Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hvor blev Autumn Leaves af?

Populær
Updated
Hvor blev Autumn Leaves af?
Hvor blev Autumn Leaves af?
Hvor blev Autumn Leaves af?

Autumn Leaves fører lige nu en afstemning på metalzone.dk, om hvem læserne helst ser gendannet – i dette interview med guitarist Flemming C. Lund fås svaret på, hvorfor der ikke kom et tredje album.

Dato
15-02-2010
Trackliste
Fotos:
1. fra fanpage på myspace
2. Pladecover fra debut-skiven
3. Flemming på scenen med The
Arcane Order, 2008 (foto af
Jacob Dinesen)

Han kan bestemt svinge en spade, så der kommer metallisk vellyd ud. Navnet er Flemming C. Lund og selvom han i dag har god succes med The Arcane Order, så hjælper han også gerne nrgmagazine.dk med en afklaring på, hvad der blev af hans tidligere band Autumn Leaves:


Hvordan blev bandet dannet?

”Autumn Leaves blev dannet i starten af 1993 ud af askerne af bandet Decrial, som i 1992 udgav demoen "Desires Unfold". Decrial bestod af Torsten Madsen (vokal), Egil Madsen (trommer) og Boris Tandrup (bas) og Tommy Christensen (guitar), som nu spiller i Crocell. Jeg kom med i 1992, og i starten af 1993 valgte vi så at fortsætte under nyt navn med nye numre og uden Tommy. Der var flere forskellige grunde til dette, men Autumn Leaves tog hurtigt fat, og vi blev hurtigt kendt i undergrunden. Vi ledte lidt tid efter en ekstra guitarist, og endte så med at få Thomas Andersen med i folden.”


Hvor mange udgivelser nåede I?

”Vi lavede demoen "Hope Springs Eternal" i 1995, hvilket sikrede os dealen med Jacob Hansens nu hedengangne Serious Entertainment pladeselskab. Herefter udgav vi pladerne "Embraced by the Absolute" i 1997 samt "As Night Conquers Day" i 1999, og dette blev vores sidste udgivelse. Derudover deltog vi på nogen forskellige compilation CD'er som "Fuck You We're From Denmark vol. 3", "Extremity Rising vol. 1" og andre udenlandske kompilationer.”


Hvad var din største oplevelse med bandet?

”Den første store var, da vi blev inviteret til at være med på "Fuck You We're From Denmark vol. 3". Bare det at få lov til at udgive ét nummer på en CD var jo ubeskriveligt stort for sådan nogle teenagedrenge.”

”Det næste store var helt sikkert at prøve at udgive en plade med bandet. Vi var jo alle ganske unge dengang, og man kunne jo slet ikke forstå hvor stort det var at komme til at indspille en plade og få den udgivet. I dag er det jo tusind gange nemmere, og alle laver og indspiller plader, men dengang var det meget mere svært. Der var ikke så meget Pro Tools, og da slet ikke nogen privatpersoner, der ejede det. Så studiet var mere eller mindre den eneste udvej.”


Så der var altså en sammenhæng mellem, at I indspillede demo med Jacob Hansen og senere landede på hans Serious Entertainment selskab?
”Det har der vel nok været. Vi brugte jo Jacob som producer på vores demo, og han kunne jo rigtig godt lide hvad han hørte. Udover det tror jeg, han følte, der var en god kemi i mellem os, og at vi spillede en stil som ingen andre i Danmark gjorde på det tidspunkt.”


Hvorfor gik I i opløsning?
”Lysten var simpelthen væk. Vi brugte 2 dage om ugen på at øve, og øvedagene blev oftere og oftere aflyst med totalt ligegyldige grunde, og det blev virkelig svært at fastholde entusiasmen på baggrund af dette.”

”Jeg tror også vi var kommet til et punkt, hvor vi måske ville i lidt forskellige retninger. Kemien var som sådan stadig god, men gnisten var bare væk. Så en dag i øvelokalet spurgte jeg de andre drenge: "Hey, har i nogensinde tænkt på, om I overhovedet gider spille mere, for det virker ikke sådan?" Først var de meget undrende og lidt overraskede over den udmelding, men da de havde tænkt lidt over det, virkede de faktisk lidt lettede, og var kommet frem til, at lysten jo rent faktisk var væk.”

”Udover det begyndte scenen til sidst at gå os lidt på nerverne, tror jeg. Stemningen i scenen var sgu lidt træls, og jeg tror vi alle havde fået nok af trælse, stive, skæve og useriøse folk.”



LIGE UNDER DE STORE


Hvis I selv skal sige det – hvor tæt var I på at ’breake’ i udland såvel som hjemland?
”Det er svært at sige. I Danmark var vi "lige under de store" som f.eks. Illdisposed, Invocator og Konkhra. Men der var ingen tvivl om, at vi havde et godt navn i Danmark, og vores demo og plader var også blevet taget rigtigt godt imod i udlandet. Vi prøvede at komme på en Euro-turné med Michael Poulsens Dominus, men tour’en blev desværre aflyst en uges tid, inden den skulle i gang. Det tog virkelig hårdt på os, for vi havde glædet os og planlagt rigtigt meget.”


Fik I det ud af pladeudgivelserne, som I havde forventet eller håbet på?
”Vi havde ikke sat forventningerne op efter noget bestemt, så det er svært at svare på. Ingen af os havde nok drømt om at komme til at leve af musikken, da det dengang som nu var meget svært at leve af. Men vi fik stort set ikke andet en god kritik, så på den måde kan man sige, at det gik som forventet med pladerne. Man har vel altid et ønske om at sælge mere, men det blev som det blev.”


