Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell ‘22: De sidste navne

Populær
Updated
alestorm

Det endelige program er klar og byder på både hard rock, stoner, black metal, punk, pirater og Gud ved hvad ellers.

Kunstner
Dato
31-03-2022

Langt om længe er det endelige lineup til den ekstremt ventede 2022-udgave af Copenhell på plads. Med femten nye navne ligger et stjernespækket program nu klar og venter på, at de frådende horder igen kan indtage festivalpladsen på Refshaleøen.

Alestorm

Skotske Alestorm er enten helt indlysende genialt eller ditto rædsomt. Ideen om at kæmbinere enorme mængder alkohol med en disneyficeret opfattelse af pirater og svulstige power-riffs giver enten mening som intet andet, eller står som et flammende eksempel på alt hvad der er galt med verden. Uanset hvad, er det stærke holdninger, der dukker frem og skotterne plejer at levere intet mindre end en kæmpemæssig fest, når de spiller. Vi forudser oppustelige robåde, fællessang og en overvældende mængde livsglæde, når de indtager Refshaleøen.

Læs alt om bandet her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs seneste koncertanmeldelse her

Suicidal Tendencies

Suicidal Tendencies anført af Mike Muir er en af de helt store koryfæer i den tunge verden og har måske også været en af de meget få bands, der i den grad kunne samle de stridende parter fra hardcore- og metalscenerne. Nogle ville argumentere for, at de opfandt crossover-genren, men det er ikke en diskussion vi skal tage nu. Faktum er, at de har leveret noget ekstremt moshværdig musik, især i starten af karrieren, og alle krydser fingre for, at de tager de nostalgiske briller på, når de skal udfærdige setlisten.

Læs alt om bandet her
Læs seneste interview her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs seneste koncertanmeldelse her

Thunder


Thunder slog desværre aldrig igennem, som de havde ambitioner om. Men som vi ved alt om her på Devilution, behøver et bands manglende anerkendelse ikke at sige noget som helst om musikkens kvalitet. Thunder er vaskeægte, potent hard rock, og selvom tindingerne er blevet høje og måske en smule grå, er der stadig masser af energi at hente. Thunder udgiver ny plade

Læs alt om bandet her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs seneste koncertanmeldelse her

Raised Fist

Troede du, at Refused kom fra langt oppe i Sverige, hvor der ikke var andet at lave i starten af 90’erne end at være bleg og sur og spille vred hardcore om ikke at spise dyr eller drikke øl? 270 kilometer nord for Umeå med den bugnende hardcore-scene begyndte Raised Fist i 1993 i Luleå tæt på den finske grænse. Siden da har bandet holdt fanen højt for den metalliske straight edge hardcore med en samling solide anthems, der nok skal forvandle festivalpladsen til én stor hoppeborg.

Læs alt om bandet her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs seneste koncertanmeldelse her

Lydsyn

Hver gang Uffe Lorenzen oplever, at et projekt bliver for populært, starter han et nyt. Den folkekære kunstner, der vil alt andet end at være folkelig har denne gang startet bandet Lydsyn, hvor Lorenzen udover at spille covers af 70’ernes protestsange også inkorporerer sin 12-strengede guitar og intet mindre end en blokfløjte. Den karismatiske frontmand er altid klar på en solid performance, og selvom han har lanceret turneen under taglinen “Mere negativ end nogensinde før”, er det en revitaliseret Lorenzen vi kommer til at opleve, der har lagt de fleste dårlige vaner bag sig. Vi håber det betyder, at hans optræden bliver endnu bedre end den plejer.

Sacred Reich

Et af de amerikanske thrash-bands fra firserne, der aldrig rigtig fik samme momentum som deres landsmænd på vestkysten. Udover at være sådan lidt undergrund i en ellers stor genre, har de i en periode haft Dave McClain med på trommer i starten af halvfemserne. Han smuttede dog fra bandet, da Machine Head fik brug for én til at varme kedlerne efter Chris Kontos’ afgang. McClain er nu tilbage i Sacred Reich, og han var med på ‘Awakening’-pladen fra 2019. Vi har set dem på både Sweden Rock og Wacken Open Air, og i 2021 giver Sacred Reich således deres første festivalshow i Danmark på Copenhell.

Læs alt om bandet her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs seneste koncertanmeldelse her

Red Fang

Red Fang er indbegrebet af festival. Tungtrockende, fede riffs, uhøjtidelig farhumor og sved under rødvinspatterne. Hvis Clutch er det, du sætter på på kontoret, er Red Fang det du skal høre med opkast på t-shirten. Hvor Alestorm er ironiske omkring deres alkoholfascination, skyder Red Fang en bajer inden de knuser dåsen mod panden og spiller videre. Deres seneste album Arrows var en opvisnign i, hvordan det kan lykkes at være sej mens man er dum, og i en verden hvor Jackass har fået en revival, er Red Fang den perfekte måde at undslippe virkelighedens problemer og fortabe sig i morskab.

