Copenhell 2010: Fredagens fede fest

Populær
Copenhell 2010: Fredagens fede fest

Den første Copenhell af forhåbentlig mange flere blev skudt flot i gang med et fredagsprogram, der blandt andet bød på Megadeth og Deftones.

Kunstner
Titel
Copenhell
Dato
11-06-2010
Koncertarrangør
Fotograf
Til venstre: J. Dinesen. I teksten: C.V

Hele ugen havde vejrudsigten ikke lagt op til godt festivalvejr med sol, men i stedet varslet regn og måske ligefrem skybrud. Så galt gik det heldigvis ikke, og fredagen af Copenhell forløb ganske godt på både arrangements- og vejrsiden.

Links til anmeldelserne fra vore skribenter får du lige her, hvis du ikke kan vente til de præsenteres i teksten længere nede:

Supercharger
Danko Jones
Psyke Project
Hatebreed
3 Inches of Blood
Megadeth
Napalm Death
Deftones
(lørdagen: her)

Som gæst fandt man hurtigt ud af, at Copenhell var et arrangement med tjek på det hele, således var der allerede ved hovedindgangen underholdning i form af CPH Body Extremes, der havde hejst en mand op i luften. Vel at mærke i kroge gennem mandens hud, og så blev han ellers skubbet fra side til side. Som skribentens tidligere svømmetræner sagde engang: ”smerte er kun en illusion”, og manden i krogene tog sig da også en smøg, mens han hang og nød udsigten.

Indgangen Korridoren
Foto, venstre:Underholdning lige fra indgangen.
Foto, højre: Vejen mod "helvede".


Fra indgangen gik turen gennem en længere korridor, mens man spændt ventede på at se festivalpladsen. Et ganske fint og festligt område med mad-, øl- og merchandise-boder og så ellers indgangen til koncertpladsen og de to scener: Hades og Helviti. Koncertområdet blev først åbnet lidt før Sort Søndags Anders Bøtter og Carsten holm officielt åbnede festivallen og sendte publikum på et rock 'n' roll-eventyr med Supercharger, der spillede en underholdende koncert.


Sort Søndag på scenen Hades
Foto, venstre: Carsten Holm og Anders Bøtter
Foto, højre: En af de mange dekorerede containere, her med "Hades" på.


Festivalpladsen var på befæstet areal, men bagerst var der en lille skråning, som man kunne sidde og nyde bajere på, mens man stadig havde fin udsigt til koncerterne. Danko Jones spillede ikke for en fyldt plads, og han var heller ikke rigtig metal, men fik alligevel udmærket gang i den forreste del af flokken, og stod for humor og en passende mængde arrogance.

Tissehegn Hatebreed, Helviti
Foto, venstre: Naturligvis har Copenhell et tisse-hegn!
Foto, højre:
Helviti-scenen og Hatebreed

Jungersen og Supercharger Vira og Electric Hellride
Foto, venstre: BT's Jungersen og Brian fra Supercharger
Foto, højre: Viras Kim og Victor samt Brian, Electric Hellride

Der var masser af musikere og kendisser fra metal- og rockbranchen i mængden af metalfans. Så havde man ikke nok i aktiviteterne på scenen, så kunne man også få en snak om metal med en insider. På scenen fik Psyke Project fin respons på sit tunge, tunge og energiske sæt, der var en fin opvarmning til Hatebreed og deres energiudladning, der medførte circle pit og god feststemning. Noget de skingre toner fra frontmanden i 3 Inches of Blood på Hades også formåede.Foto: Stemningen var munter og heavy, da 3 Inches… spillede

Mægtige Megadeth var måske ikke så mægtige som i fordoms tider, men fedt var det at høre klassikeralbummet 'Rust in Peace' i sin fulde længde. Napalm Death øgede tempoet for lige at vække folk fra eventuel træthed eller måske en fremskreden brandert, så dagens hovednavn på Helviti, Deftones, kunne komme til at spille for glade fans ved midnatstide.

Det var en rigtig god fredag, der bestemt gav en lyst til at opleve mere til lørdagens program. Og vor beskrivelse fra lørdagens festivitas finder man her.