Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 24: Torsdag – Bold og Bizkit

Updated
IMG-1186-25-1718923630

Torsdagen på Copenhell 2024 var præget af en landskamp i EM og Limp Bizkit – men for de ægte fans af genren var der også reelle, musikalske godbidder.

Spillested
Dato
20-06-2024
Koncertarrangør

Torsdag er den første "hele" dag på Copenhell med fuldt program. 20 bands fordelt på fire scener kæmper om publikums gunst, men denne torsdag er der også sneget sig en ekstra faktor ind, der kan drille fremmødet på enkelte scener. Danmark spiller EM-kamp i fodbold mod England midt på dagen. Det går en smule udover enkelte koncerter, men er egentlig ikke så stor en distraktion, at det sådan for alvor kan mærkes. Heldigvis. Det viser sig, at der er plads til begge dele på Refshaleøen. En storskærm i Biergarten og musik på scenerne. 

Dagen starter med Deathbyromy og Brand of Sacrifice allerede lige efter frokost, og så går det ellers slag i slag. Spotlights, Thy Art is Murder, The Baboon Show og ikke mindst Mr. Bungle er med til at vække Copenhell denne torsdag. Mr. Bungle er lige så sært, som det er sjovt og udfordrende. Hvis jazzmetal nogensinde skulle opfindes som begreb, så er Mr. Bungle i hvert fald en god pejling for, hvordan det vil lyde.

Industriel elektrorock fra Tyskland er forlængst opfundet. Die Krupps er en af de bærende kræfter i den genre, og de kigger også forbi denne torsdag, hvor de underholder et modent publikum på Pandæmonium midt på dagen. Senere indtager The Hives hovedscenen, mens Khemmis spiller deres koncert på Gehenna.

Her midt på dagen kigger vi også indenfor hos Copenhellcon, hvor der er alt fra tegneserier, figurer, bøger, smykker, arkadespil, interviews med musikere og andre personer, der har en interesse i alt det nørdede. Der er noget smukt i at se voksne mennesker stå og spille Golden Axe på en maskine, og dele barndomsminder, alt imens vi må videre for at se Biohazard sprede noget hardcore udover Copenhell.

Og pludselig er der også fodbold. En puljekamp, der selvfølgelig trækker lidt opmærksomhed. Nakkeknækker, der giver koncert på Pandæmonium lige før kampstart, er dog ligeglade. Faktisk siger forsangeren direkte til publikum, at alle, der ikke svinger nakken og garnet nu, bør søge hen mod teltet og se noget fodbold, for så er de slet ikke det rigtige sted lige nu! Vi bliver og svinger med de unge mænd og deres herlige thrashmetal.

Tom Morello går på Helviti, mens kampen er i gang, og det samme gør Zulu på Gehenna, hvor vores anmelder dog mener, at tiden alligevel er bedre brugt på en fodboldkamp. Ikke alle koncerter er lige gode.
Det er Cradle of Filth heller ikke. Det er Cradle of Filth, som vi kender dem. Det kaldes stadig black metal, men er i virkeligheden teater-metal, der startede ud med at være black metal i starten af halvfemserne. Dani Filth og co. underholder uden at imponere, og vi kan drible videre til Hammerfall på Hades, hvor de knyttede næver bruges op til scenen og i afmagt og frustration over, at landsholdet ikke evner at få bugt med englænderne, som vi kunne i vikingetiden. Lidt senere går Lack på på Gehenna og er sidste band før torsdagens helt store hovednavn.

LIMP BIZKIT

Seneste visit i Danmark var tilbage i 2010, hvor Fred Durst og co. gav koncert i Vega. 14 år er gået. Mange vil gerne rulle med og høre om, hvad der foregår bag de blå øjne. Durst underholder, og Helviti er samlingspunkt for en koncert, mange har set frem til. Vores SoMe-ansvarlige lader sig begejstre i en grad, der muligvis er influeret af lige dele nostalgisk begejstring og gæret korn. 

Pretty Maids, Sanguisugabogg og Skullclub har derefter æren af at lukke torsdagen ned på hver deres scene. De gør faktisk hver især lige akkurat det, de er hyret ind til.
Torsdagen er en succes. Der er både gode og dårlige koncerter. Vejret er med os. Det er svært at se, hvordan det kan blive ret meget bedre.