Copenhell '21: De helt store kanoner – og Sabaton

Populær
6ce8608991407ebb9eb5aa8cb788c734-80-1581607576

Copenhell håber stadig på det bedste, og bands som Mercyful Fate, Down og Kiss har meldt sig klar igen trods aflysningen i 2020. Nåja, og så er der Sabaton.

Titel
+ Down + Kiss + Korn + Sabaton + The Hellacopters
Spillested
Fotograf
Jacob Dinesen

Endnu en håndfuld bands er klar til Copenhell 2021. Flere af de allermest savnede bookinger, som blev aflyst sammen med festivalens 2020-udgave, er blevet bekræftet endnu engang, og derudover har festivalen serveret to svenske godbidder i Sabaton samt The Hellacopters. Sidstnævnte spiller for første gang på Copenhell.

Læs alt om de nye bookinger herunder:

Mercyful Fate:
Få bands i metalhistorien har inspireret så bredt og så mange som de danske ikoner fra Mercyful Fate. Alle fra Metallica til snart sagt ethvert black metal-band på kloden hylder King Diamond og Co., og trods Copenhells udsættelse får du alligevel chancen for også at gøre det i 2021.

Med diskussionen om lineuppen og fraværet af guitarist Michael Denner glemt et øjeblik, bliver Mercyful Fates optræden på hjemmebane i sandhed en giraf, der skal ses. Du får chancen for at brøle med på heavy metal-klassikere fra 'Melissa' og 'Don't Break the Oath', mens du oplever et stykke metalhistorie i levende live. Det bliver stort.

Læs alt om bandet her.

KoЯn:
Ingen Copenhell uden et af de store nu-metal navne. I 2021 er navnet KoЯn, der må regnes for nu-metallens bandet over dem alle. Med undtagelse af den senere tilkomne Ray Luizer er de fem medlemmer fædre til nu-metallen, og KoЯn er et af de få bands, der stadig har succes med at fornye og udgive godt materiale. Senest ’The Nothing’, der velfortjent modtog positiv kritik fra vores skribent. 

I år er det 25 år siden, bandet udgav deres selvbetitlede debut, og det vil overraske meget, om ikke numre som ’Blind’, ’Shoots and Ladders’ eller ’Divine’ finder vej til sætlisten, når kvintetten forhåbentlig gentager succesen fra 2011 og sender Helviti bagover i et sublimt mix af materiale fra 13 studie-udgivelser. Vi er parate og glæder os – are you ready!?

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste interview her.

Down:
Vi gættede på en Pantera-reunion; vi var i hvert fald sikre på, at Phil Anselmo ville være ét af Jeppe Nissens drømmenavne. Men det bliver ikke med de Pantera-sange, han i øvrigt besøgte Roskilde Festival med i 2019: Det bliver med stonerrockbandet Down, der sidst besøgte Copenhell i 2013.

I år er det 25 år siden, at debuten ‘NOLA’ udkom, og det markerer de med en forsinket tour, der kommer til at begrave Copenhell i røg. Måske spiller Anselmo & Co. hele pladen? Det håber i hvert fald mindst én af vore skribenter.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.

Kiss:
Det er ren Copenhell Charlie med Judas Priest og nu Kiss øverst på plakaten. Men det er også ved at være uigenkaldeligt sidste udkald, hvis man skal nå at se Kiss, der siden januar 2019 har været i gang med en afskedsturné, der nu strækker sig ind i sommeren 2022. I hvert fald så uigenkaldeligt, som det nu bliver, når det drejer sig om et band, der aldrig har været blege for at pleje deres kommercielle interesser uden at bekymre sig om, hvad andre synes er god smag.

Alt det glemmer vi for en aften, når Kiss headliner Copenhell i plateaustøvler, højt hår, læder og proto-corpsepaint. ‘Cold Gin’, ‘I Was Made for Lovin' You’, ‘Crazy Crazy Nights’ og klassikeren over dem alle ‘Rock and Roll All Nite’: Ikke et øje bliver tørt, når hele Copenhell forsøger at ramme de høje toner sammen med Paul Stanley.

Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.
Læs vores metaldiktatorer om 'Dressed to Kill' her, eller om 'Hotter than Hell' her.

The Hellacopters:
Da en af verdens vigtigste dødsmetal-musikere, Entombeds Nicke Andersson, tilbage i 90'erne blev træt af netop at spille dødsmetal, var The Hellacopters hans modsvar. Ballet, fræsende garagerock med tonstunge nosser og ditto attituder. Debuten 'Supershitty to the Max!' regnes stadig for en mindre klassiker, og efter syv studiealbums, en opløsning og en gendannelse i næsten original opsætning er The Hellacopters nu for første gang klar til at sætte ild til knallertbenzinen under Refshaleøen.

"Now, these are other kids. This is just an accident. Just a couple of wild punks out raisin' hell."

Du ved det.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.

Sabaton:
Bandet, du elsker at hade!
Nej, ikke Nickelback.
Nej, ikke Five Finger Death Punch.
Nej, ikke Vo...eeeey, det er jo Sabaton!

De svenske krigsentusiaster ruller endnu engang power metallen og sangene om tanks og modige krigsforbrydere ud for det københavnske publikum. Får du ikke læst helt så mange Wikipedia-opslag, som du gerne ville, står Joakim Brodéns horde klar til at give dig catchy resumeer af alt fra Karl den 12. over slaget om Gallipoli til landgangen i Normandiet. Det bliver ... ja, noget med våben og store omkvæd. Mums.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.