Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

HDDT'13: Søndagshygge med Saturnus

Populær
Updated
HDDT'13: Søndagshygge med Saturnus
HDDT'13: Søndagshygge med Saturnus
HDDT'13: Søndagshygge med Saturnus
HDDT'13: Søndagshygge med Saturnus
HDDT'13: Søndagshygge med Saturnus
HDDT'13: Søndagshygge med Saturnus
HDDT'13: Søndagshygge med Saturnus
HDDT'13: Søndagshygge med Saturnus

Saturnus leverede en fin koncert på Heavy Days in Doomtowns sidste dag. Alligevel kunne detaljerne godt tåle en finpudsning.

Kunstner
Spillested
Dato
05-05-2013
Genre
Trackliste
Litany of Rain
Wind Torn
I Love Thee
Softly on the Part You Fade
A Father's Providence
I Long
Christ Goodbye
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
3

Saturnus er en institution på den danske doomscene, så bandet var en velkommen booking på HDDT. Oven i købet har bandet et nyt og virkelig godt album ude, oven på den pauvre 'Veronika Decides to Die', ligesom rapporterne om deres livekoncerter har været positive.

Det var således med en god portion forventning, at vi stillede os ind for at se de danske doomhelte søndag aften kl. 20. Bandet lagde ud med 'Litany of Rain' og 'Wind Torn' fra den nye 'Saturn in Ascension', og de gjorde sig godt. Det samme gjorde mit gamle favoritnummer fra 'Paradise Belongs to You', 'I Love Thee'. Sådan gik det slag i slag med sange fra samtlige album, inden den ikoniske 'Christ Goodbye' lukkede og slukkede. Et nummer som 'I Long' fra 'Veronika…' viste sig langt stærkere live end på plade.

Søndagsstemning

Alligevel kom koncerten som helhed ikke helt op at ringe. Den ene grund var det lidt fåtallige publikumsfremmøde. Publikum var bestemt entusiastisk, men der var alligevel en lidt mat søndagsstemning i lokalet. Ikke bandets skyld, men ikke desto mindre var det først og fremmest en hyggelig koncert.

Den anden grund var, at keyboardet fyldte alt for meget i lydbilledet. Da sanger Thomas A. G. (der stadig har et growl, der er decideret fremragende) bad om mere keyboard i monitoren, havde man lyst til ved samme lejlighed at råbe, om man ikke kunne få lidt mindre keyboard ude blandt publikum. Keyboardspiller Mika Filborne er utvivlsomt den dygtigste mand, bandet har haft på posten, men derfor behøver keyboardet jo ikke at være skruet så højt op, at det drukner guitarerne. Han smilede meget, keyboardspilleren, og det forstår man jo godt.

Djævelen er i detaljen

Den lidt for afslappede stemning viste sig også ved, at keyboardspilleren fik ført en ivrig samtale med nogen ved siden af scenen, så snart der var en pause, hvor han ikke spillede. Den så ud til at være sjov, men vanvittigt fokuseret er det jo ikke. Til gengæld var det også morsomt for publikum, da A. G. var ved at knække sammen af grin over, at nogen på de forreste rækker gav ham Kinder-æg, for det var netop grundet i en interaktion med publikum og ikke et resultat af mangel på koncentration.

Ikke desto mindre var koncerten klart i den gode ende af det 3-tal, jeg har endt med at give. Saturnus viste, at de stadig er et af Danmarks bedste metalbands, men koncerten viste også, at man godt kan tåle at arbejde mere med detaljerne.

Se anmeldelsen af Hexvessel fra torsdagen på HDDT her!
Se reportagen fra fredagen på HDDT her!

Se reportagen fra lørdagen på HDDT her!
Se reportagen fra søndagen på HDDT her!
Se anmeldelse af Pagan Altar fra lørdagen på HDDT her!