Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '19: Guide til torsdagen

Updated
Tool

Det bliver festivalens mest imødesete koncert nogensinde, når Tool headliner Copenhell efter 13 års koncertpause. Men torsdagen på festivalen byder også på habil dødsmetal, konfrontatorisk hardcore, dansk doom og lir fra en legendarisk rockguitarist.

Kunstner
Titel
+ Slash feat. Myles Kennedy + Stone Temple Pilots + Refused + Terror + Vltimas m.fl.
Spillested

Du kan få en røffel af Refused. Du kan tage i eventyrland med Demons & Wizards. Du kan hylde døden med Vltimas. Du kan synge med hos Halestorm og dyrke Slashs guitarlir. Og så skal du selvfølgelig være der, når årets og måske festivalens største scoop af en booking nogensinde, Tool, går på hovedscenen.

Ja, torsdagen på Copenhell – den første rigtige festivaldag – byder på et bredt udvalg inden for rock, metal og hardcore. Læs vores præsentationer af dagens navne her.

KONVENT – Pandæmonium kl. 13:30

Konvent har allerede været inde over Copenhell-maskineriet, og efter en vellykket, men også lettere nervøs koncert til When Copenhell Freezes Over landede bandet siden en kontrakt hos Napalm Records. En ikke ubetydelig bedrift for et ungt dansk band. Det er derfor heller ikke den store overraskelse, at de åbner torsdagen på årets Copenhell. Konvent spiller dyster og monoton death/doom på intens, langsom og gungrende vis. De fire unge kvinder er stadig forholdsvis nye på scenen, men er allerede kommet imponerende langt, og man skal nok forvente, at Copenhell-tjansen ikke er endnu en dag på kontoret: Der vil blive leveret, som gjaldt det livet.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.
Læs vores seneste interview her.

DEMONS & WIZARDS – Hades kl. 14:30

Bag navnet Demons & Wizards gemmer der sig Blind Guardian-frontmanden Hansi Kürsch og Iced Earth-guitaristen Jon Schaffer. Det tysk-amerikanske samarbejde står sammen for fremragende power metal, og de har tidligere benyttet Richard Christy (live, kendt fra Death m.fl) og Bobby Jarzombek (indspilning, Fates Warning m.fl.) som trommeslagere. Projektet er bestemt ikke bare en maskine, der skal høste penge alene på grund af medlemmernes historie. Der bliver givet tid, når der er tid, og det er da også kun blevet til to album i hhv. 2000 og 2005. Til gengæld er de så af høj kvalitet. Da vores udsendte skribent så dem på den netop overståede Sweden Rock, lod backingbandets sammenspil lidt tilbage at ønske, men det er ikke desto dygtige folk, der kræser for musikken, og når sætlisten desuden peppes op med et par numre fra hhv. Iced Earth og Blind Guardian, kan det godt kaste en større fællessang af sig.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.

Læs alt om Blind Guardian her.
Læs alt om Iced Earth her.

SKINDRED – Pandæmonium kl. 15:30

“Her er navnet, der kommer til at splitte folket på det gamle skibsværfts kolde betonfundament, når Copenhell buldrer derudad i sin 9. udgave”. Sådan skrev vi sidste år, da Skindred blev offentliggjort. Som bekendt aflyste det walisiske band, og vi fik i stedet fornøjelsen af Møl. Heldigvis får vi nu den energiske frontmand Benji Webbe og resten af bandet på Copenhell.

Skindred skal nok dele publikummet. Der er nok at klage over: Covernumre pakket ind i remixes, reggae, dubstep, hiphop, dancehall, distortion, breakdowns, funk, fælleshopning, punk og popskårne hitomkvæd banket ud over scenekanten af Webbe i front, der giver den som dominerende og energisk tamburmajor med storhedsvanvid.

Der er bare lige det 'men', at lige så himmelråbende ringe Skindred lyder på plade, lige så fantastisk festlige er de på scenen. Også selvom du ikke som sådan troede, at du manglede blandingen af Ini Kamoze, grime, Shaggy og distortion i dit liv. Det gør du. Og det skal du få, leveret af bandet, der slap charmerende godt fra at spille Macklemore & Ryan Lewis, Metallica og House of Pain i ét og samme sæt på Wacken i 2015. I kommer til at se flere hundrede mennesker kaste håndtegn og danse løs til bandets festlige skæringer, selvom bandet reelt set kun har udgivet ét album, der er over det jævne.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.

