Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell ‘23: De første navne

Populær
Updated
-XTJ6069-39-1530174613

Efter en fantastisk festival i sommer er Copenhell klar med de første bands til næste års udgave. Det handler blandt andet om Parkway Drive, Nervosa, Fever 333 og Meshuggah!

Titel
+ Meshuggah + Nervosa + Fever 333
Dato
19-10-2022
Fotograf
Jacob Dinesen

Copenhell ‘23 har endelig fået plads i kalenderen, en tegnefilm, der kombinerer 30’ernes forkærlighed for sjove dyr og mistænkelige handlinger er rullet ud og nu følger de første navne.
For et par uger siden kiggede vi dybt i krystalkuglen og kom med vores bud på, hvilke bands, der dukker op. Indtil videre har vi ramt plet to gange med Parkway Drive og Fever 333.Vi er spændte på at se, hvad fremtiden ellers bringer.

Meshuggah og Parkway Drive topper første bølge af navne, der skal pryde plakaten til næste års store metalfestival i Danmark. Det uofficielle samlingspunkt for alle med hang til tung musik. I år havde man alle de store, gamle koryfæer på Refshaleøen. Næste år ser det ud til at det bliver den nye generation, der skal bære billetsalget. Vi ser nærmere på de første bands, Copenhell præsenterer i dag.

Parkway Drive


Selvfølgelig skal vi have Parkway Drive tilbage på Copenhell. Vi forudsagde det, men for at være helt ærlig, så var det nok også et nemt gæt. Bandet fra Australien, der har været så meget igennem det seneste år (skal man tro udmeldingerne på SoMe), gæster Copenhell for tredje gang - denne gang forhåbentlig med alt det ild den kan trække, og en spilletid kl. sent på aftenen.

Da bandet gæstede Copenhell i 2018, var der afbrændingsforbud og høj sol. Selvom surfer-drengene fra Byron Bay spillede et brag af en koncert, der fik støvet til at løfte sig fra beton-pladsen, var vi flere, der hellere havde set Parkway Drive lukke Helviti i nattens mørke. Som de gjorde det så eminent på Hades i 2013.

Selvom der er mere heavy metal og mindre af den søde ‘core, har Parkway Drive bevist, at de kan samle publikum til en kæmpe nattefest af fællessang og fede riffs. Se blot bandes optræden på Wackens hovesdcene i 2019, der resulterede i udgivelsen af live-pladen ‘Viva the Underdogs’ (2020). Vi ser frem til endnu et energisk gensyn.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.

MeshuggahDet er ti år siden, det svenske djent-band, der skulle vise sig at blive et af de mest toneangivende metalorkestre i vor tid, sidst spillede på Copenhell. Dengang var det svært for dem at leve op til forventningerne, men de har siden givet adskillige, voldsomt gode koncerter, så håbet er igen skruet op.
Meshuggah har som få andre lavet deres helt egen lyd og i kombinationen af komplekse rytmer, kontrolleret kaos og groovy thrash, er de helt deres egne.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.
Læs seneste interview her.

Nervosa


De brasilianske thrashere i Nervosa har knap overstået deres turne med Burning Witches i år, hvilekt gav os koncerter præget af kærlighed til musik og publikum. Deres hidsige og aggressive thrash metal lyder umiskendeligt brasiliansk og lige umiskendeligt heavy.
Selv efter en større udskiftning i 2020 kører bandet for fuld damp og vi regner med, at en del skal opleve det på Copenhell.
Selvom Nervosas musik sagtens kan stå på egne ben, kommer de fire kvindelige musikere også til at gøre noget godt for kønsfordelingen på festivalen, der tidligere år mildt sagt har haltet. Derudover er Nervosa også en af de få bands på denne liste, der ikke tidligere har spillet på festivalen, hvilket også er kærkomment.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.

Clutch


Clutch bringer altid rocken. De hårdtrockende veteraner fortsætter ufortrødent, som de har gjort gennem tre årtier. Selvom vi ikke var begejstrede for sidste plade, kaldte vi den helt tydeligt ud for festivalpotentialet, og vi kan uden tøven sige, at det er en fest at opleve Clutch live. De passer perfekt ind på årets Copenhell og er et af de bands, der kan bringe festen både i højt solskin og silende regn.
Det har de tidligere bevist på selvsamme festival, hvor de med boogierytmer gav os et lille afbræk i det ellers hæsblæsende mørke lineup.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.

KellermenschKellermensch står stærkere end nogensinde. Efter at have eksisteret i 15 år, er de langt om længe blevet et velkendt navn herhjemme. Deres koncerter sælges ud gang på gang og det er med god grund. Hver gang vores anmeldere har oplevet bandets skæve take på mørk rock, har de været blæst bagover, og at dømme ud fra publikums reaktioner, har de delt den opfattelse. Kellermensch gæstede også Copenhell i 2018, hvor de leverede et pragteksemplar af en koncert og med den anmelderroste ‘Capitulism’ i rygsækken, er forventningerne tårnhøje fem år senere.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.
Læs seneste interview her.

