Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

16 resultater - viser 1 - 16
Artikel Updated 06. Maj 2023

Tredje gang var lykkens gang selvom det nu snarere er dommedagens gang, der dominerer på de franske zeuhl-pionerers genredefinerende opus fra 1973.

Kunstner
Titel
Mekanïk Destruktïw Kommandöh
Artikel Updated 14. Februar 2023

VNV Nation står på den elektroniske scene som innovatorer, men er sjældent påskønnet udenfor deres niche. Her er indgangsbilletten.

Kunstner
Titel
Empires
Artikel Updated 31. Januar 2021

Deadsy blev aldrig meget mere end en parentes i nu-metallens annaler. At de egentlig aldrig spillede nu-metal og havde fortjent meget mere gør vores anmelder rede for i sin hyldest til en af sine favorit-plader, L.A.-rockernes debut 'Commencement'.

Kunstner
Titel
Commencement
Artikel Updated 15. Juli 2022

I 1988 kom den første danske rapudgivelse, da MC Einar udgav 'Den nye stil'. Det var en udgivelse, der fangede interessen hos vores skribent, der dengang blot gik i 2. klasse. Og måske blev den et springbræt til den efterfølgende interesse for metal.

Kunstner
Titel
Den nye stil
Artikel Updated 17. August 2020

Country handler om livet og døden og kan have mindst lige så meget nerve som metalmusik. Det gælder især Jason Isbells moderne klassiker 'Southeastern', der er et sjældent nøgent og intenst værk.

Kunstner
Titel
Southeastern
Artikel Updated 14. April 2020

Fugazi viste vejen frem: Holdt fokus på det relevante, splittede, før de selv blev irrelevante, lod være med at blive gendannet. Ved 30-årsjubilæet for debutalbummet fortæller vi historien om et band, der i et andet univers kunne være blevet mellemstore, men valgte at blive kæmpestore i deres eget univers i stedet.

Kunstner
Titel
Repeater
Artikel Updated 04. Marts 2020

Som opvarming til de kommende første koncerter med Peter Peters Bleeder-projekt i 15 år er det på sin plads at få afklaret, hvorfor den påfaldende, undervurderede 'Sunrise' bør stå i enhver pladesamling – også selvom den bevæger sig på vrangsiden af vores ellers foretrukne metalliske dimensioner.

Titel
Sunrise
Genre
Artikel Updated 06. August 2019

Til forsvar for funken: Ingen andre bands og ingen andre plader betød så meget for metal i 1991 som Red Hot Chili Peppers og ‘Blood Sugar Sex Magik’. Men det er ikke god smag at indrømme det i dag.

Titel
Blood Sugar Sex Magik
Artikel Updated 02. Juni 2019

Vi går metallisk til værket og undersøger, hvad der er at komme efter på Roskilde-hovednavnets tredje plade fra 1981 – når nu det tydeligvis er efterfølgeren ‘Pornography’, der er deres metalplade.

Kunstner
Titel
Faith
Artikel Updated 22. Maj 2019

Hvad Metallica er for metallen er Eminem for hiphoppen. Trods fejlskud og smuttere stadig utvivlsomt den største nogensinde. Grundstenen til legenden blev lagt med rapperens gennembrudsplade, som stadig holder 20 år efter.

Kunstner
Titel
The Slim Shady LP
Artikel Updated 22. Maj 2019

Hvis man skal liste alle de fantastiske rock- eller metal-udgivelser, der udkom i 1991, så bliver det en meget lang liste. I stedet har vores skribent kastet sig over en plade, der er ekstremt langt fra metallen, men en af de mest genredefinerende udgivelser dét år. 

Titel
Blue Lines
Artikel Updated 25. Marts 2019

Vores Aarhus-redaktion går all-in på geografisk nepotisme og gør sit bedste for at forklare, hvorfor tv-2’s debutplade fra 1981 er et værk, alle bør give en chance.

Kunstner
Titel
Fantastiske Toyota
Artikel Updated 05. Marts 2019

Det var overgangen til noget langt større, og alligevel var det et højdepunkt i sig selv. Vi ser tilbage på en af 1980’ernes pophovedværker og mindes Mark Hollis, arkitekten bag, og spørger: Kan metalbands lære noget af Talk Talk?

Kunstner
Titel
The Colour of Spring
Artikel Updated 24. Februar 2019

Meditation er overhovedet ikke metal: Skribenten bekender kulør som skabs-new ager og prøver at forsvare sig med, at det er for musikkens skyld.

Kunstner
Titel
Aum
Artikel Updated 11. Februar 2019

Roskilde Festival-aktuelle Cypress Hill var et af de første hiphop-navne, der lykkedes med at krydse over til metalpublikummet uden at lefle for det. I starten, i hvert fald.

Kunstner
Titel
Black Sunday
Artikel Updated 11. Februar 2019

I et anfald af overmod udforsker Devilution, hvad der ligger på den anden side af metal. Følg med i, hvad vi hver især har fundet på vores rejse.

16 resultater - viser 1 - 16