STONE TEMPLE PILOTS – Helviti kl. 16:15

I 1992 lagde Stone Temple Pilots sig lige i røven på the big four i grunge med deres debut ‘Core’, der var et af de tungere hitlisteindslag dengang. Med successen gennemgik bandet dog en turbulent og ujævn periode og kørte helt af sporet omkring årtusindeskiftet på grund af forsanger Scott Weilands stofmisbrug. Han stod siden i front for Velvet Revolver sammen med resterne af Guns N’ Roses, men i 2015 døde han af sit narkomisbrug efter at have været med i Stone Temple Pilots’ gendannelse fra 2008-2013. Så blev han erstattet af Linkin Parks Chester Bennington, der begik selvmord i 2017, men i dag er det den vist temmelig straight talentshowvinder Jeff Gutt, der står i front for bandet. De har lige udsendt et album med ham bag mikrofonen, og når han og bandet til sommer spiller på Copenhell, er det næsten 25 år siden, de sidst spillede i Danmark.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste intervew her.

WHITECHAPEL – Pandæmonium kl. 17:15

Igen i år bliver Copenhell gæstet af et prominent deathcore-navn. Om end det nok kan diskuteres, hvorvidt amerikanske Whitechapel egentlig stadig spiller deathcore. Deres 2016-udgivelse ’Mark of the Blade’ viste et band i udvikling væk fra den typiske deathcore. Alligevel bliver der rig mulighed for tonstunge breakdowns og growl-along til Phil Bozemans eminente vokalføring. Whitechapel spillede på Copenhells førsteår som erstatning for Suicide Silence, så det er kun passende, at Knoxville-bandet vender tilbage i år. Ikke mindst fordi de spillede en udmærket koncert, da de gæstede Danmark som opvarmning for Heaven Shall Burn i starten af året. Find din indre skovmand frem, og find ind i pitten, og husk: The Saw Is the Law!

Læs alt om Whitechapel her.REFUSED – Hades kl. 17:45

Direkte fra “Lill-Stockholm” aka Umeå, med en karriere, der strækker sig tilbage til 1991: Refused er en sværvægter, hvis man lytter til svensk punk – eller nærmest punk generelt. Bandet tegnes især af Dennis Lyxzéns energiske performance som frontmand med stort F. Diskografien er overskuelig med kun fire album, primært fordi bandet holdt udgivelsesstop fra 1999 og indtil 2015, hvor de udgav pladen ‘Freedom’ efter en veloverstået reunion-tour. Man får normalt tæv, når Refused går på scenen, så gad vide, om tilfældet ikke er det samme på Refshaleøen til sommer? Der kan med rette medbringes en fadøl, for det bliver nok en festlig omgang.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.

TERROR – Pandæmonium kl. 1:30

Hvis man kan lide fuld skid på hele lortet, kan man nok også lide hardcore-bandet Terror, hvis seneste udgivelse, ‘Total Retaliation’, fik 5/5 i Devilution. Her blev Terror blandt andet ros for at holde liv i hardcoregenrens oprindeligt løsslupne ånd. Det er ukompliceret og velegnet til at skabe en moshpit, der siger spar to til det fleste, godt hjulpet på vej af frontmand Scott Vogels såkaldte ‘vogelisms’: onkelhumoristiske opfordringer til at gå bananas. Mon ikke publikum tager imod opfordringerne?Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.
Læs vores seneste interview her.

SLASH FEAT. MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS – Helviti kl. 19:15

Det ruller lige af tungen. Ah, måske Slash's Snakepit var lidt nemmere. I hvert fald er man ikke i tvivl om, at det handler om Guns N’ Roses’ guitarist og Alter Bridges forsanger. Slash farer stadig rundt på den lange ‘Not in This Lifetime’-verdensturné med sit hovedforetagende, men han kan åbenbart ikke få nok af scenelivet, så til sommer tager han en tur med Myles Kennedy & co. i stedet for at holde ferie. At dømme efter aktuelle sætlister holder Slash og Myles Kennedy ikke deres koncerter kørende med GNR- og Velvet Revolver-hits, de fokuserer rent faktisk på Slashs solomateriale, så det må man hellere få lyttet op på, inden manden med den høje hat rammer Reffen til sommer.
 


Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.
Læs vores seneste interview her.