Fever 333


En underskrift på en kontrakt er som bekendt gældende - selvom det må antages, at der i de fleste kontrakter er en form for force majeure inkluderet. Om en sådan dækker, at to ud af tre medlemmer forlader bandet vides ikke. Den kun to uger gamle nyhed om Stephen Harrison og Aric Improtas afgang kom ikke som den store overraskelse, men forsanger Jason Aalon Butler skal alligevel lede grundigt efter erstatninger af samme kaliber. Mon ikke Butler når at få samlet et nyt, kompetent entourage inden sommer.

Sidst bandet gæstede festivalen bød det på ungdomsfest, politisk paroler og høj intensitet - et energiboost på en solrig dag, hvor fadøl endte i luften i stedet for i mavsen. Det her er en af de bookinger Copenhell har brug for, for at følge med tiden.
Måske verden også lige kan fixe det hele så fint, at vi også kan få The Chariot?

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.

Fishbone


Så skal der kraftedeme truttes i trompet! Ska-pionererne fra LA har spillet uafbrudt siden 1979 og har med lige dele social indignation og helt skæv humor opbygget sig noget af en kultstatus.
Fishbone var blandt de helt store i 80’erne og 90’erne og er kendt for at spille endog meget festlige koncerter, så der er lagt i ovnen til noget af en omgang på Refshaleøens beton.
Det er endda meget tæt på at være det oprindelige lineup, der kommer forbi, efter en succesfuld genforening i 2011.

Angus McSix


Kort inden Gloryhammers spektakulære misere udi racisme, misogyni og anklager om seksuelle overgreb i 2021 var sanger Thomas Winkler blevet bedt om at forlade bandet. Den officielle grund var “uenigheder om forretningsmodellen”, men det er svært ikke at forfalde til spekulation. Ikke desto mindre virker det som om hele verden har glemt balladen og Gloryhammer spillede et velbesøgt show på sidste års festival. https://devilution.dk/anmeldelser/koncertanmeldelser/gloryhammer-copenhell-2022 Nu er tiden så kommet til at booke den tidligere sanger, som laver præcis det samme som hans gamle band gjorde, endda med samme navn. Så hvis man er til rumenhjørninger og (meget dyre) rollespilsvåben, skal Angus McSix’ koncert nok blive et tilløbsstykke. Vi må gå ud fra, han når at udgive en plade inden da.

MalevolenceMalevolence er et relativt ubeskrevet blad herhjemme – kun en enkelt gang tidligere har vi set dem – og de har, i modsætning til mange af de andre navne her, i hvert fald ikke tidligere spillet på Copenhell.
Deres groovy metalcore bliver derimod med garanti taget udmærket imod, af de publikummere, der lader sig friste. Med melodiske passager, en næsten forståelig brølevokal, lirede guitarsoloer og et tydeligt blik rettet mod Pantera, er det lige hvad Copenhell ønsker sig.
Der kommer til at blive venskabelig slåskamp til Malevolence. Det kan vi garantere.

Læs seneste koncertanmeldelse her.


Architects


Britiske Architects har været frygteligt meget igennem. Metalcore-bandet blev startet af de to tvillingebrødre Dan og Tom Searle. Tom, der fungerede som bandets primære sangskriver og guitarist kæmpede i flere år med hudkræft og døde efter udgivelsen af det anmelderroste album ‘All Our Gods Have Abandoned Us’ i en alder af blot 28. Bandets første udgivelse efter Searles død ‘Holy Hell’ i 2018 er måske en af de stærkeste metalcore-udgivelser i 10’erne, omend ikke andet, så den mest triste. Pladen indeholdt flere sange Tom Searle ikke havde kunnet afslutte.

Det er en dejlig overraskelse, at bandet har bestemt sig for at spille på Copenhell efter en meget uheldig koncert i netop 2017, hvor bandet ikke nåede længere end fem numre ind i settet før at koncerten måtte aflyses. Den voldsomme regn tog strømmen til scenen flere gange inden bandet endelig måtte give op. Vokalist Sam Carter var undskyldende, men kritiserede Copenhell for ikke at have styr på deres sikkerhed, samt at bandet aldrig at komme tilbage. Om det er rigtigt, at alt var Copenhells skyld fik vi aldrig et endelig svar på, men det lader til, at øksen er begravet. Det må betragtes som en glædelig nyhed for core-Danmark at Architechts har tilgivet Copenhell. Det er ikke fordi bandet ikke har været i Danmark siden, man kunne blandt andet opleve bandet i Vega i 2019, hvor de utvetydigt viste, at de stadig er værd at se i den nye konstellation uden Tom Searle. 

Repetoiret er efterhånden en imponerende samling af metalcore i mange forskellige epoker. Der udkommer desuden et album den 21. oktober, som Dan Searle har varslet skulle være mere “frit, legesygt og spontant”. Om det så virker, vil tiden kun vise. Med bandets historie kan man i hvert fald kun unde dem lidt mere sjov. Er vi rigtig heldige, kan Architects lande den perfekte koncert med høj energi, store følelser og … tør vi sige det? Sjov?

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.