RMF 2019: Dødelig elegance

23818_-h1w8438-1378152262

Med Tribulation tilføjer Royal Metal Fest et af dødsmetallens mest retfærdigt hypede navne de senere år – og med Xenoblight et dansk af slagsen med vind i sejlene.

Kunstner
Titel
+ Xenoblight
Fotograf
Jacob Dinesen

Det er ikke mere end en uge siden, at Royal Metal Fest offentliggjorde de første bands med Taake som et af de hovednavne, der kommer til at sprede mørke og livslede over Smilets By i april. For at linde lidt på mørket og nuancere det med en solid dosis romantisk dødsdrift tilføjer festivalen nu svenske Tribulation til programmet sammen med de fremadstormende dødsmetallere i Xenoblight.


Tribulation:
Ikke færre end syv ud af ti redaktionsmedlemmer på Devilution havde bandets foregående plade, ‘The Children of the Night’, i deres top fem over de bedste internationale udgivelser i 2015. Det siger noget om, hvilken gennemslagskraft, svenskerne har med deres melodiske dødsmetal, der elegant blander Dissection med 70’er-progrock og 80’er-gothpunk. Om den seneste plade, ‘Down Below’ fra januar i år, får lige så mange devilutionister med på vognen, vil vise sig om en god måneds tid, når vi skal til at samle op på 2018. Det er i hvert fald en plade, der både åbner sig mod et større publikum med sin melodiøsitet og samtidig er mindre umiddelbart begejstrende end sin foregænger, hvorfor den kræver en del flere lyt for at sætte sig fast.

Det skulle den gerne have haft tid til efterhånden, og når Tribulation til foråret spiller i Aarhus, er det med et ry som en af dødsmetallens mest besnærende liveoplevelser lige nu i ryggen. Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.
Læs vores seneste interview her


Xenoblight:
Sidste torsdag rundede Xenoblight et fornemt år af med at åbne Aalborg Metal Festival. Halvandet år efter, bandet blev dannet i Silkeborgs bløde bakkede sølandskab, har de udgivet en debutplade, vundet den danske afdeling af Wacken Metal Battle og blevet nummer fire i finalen på den tyske metalfestival.

Det er sket med en intens og velspillet dødsmetal, der vidner om, at det ikke er et tilfælde, at debutpladen blev indspillet i Sverige: Göteborg møder Stockholm i et hårdtspændt mix af melodi, riffmageri og tempo.

Ved koncerter rundt om i landet har Xenoblight samtidig demonstreret, at de, ikke mindst i kraft af forsangeren Marika Hyldmar, har et godt greb om publikum og forstår, hvordan de kan bruge deres egne virkemidler optimalt.Læs alt om bandet her
Læs vores seneste pladeanmeldelse her
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.
Læs vores seneste interview her.


Royal Metal Fest finder sted 5.-6. april i Aarhus på spillestederne VoxHall, Atlas og Radar.