Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA 18: Guide til lørdag

Populær
Updated
WOA 18: Guide til lørdag

Store navne som Dimmu Borgir, Gojira og Helloween skal med Arch Enemy og Steel Panther agere trækplaster til lørdagens store finale, hvor også Samael spiller.

Spillested
Dato
04-08-2018
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Der er en overvejende sandsynlighed for, at alle er godt udmattede lørdag. Festivalen har været i gang i en lille uges tid i campingområdet, og solen har bagt på alt og alle i lige så lang tid. Hvis ikke man er ristet af den ene eller anden årsag, så er der dog ganske store navne på programmet lørdag, der egentlig dækker ganske mange af metallens fronter.

Det helt store er naturligvis Dimmu Borgir, der er tilbage efter mange års pause. Tidligere i år udsendte de ’Eonian’, deres første studiealbum i otte år, og nu giver de også koncerter igen efter fire års inaktivitet. Der er derfor tale om et vaskeægte comeback. På plade blev det lidt en fuser, men live kan de måske stadig? De har tre sange med fra den nye, så der er stadig plads til masser af klassikere, når de spiller på Faster Stage lige omkring midnat. Sidst de spillede på Wacken Open Air, var i 2012, hvor de havde et stort symfoniorkester med. I år bliver det kun dem selv. Forhåbentlig bliver det også bedre!

Klassikere er der også masser af, når Helloween spiller deres ’Pumpkins United’-show, som også gæstede Copenhell. Kræs for fans af bandets historie. Relativt store navne som Alestorm, der gav den med badeand på førnævnte festival på RefshaleøenArch Enemy og Gojira har også spilletid på de store scener, hvorfor der utvivlsomt vil være mange mennesker oppe foran på festivalområdet hele lørdagen. 

Det stikker selvfølgelig helt af, når Steel Panther penetrerer al seriøsitet klokken 18.30 på Harder Stage. Scenevalget kunne næppe have været bedre. Og hvis ikke man fik nok af Alestorm om eftermiddagen, så går Ensiferum på Louder Stage umiddelbart efter Steel Panther. Lørdag bliver potentielt derfor også dagen, hvor der måske er lige så mange robåde som moshpits. Satan bedre det!

Ude i campingområdet er der spændende navne som Madball, Helmet, Enslaved, Samael og Zeal & Ardor. Sidstnævnte spillede også på Copenhell, ligesom Arch Enemy. Samael har denne anmelder et svagt punkt for, ikke mindst pga. ’Ceremony of Opposites’, hvor hymnen ’Baphomet’s Throne’ er fra. Bedre sang som optakt til nattens comeback med Dimmu Borgir fås ikke.