Oktober 2021: Månedens højdepunkter

Baest

Det er slut med oktober, og vi har allerede slået dørene op til november. Inden det går helt galt med nisser, danglish julekalendersnak og Last Christmas, giver vi dig et hurtigt overblik over den forgangne måneds største højdepunkter i rock- & metal-land.

Oktober måned bød på en række stærke udgivelser, herunder et par danske, der gjorde det rigtig godt. Det samme gælder live-koncerterne, der endelig er ved at være tilbage på normalt frekvens-niveau. Endelig har vi nogle spændende interviews og en række satiriske top5-artikler, der alle kan nydes med fornøjelse, har du ikke allerede læst dem.

Månedens fem bedste udgivelser
Green LungGreen Lung - Black Harvest
"Den svære toer", siger nogle. "Nemt", siger Green Lung, og demonstrerer overlegenhed på alle parametre i så høj udstrækning, at det er svært at forestille sig, Djævelen ikke skulle være på deres side.
Klik her for at læse mere...

KowloonKowloon Walled City - Piecework
Fra lyden af containerskibe til destilleret tomhed. Kowloon Walled City er musikalsk benzodiazepin, og virkningen er så stor som altid.

Klik her for at læse mere...

Of the wandOf the Wand and the Moon - Your Love Can't Hold This Wreath of Sorrow
Hvordan følger man op på en ti år gammel nyklassiker? Ved at lave en ny nyklassiker.


Klik her for at læse mere...

Crocell 1 10 1633279618Crocell - Baptized in Bullets + Funeral Bliss
Crocell har ændret sin arbejdsmetode, og udfordrer både EP- og albumformatet med sine nye udgivelser, hvor bandet i samarbejde med to producere har skabt to selvstændige EP'er under ét banner.
Klik her for at læse mere

FranklinFranklin Zoo - Dandelion Child
Der bydes på sprudlende sangskrivning, en flot rød tråd og interessant udvikling på kvintettens tredje og til dato bedste fuldlængdeudgivelse.

Klik her for at læse mere...

Månedens interviews
Of the Wand and the Moon
Of the Wand and the Moons Kim Larsen er først og fremmest optaget af at gøre tingene ordentligt, mens han forsøger at skabe den musik, der har fulgt ham siden barndommen.

Klik her for at læse mere...

Lightchapter
Tidligere medlemmer af The Burning og Diamond Drive er gået sammen. Resultatet er det nye aarhusianske band, Lightchapter. Morgendagens stjerner.

Klik her for at læse mere...

Thomas Brunstrøm
Sallys far bander ad helvede til – og lytter ikke til andet end heavy metal. Manden bag den højpopulære børnebogsserie er vært for en hel aften i heavyens navn til Københavns Kulturnat nu på fredag, og vi har spurgt ind til hans eget forhold til metallen.

Klik her for at læse mere...

Månedens koncerter
BaestBaest + Mass Worship - Pumpehuset
Baest er stadig et godt og stilsikkert liveband, også selvom vi har ventet halvandet års tid på koncerten. Det kan hverken corona eller anmelderens generelle uoplagthed og irriterende selvmedlidenhed ændre på.
Klik her for at læse mere...

CABAL 211029 12 81 1635677822Cabal - Stairway
Stairway lagde gulv og scene til en fin fremvisning af danske kompetencer. Fra spæd begyndelse, hen over kommende potentiale til dansk metal af international kaliber.
Klik her for at læse mere...

BADA 01 3 1635699923Bada feat. Anna von Hausswolff + Nebulosa - Stengade
Bada og kirkerockeren Anna von Hausswolff fik i stærkt samarbejde med opvarmningen skabt en skrigende ambient aften i Stengade.
Klik her for at læse mere...


Kollapse 211008 18 25 1633803627Kollapse - Stairway

Vanløses Stairway er ved at have styr på, hvordan man lægger lokale til metalkoncerter, og trods ujævnt fremmøde, var Kollapse klar til at banke alle på plads i Virkelighedsfjerns navn.
Klik her for at læse mere...

Månedens top5’er
Top 5 – Badekarsbops
Hvilke sange ville være passende at skråle med på i fra badekarret? Devilution har brugt tid på at besvare dette spørgsmål i denne uges Top 5.

Klik her for at læse mere...

Top 5 – Metal og dansktop
Hvad har dansktop og metal til fælles? Mere, end man skulle tro. Denne uges top 5 handler om heavyfans og -sangere i dansktoppen og omvendt.

Klik her for at læse mere...

Top 5 – 20 år med iPod
Velkommen til ugens Top 5, hvor vi desværre må fortælle dig, at hvis du forstår overskriften, så er du muligvis gammel.

Klik her for at læse mere...

Top 5 – Halloween
Årets hæsligste højtid er over os. Devilution assisterer med soundtracket.

Klik her for at læse mere...

God fornøjelse.