Det blev en kort pause på to år, de svenske stonere tog sig, men den gjorde dem godt, da de vendte tilbage tidligere på året med pladen ‘Peace’, og på Copenhell viste de for alvor, at der stadig var noget at hente hos dem. 

Foretrækker man sin stoner en del mere beskidt og mindre fredelig, må man en tur til Odense, hvor Slowjoint spiller en led hashpsykose frem i publikum med referencer til såvel Eyehategod som Weedeater. Vores anmelder kaldte dem noget af det mest bad ass, han længe havde set, da de i foråret spillede i København, så du kan godt allerede nu lade være med at vaske dig mere for at blive klar til lørdag. Samme aften er der thrash metal i Svendborg med bl.a. Killing, som vi var positivt overraskede over på Raise Your Horns.

Odenseanerne er allerede blevet varmet langsomt op af doom metallerne Hadron aftenen før, hvor de spiller i Studenterhuset sammen med Steel Inferno og AnoxiA, som vi i 2010 spåede til at være på vej mod noget rigtig godt, hvorefter vi holdt helt op med at skrive om dem. Tag til Odense og find ud af, om vi tog fejl. Eller tag syd for grænsen, hvor Roxy i Flensburg disker op med fem dødsmetalnavne på én aften.

Hvis du alligevel er i gang med at bevæge dig uden for hovedstadsområdet, hvor størstedelen af vores læsere trods alt har hjemme, så kan du gøre en tur ud af det og tage til Nordjylland allerede torsdag, hvor der er italiensk sludge med Throne og Tannoiser og de lokale Vör på 1000Fryd.

Selv på en umiddelbart koncertfattig uge kan det altså sagtens lade sig gøre at få rystet garnet lidt. Man skal bare være indstillet på at ryste det langsomt og tage det roligt, mens man gør det. 

Oversigt:
Greta Van Fleet, Vega, København, mandag 5. november
Brant Bjork, Kulturbolaget, Malmø, mandag 5. november
No Fun at All + Satanic Surfers
Kulturbolaget, Malmø, torsdag 8. november
Throne + Tannoiser + Vör, 1000Fryd, Aalborg, torsdag 8. november
Heavy Metal Attack: Hadron + El Camino + Steel Inferno + Anoxia, Studenterhuset, Odense, fredag 9. november
Pyrezia + Pathology + Kraanium + Epicardiectomy + Sinaya, Roxy, Flensburg, fredag 9. november 

Graveyard, Pumpehuset, København, lørdag 10. november
Slowjoint + Totem + Tusmørkejuvel, Kansas City, Odense, lørdag 10. november
HOAK + Killing + Ravishing, Harders, Svendborg, lørdag 10. november
OLM Metal: Denial of God + Bersærk, Paletten, Viborg, lørdag 10. november