Læs alt om bandet her
Læs seneste interview her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs seneste koncertanmeldelse her

Wargasm
wargasm
Navnet alene burde mane billeder frem på nethinden der ikke ville dukke op i en beskyttet Google søgning, men helt så farligt er bandet alligevel ikke. Den britiske duo spiller alt fra nu-metal over hardcore til elektro-rock, og lægger vejen forbi Copenhell i 2022, hvor vi forventer at deres cyberpunkede take på moderne nu-metal nok skal få både pit og puristsensibiliteter i kog.

LLNN

Sidste års bedste danske band med sidste års bedste danske album. Forventningerne er tårnhøje for LLNN, og heldigvis er ambitionerne tilsvarende. 'Unmaker' var en monumental plade og med sin kybernetiske blanding af tung post-metal og grænseoverskridende elektronik, var den et nyskabende lysglimt på himlen, som et rumskib, der lander. Ligesom de udenjordiske besøgende, er det dog svært at vide, om LLNN bringer fred eller død og ødelæggelse. Hvis man skal dømme ud fra den spritnye video til det tungeste track ‘Scion’, ser fremtiden dog mørk ud. Vi krydser fingre for endnu en pragtpræstation fra bandet, der indtil videre ikke har gjort andet end at imponere.

Læs alt om bandet her
Læs seneste interview her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs seneste koncertanmeldelse her

Urne

Det er ikke nemt at definere Urnes musik. De Londonbaserede musikere har ladet sig inspirere af bands som Metallica, Alice In Chains og Mastodon. De bevæger sig i grænselandet mellem sludge, doom og hardcore og skal nok tilfredsstille hård rock-segmentet på Copenhell.

Horndal

Horndal udgav i 2021 pladen 'Lake Drinker', der var en fæl genfortælling af historien bag en hel bys død. Den horrorinspirerede dødssludge er både fæl og ækel og gav det svenske orkester en del opmærksomhed i udlandet. I januar fulgte de op med EP’en Be Evil, der bød på et noget mere direkte bud, med rigeligt hardcore i blandingen. Det er et band, der fortjener mørke.

Bombus

Svenske Bombus spiller liret og svedig rock, ifølge vor anmelder, og de har hidtil ikke lavet andet end at imponere med deres særlige brand af festlig, neonfarvet hårdrock. På 2016-udgaven af Copenhell var de et af de få bands, der var fuldt ud i stand til at levere selvom det var både lyst og lunt, og det kræver sit orkester. Gennemført svenske, er de i stand til at levere et show udover det sædvanlige og der er rigelig showmanship og spilleglæde. Det bliver en rockfest som Copenhell i den grad trænger til.

Læs alt om bandet her
Læs seneste pladeanmeldelse her
Læs seneste koncertanmeldelse her

Sorthandsk

Anført at rapperen Marwan er Sorthandsk det bedste, danske bud på en pendant til Rage Against the Machine. Samfundskritiske og vredladne tekstlinjer, spyttet ud af en karismatisk frontmand på en bund af forvrænget guitar og bankende trommer. Da vi talte med dem, udtalte en selvsikker Marwan:

– I Danmark spiller man jo nærmest enten dødsmetal eller mainstream radiomusik. Groft sagt. Vi har bestemt os for, at det her er vores udtryk. Det er hårdt, tæt på metal, med insisterende rap. Der er ingen musiker, der skriver som jeg, og der er heller ingen, der kan tillade sig at gøre det. Det er endnu en grund til, at Sorthandsk er noget helt andet, end det du normalt hører fra danske bands. Der er masser af selvtillid i bandet og de har baggrunden til at bakke den op.

Læs alt om bandet her
Læs seneste interview her

Deadly Apples

Deadly Apples er et noget ubeskrevet blad i den kollektive, danske bevidsthed, og derfor bliver det også med åbent sind og fordomsfrit de mødes på Copenhell. Canadierne spiller hard rock og har ageret support for så forskellige bands som Rammstein, Scorpions, Deftones og Front 242. Der må altså være en ret bred crossoverappel.

Nerved

Efter ti års pladetavshed vendte Nerved og Marcus Hanser tilbage i 2018 med en ny besætning, bestående bl.a. af tidligere musikere for så, i metallens verden, atypiske navne som Max Martin, Eagle-Eye Cherry og Eskobar. Den resulterende plade, 'Leave It All Behind' er metallisk i ånden, men samtidig ultramelodisk og med rigelige inspirationer fra pop, disco og electronica. Det virker ikke urimeligt at drage paralleller til bands som Evanescence og landsmændene fra Amaranthe.
Nerved bliver storladent og lyttevenligt med et tydeligt svensk aftryk på den musikalske profil, som burde kunne fange fans af alt fra MGP til Sabaton.

Læs seneste interview her