FEVER 333 – Pandæmonium kl. 20:45

Du kender dem måske ikke – men du kender helt sikkert nogen af de bands, medlemmerne har spillet i. Fever 333 har blandt andet Letlives forsanger Jason Butler, og med Aric Improta fra Night Verses på trommer trækker det op til supergruppe-smadder. Det gør det kun bedre, at The Chariots Stephen Harrison spiller guitar i bandet. Du må til gengæld nok lægge genre-puritanismen hjemme på sofaen, for der eksperimenteres med rap, R&B og ikke mindst groooooves, baby! Det er politisk, det er catchy, og det er helt sikkert lige så vredt, som musik var, da Bush var præsident.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.

HALESTORM – Hades kl. 21:00

Der er garanteret læder og nitter i en mængde, som ville få Rob Halfords hjerte til at svulme, når Halestorm indtager scenen. Og sjovt nok var der netop Judas Priest på sætlisten, da vi anmeldte bandet i Pumpehuset tilbage i 2013. For selvom Halestorm i bund og grund er et rockband med sange, der appellerer bredt til myRock-fans, har de altid haft en forkærlighed for den klassiske heavy metal. Derfor giver det også god mening at annoncere som et af de første større navne på næste års Copenhell: Halestorm, der begyndte som en søskendeduo med sangeren og guitaristen Lzzy Hale [sic] og trommeslageren Arejay Hale, er med udgivelsen af deres fjerde album, ‘Vicious’, i den forgangne sommer godt på vej til at vinde indpas hos også de danske hard rock-fans.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.

TOOL – Helviti kl. 22:30

Et af vor tids mest respekterede progbands vender endelig tilbage til Danmark for første gang i 13 år, og det må siges at være en af Copenhells absolut bedste bookinger. Nogensinde!

Den amerikanske gruppe med Maynard James Keenan i front, som mange også kender fra projekter som A Perfect Circle og Puscifer, gør sig i et unikt univers, hvor eksperimenterende rock, skæve og reflekterende tekster og ditto visuelt udtryk vægtes lige. Den treenighed har givet bandet en stærkt dedikeret og kultlignende fanskare, der særligt kom til overfladen efter 1996-udgivelsen ’Ænima’, og som efterfølgende voksede sig større med ’Lateralus’ fra 2001.

Alligevel blev Tool først for alvor anerkendt af masserne i 2006 i forbindelse med deres storkommercielle succes ’10.000 Days’, der til manges ærgrelse også blev deres – indtil videre – sidste plade. Lige siden har musikverdenen været fyldt med rygter om en ny udgivelse, og da bandet tidligere i år endelig offentliggjorde ny musik i forbindelse med en turnétrailer, er det en underdrivelse at sige, at internetmedier og Tool-fans verden over gik amok. Hvorvidt Maynard James Keenan, Adam Jones, Danny Carey og Justin Chancellor har ny musik med sig, når de gæster Refshaleøen, er svært at spå om, men ét er sikkert: Publikum foran Helviti kommer til at emme af nostalgi, fællessang og glædestårer.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.
Læs vores seneste interview her.
Læs vores seneste Metaldiktator her.

VLTIMAS – Hades kl. 00:15

Vltimas er en vaskeægte supergruppe. David Vincent, der tidligere var forsanger i Morbid Angel og p.t. turnerer med I Am Morbid, er i front for en trio, der er rundet af med Flo Mounier fra Cryptopsy på trommer og Rune Eriksen, der har spillet guitar i Mayhem. Det er altså nogle af de tunge navne fra døds- og black metallen, der har samlet kræfterne i dette nye projekt, hvis debutplade ’Something Wicked Marches In’ udkom 29. marts 2019 på Season of Mist. Nu bliver Copenhell så første koncert på dansk grund med Vltimas.Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste interview med David Vincent her.

FIEND – Pandæmonium kl. 00:15

Tool har dem med sig rundt på deres europaturné, og det er ikke utænkeligt, at Fiends atmosfæriske doom, der trækker på sludge, stoner og psykedelia, både kan appellere til doomsterne, proghovederne og eksperimentalisterne i publikum. Gruppen tæller tidligere medlemmer af blandt andre Ministry og raprock-gruppen Senser, og man skal ikke længere tilbage end november 2018 for at finde deres seneste albumudgivelse i form af ’Seeress’. Hvis ikke du runder dagen af til Vltimas’ dødsmetal, kan du snildt tage en tur gennem mørket ved Pandæmonium, før turen går tilbage til teltet eller hjemad.