Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2013 - Signe Andersen

Populær
Updated
Årsliste 2013 - Signe Andersen

2013 har været et fesent pladeår for undertegnede. Til gengæld gik en del af sidste års ønsker i opfyldelse og således er Wacken blevet beset og Phil Anselmo viste sig at være ganske levende på årets Copenhell.

Dato
27-12-2013

Årets internationale album:

1. Sahg: ’Delusions of Grandeur’ – King Ov Hells aflagte luder kan i høj grad selv, og Sahg er stjernen i toppen af træet, fordi de har lavet et tæskesvedigt og sammenhængende album. Jeg kan ikke finde på lejligheder hvor jeg ikke gider at høre ’Delusions of Grandeur’ – det passer til alle sindsstemninger og har nogle åndssvagt fede riffs med i posen.

2. Church of Void: ’Dead Rising’ – i samme genre sparker finske Church Of Void døren ind med et mægtigt brag. Dead Rising bæres oppe af enkelte stærke numre og ’Winter Is Coming’ rammer førstepladsen som årets internationale hit.

3. Six Feet Under: ’Unborn’
– Six Feet Under er kommet lidt sent til mig og det er beklageligt. ’Unborn’ har sat skub i at få samlet op på hele diskografien og ’Prophecy’ vil hele næste år være min foretrukne druk-kammerat. Det er groovy ad helvedes til og især guitarerne på hele albummet gør noget godt for mig.

4. Vera Cruz: ’Skinandteethandnails’
– Vera Cruz har lavet et hardcorealbum med tempo, punch og nerve – det bedste inden for genren i år og nummeret ’Dunwich’ kandiderer sågar til Årets Internationale Hit. Det kan ikke få spilletid nok.5. Inter Arma: ’Sky Burial’
– Inter Arma er noget af det særeste og mest hypnotiske jeg længe har hørt og ’Sky Burial’ kunne enten falde helt på gulvet, eller modsat fænge og fascinere. Musikalsk minder det mig om The Psyke Project i en blød udgave i al sin støjende og skærende smukke monotoni.

Årets danske album:

Årets danske album er i år oppebåret af enkeltstående numre, der næsten alene trækker nedenstående plader op på en topfemliste.

1. Hatesphere: ’Murderlust’ – ’Murderlust’ charmerede sig ind på mig pga. ’Pandoras Hell’. Hatesphere har i årevis ligget til højrebenet for min volumeknap på anlægget, men ’Pandoras Hell’ og titelnummeret ’Murderlust’ giver mig et Hatesphere der kunne have kørt på rutinen, men viser at de stadig er tørstige. Det er et stærkt album med to nævnte knytnæver som katalysatorer. Det er melodisk med en nerve der gør det svært for den mest sammenbidte djævletilbeder ikke at vrikke med anklen. Sådan skal det fandeme bare skæres.

2. Redwood Hill: ’Descender’ – ’Descender’ har ét uimodståeligt tilbud under skørterne og det er ’Poseidon’. Inderligt, vredt, indadvendt og storladent på samme tid. Musikalsk skizofreni der vender vrede til livskraft og et fast morgenritual her på adressen.3. Psyke Project: ’Guillotine’ – ’Empire’ og ’Partisan’ sælger det album fuldstændigt til mig. Det er hadsk og genialt. Hør det. Og hør det så igen. Og hvis der var en kategori for coverart havde Psyke Project også taget den hjem for ’Guillotine’. Netop som man tror man har set det hele, dukker ’Guillotine’ op og river sårskorperne af menneskets undertrykte had. Jeg elsker coveret der komplementerer musikken til perfektion.

4. Fall Of Pantheon: ’The Shadow Envelops All’ – ’Corrupting the Newborn’ ligger på hitlisten af mest afspillede numre i år. Opkomlingene skal hermed igen have stor ros for deres ep, der cementerer at den danske undergrund stadig har nosser og vilje. Tak for det og kom så med en fuldlængde! Dansk død har med Fall of Pantheon i deres nye konstellation som kvartet, stadig meget at skulle have sagt.

5. Barricade: ’Terrorlight’ – Barricade kan være stolte af deres første fuldlængdeudgivelse, der er rå og lige på. De skal nok få markeret sig på den danske scene hvis de holder gejsten ved lige og også kan levere varen live.


Årets internationale hit:

Church Of Void - Winter Is ComingÅrets danske hit:
Fall of Pantheons ’Corrupting The Newborn’Årets genfundne klassiker:
– Alt med Billy Joel. Sad but true. Min krøllede 80’er-helt der gør alle mørke dage til regnbuefarvede LSD-trips og selv den mest sammenbidte hetero-aktivist bare lidt homoseksuel. Putin har på nuværende tidspunkt allerede modtaget sin kopi af ’We Didn’t Start The Fire’.