Ser I eks-bandmedlemmer stadig hinanden?

”De fleste af os, ja. Boris og jeg spiller jo stadig sammen i dag i The Arcane Order, og ud over det ses vi også privat. Torsten og Egil er brødre og ses derfor tit, og når chancen byder sig, prøver vi også på at mødes os fire. Kemien er stadig rigtig god, og vi har det skide skægt, når vi er sammen. Den eneste som vi ikke rigtigt ser noget til, er den anden guitarist Thomas. Han kom aldrig rigtig i gang med musikken igen, desværre.”


Er der en historie, som du tænker tilbage på med et ”vi var sgu nogle crazy motherfuckers” og et smørret smil på læben?
”Det er lidt kedeligt at sige, men faktisk ikke lige umiddelbart. Det mest vilde vi oplevede var måske, da vi skulle spille i Tyskland nede ved den Tjekkiske grænse, og vores chauffør kørte hjernedød-råddent på trods af, der lå sne og han havde røget sig skæv. Thomas og jeg var sikre på vi skulle dø!”

”Det der kendetegnede os var, at vi var sindige jyder - vi elskede at feste og skyde den af, men det var altid mådeholdent, uden at vi blev helt latterligt ’crazy’. Selvfølgelig har der været ’crazy’ stunder, men nok ikke noget, man i dag vil synes er særligt ophidsende. Det er måske også grunden til, at vi aldrig klarede "the final cut" til dokumentarprogrammet ’Headbang i Hovedlandet’ af Niels Arden Oplev, som senere bl.a. instruerede ’Mænd der hader kvinder’ og ’Fukssvansen’. Vi blev filmet og interviewet i rimelig stor grad, men til syvende og sidst virkede vi nok for uinteressante, da vi ikke var ekstreme nok i forhold til de øvrige medvirkende i programmet som Illdisposed, Infernal Torment og Nidhug. Ikke at sidstnævnte var ekstreme - de var bare i den grad et kapitel for sig!”



STADIG MEGET MUSIK-AKTIVE



Har I stadig med musik at gøre?

”Ja. Boris (bas) og Torsten (vokal) dannede i starten af 00'erne bandet Slugs sammen med Tommy Christensen (guitar), som Morten Løwe (trommer - The Arcane Order, Submission, Mercenary, Hatesphere og mange andre) senere også kom med i. De stoppede dog med at spille for nogle år siden. Herefter har Torsten ikke været aktiv, hvilket er lidt ærgerligt, for han har en super fed LG-Petrov (Entombed) agtig vokal.”

”Egil (trommer) begyndte at spille noget pop/rock derhjemme i stuen, og indspiller stadig jævnligt demo cd'er. Han har også rodet lidt med noget metal, men indtil videre er det desværre ikke blevet til noget. Håber dog han får gang i den, for han skriver rigtig fede numre! Thomas (guitar) kom der som nævnt ikke rigtigt gang i igen. Boris spiller i Submission idag og spiller som nævnt også sammen med mig i The Arcane Order. En periode var han også med i Koldborn.”

”For mit eget vedkommende dannede jeg i 1999 bandet Scavenger, som senere skiftede navn til The Arcane Order, der først kom rigtigt i gang i 2005. Udover det, var jeg i 1999 med til at genstarte Invocator sammen med Jacob Hansen. Invocator har dog ikke lavet noget nyt eller spillet koncerter i efterhånden 3 år, og det er tvivlsomt, om der kommer gang i den igen, da Jacob Hansen er meget travlt optaget af sit producer-værk.”


Hvordan var det at være en del af metalmiljøet i dengang?
”Det var helt klart meget sværere dengang. En af måderne, man kunne udbrede sig på, var gennem tape-trading og ved at sende flyers rundt med posten. That's right kids - den gode gamle måde med at sende almindelige breve! Heldigvis var jeg meget inde i undergrunden og tape-trading generelt og havde fået opbygget en masse gode og brugbare kontakter, så det var en stor fordel for os i forhold til at blive kendt i udlandet. Det var der mange andre bands i Danmark som ikke rigtigt forstod noget af dengang.”

”Dét, at være en del af undergrunden og virkelig leve sig ind i musikken og scenen, var dengang et absolut must, og det er måske det jeg lidt savner ved musikken i dag. Nogen gange er det nærmest blevet for nemt at få fat i musikken og blive kendt. Dengang skulle man arbejde noget mere for det.”


Er du stadig et rigtigt ”metal-head”?
”Absolut 100 %! Jeg er i dag mindst ligeså metalafhængig, som jeg var dengang. Efter bruddet med Autumn Leaves var jeg en kort periode lidt desillusioneret og metaltræt, men da jeg begyndte at arbejde sammen med Jacob Hansen og skrive nye numre til Invocator kom lysten heldigvis tilbage, og den har ikke forladt mig siden. Metal er og bliver det fedeste ever!"



Kan et interview afsluttes smukkere end Flemmings udgangs-replik? Næppe! Lyt til Autumn Leaves fede, melodiske dødsmetal på denne fanpage på myspace.

Læs også:
Introduktion til ”Hvor blev de af?”-artiklerne
...og om de andre interviewede bands i artikelserien:
Detest, Beyond Serenity, Frozen Sun, Cyanotic, Geronimo, Infernal Torment, Withering Surface, Sacrificial, Timeless Hall, Maceration, Blazing Eternity, Unleashed Power, Grope, Gigandhi, Morbid Vision, Urkraft og Stomped.