Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2013 - Lars Schmidt

Populær
Updated
Årsliste 2013 - Lars Schmidt
Årsliste 2013 - Lars Schmidt
Årsliste 2013 - Lars Schmidt
Årsliste 2013 - Lars Schmidt
Årsliste 2013 - Lars Schmidt
Årsliste 2013 - Lars Schmidt
Årsliste 2013 - Lars Schmidt
Årsliste 2013 - Lars Schmidt

Koncertmæssigt missede Lars Schmidt både Black Sabbath og Nickelback i 2013. Alligevel var der store åbenbaringer på den internationale scene (især to bands, der hedder noget med Black), og den danske scene nærmest eksploderede i kvalitet. Overskriften for 2013 må være: Et fantastisk dansk år.

Genre
Forfatter

Årets danske album:

1. Mercenary: Through Our Darkest Days – en drøm af et fantastisk album, hvor især sanger og bassist René Pedersen træder i karakter som den måske mest potente, alsidige og stærke frontmand på den danske metalscene.2. Artillery: Legions – ny sanger og ny trommeslager, og de gamle drenge begår deres bedste, mest melodiøse og stadig hamrende heavy udspil. Et imponerende album af høj international klasse.

3. Pretty Maids: Motherland – mange har afskrevet Pretty Maids for meget og for ofte. De vender hver gang tilbage med fornyet styrke - her med en forfinet og rendyrkning af den nye melodødsagtige stil fra forgængeren 'Pandemonium'.

4. Fate: If Not for the Devil – et så meget bedre og mere helstøbt album end det stærke 'Ghost From The Past' fra 2011.

5. Electric Guitars: Electric Guitars – guitar med guitar på leveret med sjæl, nerve og ypperlige kompetencer af Søren Andersen og Mika Vandborg.

Bobler: Mike Tramp: Cobblestone Street
– eftertænksomheden og modenheden trives rigtig godt på dette fine, afdæmpede album fra en af de danskere, der virkelig gav den gas i de hårrejsende firsere. Meget fine sange.

Årets internationale album:

1. Black Star Riders: All Hell Breaks Loose – de turnerede som Thin Lizzy, men ville ikke besudle Lizzys og Lynotts eftermæle ved at udgive et album som Thin Lizzy. Og så blev de til Black Star Riders, som lavede et album, der er så meget Lizzy på den rigtige måde, at denne anmelder kunne tude. Af glæde.2. Black Sabbath: 13 – måske årets største overraskelse, hvor godt dette album egentlig fungerer. Der er ikke meget at sige - andet end, at det her kan Black Sabbath i dén grad være bekendt. Men bandet har jo egentlig aldrig lavet et rigtig dårligt album.

3. Walter Trout & His Band: Luther's Blues – bluesguitaristen Trouts hyldest til sin helt Luther Allison er så gennemfør fin, flot, stærk, ærlig og dybtfølt. Havde de to 'Black'er' ovenfor ikke udgivet ovennævnte album, var det her blevet årets album.4. Deep Purple: Now What?! – en genfødsel for det band, der startede som et legende, prog-tungrock band, og som nu er landet i samme boldgade igen. For første gang i mange år med sange, som rent faktisk holder højt Purple-niveau.

5. Gov't Mule: Shout! – southern rock, soulrock og blues i én fantastisk sammenblanding med Warren Haynes i storform.

Bobler: W.E.T.: Rise Up
– Jeff Scott Sotos sideband med en flok meget melodiske svenskere. Dette er album nummer to, og det nærmer sig desværre ikke debuten, men lidt har også ret, når vi taler W.E.T.

Årets internationale hit:

Black Star Riders: Bound for Glory – Lizzy, Lynott! What more to say? Jo: Gorham, Warwick, Damon Johnson m.fl.! Man bliver så glad i låget over denne fantastiske hymne, der passede perfekt til tracklisten på 'Black Rose (A Rock Legend)' (1979).

Bobler: Black Sabbath: God Is Dead

Årets danske hit:

Artillery: Enslaved to the Nether

Bobler: Pretty Maids: Sad to See You Suffer

Årets genfundne klassiker:

Deep Purple: Come Taste the BandBoblere: Supertramp: Breakfast in America, Manfred Mann's Earth Band: Angel Station

Årets DVD:

The Eagles: History of The Eagles


Årets koncerter:

1. Joe Bonamassa, Falkonérsalen, 08-10-2013

2. Black Star Riders, Amager Bio, 17-11-2013

3. Def Leppard, Sofiero/Hälsingborg, 02-07-2013

4. Artillery, Metro/Ringsted, 26-04-2013

5. Saxon, Amager Bio, 08-06-2013

Årets internationale navn:

Black Sabbath.

Årets danske navn:

Artillery.

Årets nye internationale navn:


Black Star Riders.

Årets nye danske navn:

Electric Guitars.

Årets comeback:

Black Sabbath.

Årets optur:

Black Star Riders og bluesrock sådan helt generelt.

Årets største skuffelse:

Live: Bon Jovi, Parken, 06-06-2013

Album: Jorn: Traveller

Største ønske for 2014:

– at David Coverdale og Ritchie Blackmore (gerne med Glenn Hughes og Ian Paice) indleder et musikalsk samarbejde. Og at Mighty Blues Band enten får et festivaljob eller et superfedt supportjob.

Det glæder jeg mig mest til i 2014:

– Sweden Rock Festival. Se lige udplukket her - og programmet er slet ikke færdigt: Black Sabbath, Uriah Heep, Canned Heat, Phenomena, Masterplan, Talisman, TNT, Pretty Maids, Transatlantic.