Den overså jeg i 2013:

– Jeg så Roarback på Stengade tidligere på året og har glemt at følge op på projektet men er sikker på at der ligger guld gemt i dem. Jeg får chancen igen når ’Echoes Of Pain’ udkommer d. 27/1-2014. Hvem kan ikke lide et band der under ’interesser’ på facebook blot skriver: ”Killing”?

Årets DVD:
– Næ

Årets koncerter:

1. DOWN, Copenhell, 15-06-2013 – jeg havde slet ikke forventet mig noget af den her koncert og så slog den benene fuldstændig væk under mig. Phil Anselmo var mere end klar og Down rykkede tæppet væk under Helviti og alle, der stod i nærheden.

2. To hurtige fra Wacken - UGLY KID JOE og ANTHRAX, 05-08-2013 – på helt samme præmis troppede jeg træt og ligeglad op for at høre Ugly Kid Joe jappe sig igennem mine ungdomsbranderters memorandum ’Everything About You’, men fandeme om California-drengerøvene ikke tog røven på mig. Absolut et af Wackens højdepunkter, sammen med Anthrax der gjorde mine slatne forventninger til skamme. Sjældent er man blevet straffet så hårdt af Belladonnas energiske bølgeskvulp i pandehåret, og ’Deathrider’ gjorde det til en episk oplevelse.3. ORANGE GOBLIN, Beta, 05-08-2013 – hvis man ikke vidste det i forvejen, så laver gorkernes ’Junior’ ganske udmærket musik. Det var i hvert fald hvad jeg måtte sande, da jeg så forsangeren, til et for mig på det tidspunkt ukendt band, der blæste mig bagover. De vil ikke lægge vejen forbi Danmark ubemærket en anden gang. Sikke en fest!

4. THE HIVES, Vega, 31-01-2013 – The Hives er med frontmand Howlin’ Pelle og brormand Arson som bannerførere en skingrende skør og autentisk liveoplevelse der giver det hele fingeren. Genial helhedsoplevelse med et gyngende publikum der satte ild til Vega på en fanden-i-voldsk måde.

5. PARKWAY DRIVE, Hades Copenhell, 14-06-2013 - en gedigen lussing til alle kritikere for Parkway Drive lagde publikum ned, som kun de kan gøre det.

Årets internationale navn:

Behemoth, grundet 'Blow Your Trumpets Gabriel' og videoen hertil. Nummeret vil være at finde på 'The Satanist' der udkommer d. 3. februar 2014.Årets danske navn:


Jeg har ikke fulgt så godt med på den etablerede danske scene i år, og titlen går derfor til Rising der har begået en vinderplade med udgivelsen af 'Abominor'.

Årets nye internationale navn:

Jeg er altid for sent på den og opdager derfor først "nye" bands flere år efter de er debuteret. Jeg holder på at Kvelertak stadig er det mest interessante der er sket i årevis.

Årets nye danske navn:


Fall of Pantheon
lægger sig naturligt på førstepladsen her, men navne som Restoring Kaos og Barricade fortjener ligeledes opmærksomheden.

Årets comeback:

Bl'ast
har udgivet 'Blood', som egentlig bare er en forfinet udgave af gamle optagelser til albummet 'It's in My Blood', men det er et nostalgisk vingesus der holder vand også idag. For lyttere der er til punk og hardcore som det lød i midtfirserne.

Årets optur:
Opdagelsen af at familiearven, at kunne synge tragedien om 11-årige Henry og byens bordeller, er en sang af Freddy Fræk, der faktisk kan findes på YouTube. Alle anstændige mennesker burde kunne en version af ’Henry’, der er en tilpas baggrunds-lied i alle kontekster og til diverse forsamlinger som bryllupper, begravelser, fødselsdage mv.Dernæst at det lykkedes at komme til Wacken, som var en mindeværdig oplevelse, der skal gentages.

Årets største skuffelse:

Utrolig sært, men jeg kan ikke komme på noget lige nu. Der skal nok følge en masse brok og blodsudgydelser som kompensation, i det nye år.

Mit største ønske for 2014:


Hvordan det skal kringles ved jeg ikke, men en tur til Hellfest står øverst på ønskesedlen og med trang til både Hellfest, Wacken og Copenhell, er balancen mellem økonomi og tid et puslespil der mangler alt for mange brikker. Når der derefter står på listen at både Pink Floyd og Led Zeppelin-stashet skal opdateres, lader det til at blive et dyrt år. Dermed må mit største ønske for det nye år være at få en masse guld, der kan omsættes til lyd og biografier.

Det glæder jeg mig mest til i 2014:

Obituary
på Copenhell!! Men også foråret bringer gode oplevelser med sig: Protest The Hero, Alcest, Kataklysm, Warbringer og Behemoth blandt andet.