November 2021: Månedens højdepunkter

November

No-nut-november, Movember, Black-vember, kært barn har mange navne. Vi samler op på November måneds højderpunkter i Devilution-land, og giver dig det nødvendige arsenal til at afværge julestress og nisse-mani.

November måned var en fest med en række stærke udgivelser, herunder en særdeles flot dansk. Det samme gælder live-koncerterne, hvor vi også ser nærmere på AMF og Copenhell Cruise. Endelig har vi nogle spændende interviews og en række satiriske top5-artikler, der som altid går efter det gode grin og en omgang mere eller mindre faktuelle oplysninger.

Månedens fem bedste udgivelser
Dying HydraDying Hydra - Of Lowly Origin
Bands’ sejhed kan blive vurderet på mange ting. Oftest er det på temaer, attitude, eller evner til at lave riffs. Dying Hydras sejhed ligger i deres kæmpestore holistiske og tredimensionelle vellyd.
Klik her for at læse mere...

Emma RREmma Ruth Rundle - Engine of hell
Emma Ruth Rundle har skruet ned for den auditive intensitet, men op for den følelsesmæssige. Det lyder måske umuligt, men ikke desto mindre lykkes det.

Klik her for at læse mere...

PermevalVPrimeval Well - Talkin' in Tongues with Moutain Spirits
Bluegrass og black metal går hånd i hånd på det andet album fra amerikanske Primeval Well, der har skabt en fin omgang eksperimenterende formørket metal.

Klik her for at læse mere...

MastodonMastodon - Hushed and Grim
I år er det ti år siden at proggerne Mastodon med ’The Hunter’ ret entydigt gik fra et metalfortegn til et hårdt rockfortegn. Hvis du stadig er sur over det, så kig væk. Hvis ikke, bliver du nok glad.
Klik her for at læse mere

WBTBWBWe Butter The Bread With Butter - Das Album
Tysken kommer, og han har festen med sig.


Klik her for at læse mere...

Månedens interviews
Simon Petersen
I forbindelse udgivelsen af tegneserien Punk Life Crisis har vi talt med forfatter og tegner Simon Petersen om skabelsen af værket, om tegneserier og om punk.

Klik her for at læse mere...

Wolf Devil
Juryen voterer stadig om vi elsker eller hader Wolf Devil, men her bringer vi en 10 hurtige med mastermind Glenn Sørensen. God fornøjelse

Klik her for at læse mere...

Diplomatic Immunity
Hvis du er en af de mange, der er har haft fornøjelsen af at opleve Kellermensch live dette efterår, kan du også have været heldig nok til at opleve Diplomatic Immunity live. Idag udkommer deres nye single, og den viser hvorfor 'Diplomatic Immunity' måske er morgendagens stjerner.

Klik her for at læse mere...

Månedens koncerter
LLNNLLNN + We Are Among Storms + Redwood Hill - Pumpehuset
Det var et knusende musikalsk brag, da LLNN fejrede deres monumentale 'Unmaker' og svøbte Pumpehuset i undergangsstemning, buldrende tyngde og intet mindre end rendyrket lykke.
Klik her for at læse mere...

OrangeOrange Goblin + Burner - Beta
Med smil over hele femøren, piskede Orange Goblin en buldrende, bragende, bøvsende og ikke mindst kærlig stemning op i Beta.

Klik her for at læse mere...

CelesteCeleste + Late Night Venture - Stengade
Torsdag lagde Stengade lokale til de lokale helte i Late Night Venture og de onde franske minearbejdere i Celeste. Tilforladeligt måske. Men ikke videre ambitiøst.

Klik her for at læse mere...

AMF 2021FAMF 2021, Fredag - Studenterhuset
Studenterhuset var proppet. Varmt. Fyldt med god musik. Fredagen var et glædeligt gensyn for både bands, publikum og arrangører på Aalborg Metal Festival.

Klik her for at læse mere...

AMF 2021LAMF 2021, Lørdag - Studenterhuset
Hvor fredagen var en fest, var lørdagen nærmest en opvisning i, hvor dygtige musikere, det danske heavy landskab faktisk har på tværs af genrer. En fornøjelse.

Klik her for at læse mere...

CopenhellCopenhell Metal Cruise 2021
Devilution tog til temafest på Oslobåden.


Klik her for at læse mere...

Månedens top5’er
Top 5 – Regn med blodet
Manden med Weekendvesten har været i blodbanken for at blive udsuget, fordi det giver mening, og fordi det er helt vildt metal at have noget med blod at gøre. I den anledning har vi samlet en top 5 over sange om blod.

Klik her for at læse mere...

Top 5 – Julenumre
Vi nærmer os den tid, hvor Wham og MC Einar ceremonielt indtager radiokanaler og lydanlæg i supermarkeder. Vi vil dog hellere høre noget andet.

Klik her for at læse mere...

Top 5 – International Mandedag
Den officielle mandedag er over os og vi benytter lejligheden til at sætte fokus på metaldanmarks smukkeste overskæg.

Klik her for at læse mere...

Top 5 – Urin for a treat!
Hvad sker der for tis!? Hvorfor skal vi pludselig snakke så meget om, at en kvinde har tisset lidt på en mand – med samtykke? Er det ikke hverdagen i Sønderjylland - altså ud over samtykke-delen? Og hvorfor har Devilution endnu ikke skrevet noget om Brass Against? Slap af, her er en fantasTISk top 5.

Klik her for at læse mere...

God fornøjelse.