Copenhell 2018: Glædelige gensyn

Populær
Copenhell 2018: Glædelige gensyn

Intet nyt er godt nyt! Copenhell føjer to af tidligere års største succeser, Alice in Chains og Deftones til programmet.

Titel
+ Deftones
Spillested
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Alice in Chains

Copenhell 2018 giver comeback til Alice in Chains. Sidst amerikanerne gæstede Copenhell, i 2013, spillede amerikanerne en af festivalens bedste, hvis ikke den allerbedste, koncert det år, og vi gav den sjældne topkarakter 666. Alice in Chains er et fyrtårn inden for moderne hard rock.

På bandets to seneste album har William DuVall på fornem vis overtaget pladsen i front fra for tidligt afdøde Layne Staley. Selvom DuVall har haft travlt med at udgive musik med Giraffe Tongue Orchestra, er det også blevet til en enkelt Alice in Chains-single i 2016. Tidligere på året varslede Jerry Cantrell dog, at Alice in Chains var i gang at færdiggøre deres 7. studiealbum, det første siden ’The Devil Put Dinosaurs Here’ (2013).

Forhåbentlig når pladen at udkommen inden sommerens koncert på Copenhell, om end bandets bagkatalog i sig selv er nok til at skabe en unik oplevelse.Læs alt om Alice in Chains her.
Læs vores anmeldelse af ‘The Devil Put Dinosaurs here’ her.
Læs vores metaldiktator om 'Dirt' her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.
Læs vores seneste interview med Alice in Chains her.

Deftones

I 2010, da Copenhell stadig var ung og sprød, var et af hovednavnene på festivalen Deftones. Når Deftones til næste år vender tilbage til Copenhell, har det alternative metalband fra Sacramento eksisteret i ikke mindre end 30 år. Når man taler om bands, der skal tage over for de helt store heavy-ronkedorer, er Deftones indiskutabelt en af de værdige arvtagere. Kvintetten har gennemgået flere genreskift, ufrivillig udskiftning af bandmedlemmer og opnået større succes end mange af de andre bands, der debuterede i midt-90’ernes nu-metal-æra.

Til trods for at Deftones tidligt blev kategoriseret som nu-metal, ikke mindst på grund af debuten ’Adrenalin’ (1995), har kvintetten aldrig været et nu-metalband, hvilket bandet også har kommenteret flere gange. Og de har vist, at de spænder videre end den forkætrede subgenre. Ikke mindst med ’White Pony’, der for alvor markerede en genremæssig ændring mod den alternative metal. De seneste år har Deftones været en sikker garant for følelsesladet, intens og grænsesøgende sangskrivning. Ikke mindst på sidste års ’Gore’, som vores anmelder gav følgende ord med på vejen: ”På bandets 8. studiealbum formår Deftones på en gang at forblive tro mod sig selv og være i stadig udvikling. ’Gore’ kræver tilvænning, men skuffer ikke.” Det sidste er essensen af Deftones. Det er et band, der sjældent skuffer.

Det gjorde de heller ikke tilbage i 2010. Den gang var Deftones en spjættende, lydhør energibombe på Helviti. Selvom bandet er modnet og faldet mere til ro på scenen, må det forventes, at Chino Morino, Stephen Carpenter og resten af ensemblet leverer en indlevende og intens koncert.Læs alt om Deftones her.
Læs vores anmeldelse af ‘Gore’ her.
Læs vores metaldiktator om 'White Pony' her.
Læs vores seneste anmeldelse af bandet her.
Læs vores seneste interview med Deftones her.